Reis in Oman

Een bezoek aan het Sultanaat Oman betekent het land van de Arabische nachten ontdekken: een land dat overbrugt de culturen van Afrika en India met bergen, woestijnen en kustvlakten. Gelegen in het uiterste zuiden van de Arabische Peninsula, het Sultanaat Oman is twee keer zo groot als Frankrijk en toch heeft het maar drie miljoen inwoners. Een land van mythen en legendes, was de geboorteplaats van Sinbad de Zeeman. Oman’s geografie biedt bezoekers een selectie aan verschillende landschappen: de grote woestijn bedekt het grootste deel van het land. Hoge bergen zijn van noorden tot zuiden te vinden (inclusief Jebel ach-Chams met een hoogte van 3.009 meter), waar u diepe canyons kunt zien, cliffs, vestingstadjes en oases. Voordat u het Sultanaat Oman verlaat, voeg dan twee woorden toe aan uw vocabulaire: Dejbel (gebergte) en Wadi (de rivierbedding die de weelderige Palmbomen bevloeit). De meeste steden, inclusief de hoofdstad Muscat, zijn gelegen in het noorden van het land. Toeristen bezoeken Oman voor de aan zee gelegen resorts, met het prachtige zeeleven en koralen die meer en meer diverse reizigers elk jaar trekken.

Reisideeën in Oman

Doe inspiratie op en stel uw eigen reis samen met behulp van een lokale specialist.
Reisbureau van Jasmin
7 beoordelingen
Expert in reizen buiten de gebaande paden in Oman

Reisgids voor Oman

Het Sultanaat Oman ligt in het oostelijke deel van het Arabische Schiereiland. Oman was onder de bezetting van het Verenigd Koninkrijk tot 1970. Het land grenst aan de Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië en Jemen. De hoofdstad is Muscat, wat nog niet zo bekend is onder toeristen als het nabij gelegen Dubai. In Oman vindt u prachtige bezienswaardigheden, stranden, shopping malls en restaurants.

Oman heeft bijna 4 miljoen inwoners inclusief expats. De officiële taal in Oman is Arabisch. Daarnaast spreken veel inwoners ook Engels.

Wat te doen in Oman?

Oman staat bekend om zijn cultuur als gastvrij en vriendelijk. Dit komt door eeuwenlange contacten en handelen met Afrika en Midden-Oosten.

 • Grand Mosque: een van de grootste moskeeën ter wereld. Deze moskee is pas sinds 2001 officieel door de Sultan in gebruik genomen.
 • Ibra markt: op woensdag staat deze markt geheel in het teken van de vrouw.
 • Forten: dienden in vroegere tijden als verdediging. Meeste forten dateren uit de tijd van de bezetting van Portugal en Verenigd Koninkrijk.

Daarnaast heeft Oman prachtige flora en fauna:

 • Wadi’s: groene oase en een ideale bestemming voor picknick, trekking of een duik in het water
 • Zeeschildpadden: nestelgebieden zoals Ras al-Hadd en Ras al Jinz zijn belangrijke stranden waar zeeschildpadden hun eieren leggen.
 • Woestijn: Wahiba Sands heeft een oppervlakte van 16.000 vierkante kilometer.

Hoe reizen naar Oman? Wanneer reizen? Welke reisdocumenten?

De beste periode voor uw reis naar Oman is van oktober tot en met april. Temperaturen zijn tussen de 25 en 35 graden en grote kans dat de zon zal schijnen. Tijdens de zomer kunnen de temperaturen oplopen boven de 40 graden.

Wanneer u op reis gaat naar Oman heeft u de volgende reisdocumenten nodig:

 • Geldig paspoort tot minstens 6 maanden na vertrek
 • Visum: bij aankomst op het vliegveld of bij grensovergang kan makkelijk een visum worden gekocht. Prijzen zijn afhankelijk van duur van het verblijf. Voor actuele informatie betreffende visum adviseren wij u contact op te nemen met de ambassade van Oman in ‘s-Gravenhage.

Vanuit Amsterdam kunt u rechtstreeks of met 1 tussenstop vliegen naar Muscat. Tussenstops kunnen bijvoorbeeld Istanbul of Abu Dhabi zijn. Prijzen zijn afhankelijk van seizoen en vliegmaatschappij.  

Hoe betalen in Oman? Welke valuta?

De munteenheid in Oman is de Omaanse Rial (OMR). In de meeste restaurants en hotels kunt u met credit card betalen. Bij de meeste banken kunt u contant geld opnemen met uw bankpas. Verder is het handig om contant geld bij te hebben. Voor verdere vragen betreffende uw bankpas of omwisselen naar Omaanse Rial, neem dan contact op met uw bank.

Welke vaccinaties voor Oman?

Wanneer u naar Oman reist, worden de volgende vaccinaties aanbevolen:

 • DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
 • Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

Verder kan het persoonsgebonden zijn of u eventueel nog andere inentingen nodig zult hebben tijdens uw reis in Oman.  

Wij raden u aan om altijd de website van de GGD reisvaccinaties te checken voor de actuele informatie omtrent inentingen

Onze tips voor je vakantie in Oman

Beoordelingen van reizigers over hun verblijf in Oman

51 beoordeling
mira d
5
Oman is een prachtig en veelzijdig land, met indrukwekkende natuur, allervriendelijkste inwoners en rijke cultuur. bovendien heel proper en modern. We hebben maar een klein stukje gezien, maar willen graag nog eens terugkomen. Alles was prima geregeld, met mooie hotels en een prima wagen.
Lees meer
Esra
Reis georganiseerd met reisbureau van Esra
Bekijk reisbureau
Boek uw vlucht naar Oman

Dankzij onze samenwerking met Option Way, profiteert u bij Evaneos van vele voordelen:

 • Aantrekkelijke tarieven
 • All-inclusive prijzen zonder verrassingen
 • Uw lokale reisagent wordt op de hoogte gebracht van vluchtwijzigingen

Aarzel niet om advies te vragen aan uw lokale reisagent of bezoek de website van onze partner.

Andere interessante bestemmingen