Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Pakket van kleine group excursies met Engelstalige gids

IJslandPakket van kleine group excursies met Engelstalige gids

Hoogtepunten
Zie geisers uitbarsten in het geothermische gebied Geysir, golven op de kust slaan bij Reynisfjara Black Sand Beach, en ijsbergen drijven op de blauwe Jökulsárlón Glacier Lagoon. Met dit pakket reist u rond de Golden Circle en de zuidkust van IJsland in een kleine groep, begeleid door een deskundige, lokale gids. U verkent niet alleen de prachtige plekken van Zuid-IJsland, maar u krijgt ook de zeldzame kans om ze van bovenaf te zien tijdens een gletsjerwandeling. U kunt ook een unieke snorkelervaring toevoegen aan deze tour, evenals een trip naar de luxueuze Blue Lagoon.
Reisideeën aangeraden door
Jonathan Lokale*r IJsland Expert*in
Duur van de reis
5 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.105
Reisprogramma
Welkom in IJsland

Dag 1: Welkom in IJsland

Uw vliegtuig landt op Keflavík International Airport, gelegen in het midden van een lavaveld op het schiereiland Reykjanes. Nadat u uw bagage hebt opgehaald, gaat u aan boord van een bus net buiten de aankomsthal, op weg naar de stad Reykjavík. Eenmaal in Reykjavík checkt u in bij uw accommodatie en komt u tot rust. U keert morgen na uw tocht naar de Golden Circle terug naar dit hotel, dus u kunt uitpakken en u installeren. Daarna hebt u de rest van de dag om de stad te verkennen. In de buurt vindt u winkels, restaurants, musea en bars.
Plaats:
Reykjavik

De Golden Circle

Dag 2: De Golden Circle

In de ochtend vertrekt u vanuit Reykjavík naar de Golden Circle, waar u de dag doorbrengt met het verkennen van deze fascinerende regio. U begint met het Nationaal Park Þingvellir, waar de grond door de krachten van de aarde wordt verscheurd. Het park ligt op de grens van twee tektonische platen die voortdurend uit elkaar drijven. Van daaruit reist u naar het Geysir Geothermisch Gebied, waar u de geiser Strokkur ziet uitbarsten in een grote kolom kokend water. De laatste stop voordat u naar uw accommodatie terugkeert, is de Gullfoss waterval.
Plaats:
Gullfoss,Geysir,Thingvellir

Gletsjerhiken in Zuid IJsland

Dag 3: Gletsjerhiken in Zuid IJsland

Vandaag stopt u bij twee indrukwekkende watervallen. De eerste, Seljalandsfoss, valt boven een ondiepe grot waarin u kunt lopen om een uniek uitzicht te krijgen vanachter de waterval. De tweede, Skógafoss, is even mooi maar krachtiger. Het water valt op een vlak plateau, waardoor u tot aan de waterval kunt lopen. Vervolgens maakt u een gletsjerwandeling. Onder begeleiding van een getrainde gletsjergids beklimt u een enorme ijskap tijdens dit unieke avontuur. Vervolgens gaat u naar uw accommodatie in het gebied waar u de nacht zult doorbrengen.
Plaats:
Skógafoss,Seljalandsfoss

Jökulsárlón Gletsjer Lagune

Dag 4: Jökulsárlón Gletsjer Lagune

U begint de dag met een bezoek aan Jökulsárlón Glacier Lagoons en ziet hoe enorme ijsbergen op een sereen meer drijven voordat ze hun weg naar de oceaan zoeken. Tussen de enorme ijsbergen zwemmen nieuwsgierige en schattige zeehonden, dus houd uw ogen open en uw camera gereed. Dan is het tijd om terug te keren naar Reykjavík. Onderweg is het prachtige zwarte zandstrand Reynisfjara. Hier ziet u in het oosten grijze kliffen van geometrische basaltzuilen, in het westen de natuurlijke rotsboog Dyrhólaey en in het zuiden niets dan de eindeloze oceaan. Misschien ziet u zelfs een of twee papegaaiduikers als u geluk hebt.
Plaats:
Jökulsárlón

Vertrek

Dag 5: Vertrek

Nu is het tijd om afscheid te nemen van IJsland. Als u een late vlucht heeft, kunt u eerst nog wat verkenningstochten in de stad maken. Reykjavík is een kleurrijke en levendige stad, en we raden u aan de geluiden en lichten te volgen om te zien of u iets van uw gading vindt. Als u niet weet wat u moet doen, kunt u altijd contact opnemen met uw persoonlijke reisagent voor aanbevelingen. Als u geen tijd had op uw aankomstdag, kunt u de Blue Lagoon bezoeken op weg naar de luchthaven. Het is een geweldige manier om tot rust te komen na uw avonturen in IJsland, en u zult zeker ontspannen en uitgerust aankomen op Keflavík International Airport.
Plaats:
Reykjavik
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.105 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in IJsland volgens uw wensen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten