Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
  • Met wie op reis?
  • Welke activiteiten?
  • Welke periode?
  • Wat voor een soort reis?

Reis in Vietnam

Ontdek reisideeën op maat in Vietnam

Een op maat gemaakt voorstel aanvragen
Alle rondleidingen in Vietnam
Bekijk de reisgids

Reisideeën in Vietnam

Doe inspiratie op en stel uw eigen reis samen met behulp van een lokale specialist.

Nos agences locales

Le choix des voyageurs

La sélection Evaneos

Lokaal
Kies voor een betere reis die een positieve impact heeft op de natuur, de lokale bevolking, de economie en de cultuur van uw plek van bestemming.

Waarom reizen in Vietnam?

Wanneer iemand praat over Vietnam, zult u wellicht automatisch denken aan loempia's, punthoeden en spullen van bamboe. Maar komt het overeen met de huidige realiteit van Vietnam? Vietnam kan niet worden samengevat door bovengenoemde kenmerken. De inwoners van Vietnam zijn ver gekomen na een heftige 21ste eeuw. Het land is nu op de toekomst gericht: Vietnam verandert en evolueert. De kinderen van de "bootvluchtelingen" keren terug naar Ho Chi Minh... Wanneer iemand praat over Vietnam, zult u wellicht automatisch denken aan loempia's, punthoeden en spullen van bamboe. Maar komt het overeen met de huidige realiteit van Vietnam? Vietnam kan niet worden samengevat door bovengenoemde kenmerken. De inwoners van Vietnam zijn ver gekomen na een heftige 21ste eeuw. Het land is nu op de toekomst gericht: Vietnam verandert en evolueert. De kinderen van de "bootvluchtelingen" keren terug naar Ho Chi Minh om hun dromen te vervullen en zoeken naar succes. In Hanoi vindt u nu prachtige kunstgalerieën. Vietnam bestaat uit bergen, en wordt gekenmerkt door twee grote rivieren, de rode rivier in het noorden, en de Mekong in het zuiden. Verder vindt u groene rijstvelden, mooie kust en prachtige stranden. Nog een andere reden om Vietnam te bezoeken is de gastronomie! Vietnamese keuken is één van de meest gerenommeerde ter wereld, licht en verfijnd. Populaire gerechten zijn loempia's, Pho, Cha ca, Oc nhoi en andere heerlijke maaltijden ... Lees meer
Bekijk onze reisgids

Beste reistijd in Vietnam?

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Zie wanneer te vertrekken

Onze tips voor je vakantie in Vietnam

Beoordelingen van reizigers over hun verblijf in Vietnam

4.6/5
11 beoordelingen van reizigers
Uw rondreis vanaf begin tot eind zelf samenstellen? Reisvoorstel aanvragen

Reisgids voor Vietnam

Vietnam is een prachtig land in het oosten van Azië dat veel mooie reizen kan bieden voor reizigers. De hoofdstad van Vietnam is Hanoi, in deze stad zijn veel bezienswaardigheden. De andere grote stad van Vietnam is Ho Chi Minh (voormalig Saigon), ook deze stad is een bezoek waard. Buiten de steden heeft Vietnam veel prachtige natuur te bieden. In het zuiden van Vietnam vindt u prachtige stranden en voor duikliefhebbers is dit het paradijs.

Wat u zou moeten zien en ervaren in Vietnam

Dingen om te doen

Tijdens uw reis in Vietnam kunt u veel activiteiten ondernemen. Te beginnen in de prachtige stad Hanoi. Hanoi is een stad met veel markten en straten, de stad is enorm druk en alleen al rondlopen is een ervaring. Toch heeft Hanoi veel bezienswaardigheden zoals Temple of literature, Military history museum of het Mausoleum van Ho Chi Minh. Een andere stad die u zeker niet moet overslaan tijdens uw reis in Vietnam is de stad Ho Chi Minh.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden zijn Halong Bay & Cat Ba Island, dit is een baai die bestaat uit 3000 kalkstenen. Het is ook mogelijk om hier te kayakken. De stad Hoi An is prachtig en ligt dichtbij de zee. De mooiste stranden van Vietnam vindt u op het eiland Phu Quoc, Con Dao, Hon Chong & Duong beach en Hai Tac.

Wanneer is de beste reistijd

Vietnam heeft een tropisch klimaat waardoor het gedurende het hele jaar warm is. Wel kent Vietnam drie seizoenen, een hoogseizoen, tussenseizoen en een laagseizoen. Het hoogseizoen is juli & augustus, in deze maanden bezoeken de meeste reizigers Vietnam. Het tussenseizoen is van december tot en met maart. Dit zijn de beste maanden om naar Vietnam te reizen. De temperatuur is aangenaam en er valt minder regen dan in de andere seizoenen. Het laagseizoen is van april tot en met juni en van september tot en met november. In het noorden van Vietnam kan het tijdens het laagseizoen flink stormen.

Reisadvies

Hoe reist u naar Vietnam?

Om naar Vietnam te reizen zult u helaas minimaal 1 maal moeten overstappen. Wanneer u een vlucht neemt vanuit Schiphol zult u moeten overstappen in Parijs, Bangkok, Kuala Lumpur of Moskou. De vlucht met overstap zal rond de 15 uur duren, dit is afhankelijk van de overstaptijd. De kosten voor een reis bedragen tussen €450 en €700. De bovengenoemde prijs is afhankelijk van het seizoen en het tijdstip van uw reservering.

Welke reisdocumenten heeft u nodig voor Vietnam?

Voor uw reis naar Vietnam heeft u een geldig paspoort nodig. Dit paspoort moet minimaal 6 maanden geldig zijn. Wilt u naar Vietnam reizen en komt u aan in een van de grote luchthavens kunt u een visum on arrival krijgen. Voor dit visum moet u aan enkele voorwaarden voldoen:

  • U kunt niet via land Vietnam binnenkomen.
  • U heeft een autorisatiebrief nodig. Bij aankomst op het vliegveld neemt u deze brief mee naar het immigratiekantoor en krijgt u na het betalen van $25 uw visum.
  • De volgende visa zijn verkrijgbaar: 1 month single entry, 1 month multiple entry, 3 months single entry en 3 months multiple entry.

Er zijn verschillende instanties waar u de autorisatiebrief kan krijgen, zoals E-visums en visum Vietnam expert. Mocht u tijdens uw reis in Vietnam ook andere landen bezoeken en komt u hierdoor via het land Vietnam binnen, dan kunt u helaas geen gebruik maken van "visum on arrival".

Welke inentingen heb je nodig voor Vietnam?

Voor Indonesië zijn geen inentingen verplicht, wel worden de volgende aanbevolen:

  • DTP (Difterie, tetanus en polio)
  • Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

In Vietnam komt malaria voor, niet in alle gebieden. Op Phu Quoc (eiland bij de kust van Cambodja) en het binnenland van Vietnam komt malaria voor.

Verder kan het persoonsgebonden zijn of u eventueel nog andere inentingen nodig zult hebben tijdens uw reis in Vietnam.

Wij raden u aan om altijd de website van de GGD te checken voor de gehele informatie omtrent inentingen.

Welke valuta heeft Vietnam?

De munteenheid van Vietnam is de Vietnamese Dong. Verder kunt vrijwel overal met de Amerikaanse Dollar betalen. De Vietnamese Dong is verkrijgbaar in biljetten van 500 tot en met 500.000 Dong. Handig om te weten is dat wanneer u aankomt in Vietnam u uw visum in Dollars moet betalen.

Raadpleeg ons speciale artikel als u alle praktische informatie wilt weten om naar Vietnam te reizen.

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis