Compensatie van geschatte CO2-uitstoot

Reis in Vietnam

Wanneer iemand praat over Vietnam, zult u wellicht automatisch denken aan loempia's, punthoeden en spullen van bamboe. Maar komt het overeen met de huidige realiteit van Vietnam? Vietnam kan niet worden samengevat door bovengenoemde kenmerken. De inwoners van Vietnam zijn ver gekomen na een heftige 21ste eeuw. Het land is nu op de toekomst gericht: Vietnam verandert en evolueert. De kinderen van de "bootvluchtelingen" keren terug naar Ho Chi Minh om hun dromen te vervullen en zoeken naar succes. In Hanoi vindt u nu prachtige kunstgalerieën. Vietnam bestaat uit bergen, en wordt gekenmerkt door twee grote rivieren, de rode rivier in het noorden, en de Mekong in het zuiden. Verder vindt u groene rijstvelden, mooie kust en prachtige stranden. Nog een andere reden om Vietnam te bezoeken is de gastronomie! Vietnamese keuken is één van de meest gerenommeerde ter wereld, licht en verfijnd. Populaire gerechten zijn loempia's, Pho, Cha ca, Oc nhoi en andere heerlijke maaltijden ...

Reisideeën in Vietnam

Doe inspiratie op en stel uw eigen reis samen met behulp van een lokale specialist.
Reisbureau van Mels
23 beoordelingen
Lokale reisagent in Vietnam

Reis naar wens

Reisgids voor Vietnam

Vietnam is een prachtig land in het oosten van Azië dat veel mooie reizen kan bieden voor reizigers. De hoofdstad van Vietnam is Hanoi, in deze stad zijn veel bezienswaardigheden. De andere grote stad van Vietnam is Ho Chi Minh (voormalig Saigon), ook deze stad is een bezoek waard. Buiten de steden heeft Vietnam veel prachtige natuur te bieden. In het zuiden van Vietnam vindt u prachtige stranden en voor duikliefhebbers is dit het paradijs.

Wat u zou moeten zien en ervaren in Vietnam

Dingen om te doen

Tijdens uw reis in Vietnam kunt u veel activiteiten ondernemen. Te beginnen in de prachtige stad Hanoi. Hanoi is een stad met veel markten en straten, de stad is enorm druk en alleen al rondlopen is een ervaring. Toch heeft Hanoi veel bezienswaardigheden zoals Temple of literature, Military history museum of het Mausoleum van Ho Chi Minh. Een andere stad die u zeker niet moet overslaan tijdens uw reis in Vietnam is de stad Ho Chi Minh.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden zijn Halong Bay & Cat Ba Island, dit is een baai die bestaat uit 3000 kalkstenen. Het is ook mogelijk om hier te kayakken. De stad Hoi An is prachtig en ligt dichtbij de zee. De mooiste stranden van Vietnam vindt u op het eiland Phu Quoc, Con Dao, Hon Chong & Duong beach en Hai Tac.

Wanneer is de beste reistijd

Vietnam heeft een tropisch klimaat waardoor het gedurende het hele jaar warm is. Wel kent Vietnam drie seizoenen, een hoogseizoen, tussenseizoen en een laagseizoen. Het hoogseizoen is juli & augustus, in deze maanden bezoeken de meeste reizigers Vietnam. Het tussenseizoen is van december tot en met maart. Dit zijn de beste maanden om naar Vietnam te reizen. De temperatuur is aangenaam en er valt minder regen dan in de andere seizoenen. Het laagseizoen is van april tot en met juni en van september tot en met november. In het noorden van Vietnam kan het tijdens het laagseizoen flink stormen.

Reisadvies

Hoe reist u naar Vietnam?

Om naar Vietnam te reizen zult u helaas minimaal 1 maal moeten overstappen. Wanneer u een vlucht neemt vanuit Schiphol zult u moeten overstappen in Parijs, Bangkok, Kuala Lumpur of Moskou. De vlucht met overstap zal rond de 15 uur duren, dit is afhankelijk van de overstaptijd. De kosten voor een reis bedragen tussen €450 en €700. De bovengenoemde prijs is afhankelijk van het seizoen en het tijdstip van uw reservering.

Welke reisdocumenten heeft u nodig voor Vietnam?

Voor uw reis naar Vietnam heeft u een geldig paspoort nodig. Dit paspoort moet minimaal 6 maanden geldig zijn. Wilt u naar Vietnam reizen en komt u aan in een van de grote luchthavens kunt u een visum on arrival krijgen. Voor dit visum moet u aan enkele voorwaarden voldoen:

  • U kunt niet via land Vietnam binnenkomen.
  • U heeft een autorisatiebrief nodig. Bij aankomst op het vliegveld neemt u deze brief mee naar het immigratiekantoor en krijgt u na het betalen van $25 uw visum.
  • De volgende visa zijn verkrijgbaar: 1 month single entry, 1 month multiple entry, 3 months single entry en 3 months multiple entry.

Er zijn verschillende instanties waar u de autorisatiebrief kan krijgen, zoals E-visums en visum Vietnam expert. Mocht u tijdens uw reis in Vietnam ook andere landen bezoeken en komt u hierdoor via het land Vietnam binnen, dan kunt u helaas geen gebruik maken van "visum on arrival".

Welke inentingen heb je nodig voor Vietnam?

Voor Indonesië zijn geen inentingen verplicht, wel worden de volgende aanbevolen:

  • DTP (Difterie, tetanus en polio)
  • Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

In Vietnam komt malaria voor, niet in alle gebieden. Op Phu Quoc (eiland bij de kust van Cambodja) en het binnenland van Vietnam komt malaria voor.

Verder kan het persoonsgebonden zijn of u eventueel nog andere inentingen nodig zult hebben tijdens uw reis in Vietnam.

Wij raden u aan om altijd de website van de GGD te checken voor de gehele informatie omtrent inentingen.

Welke valuta heeft Vietnam?

De munteenheid van Vietnam is de Vietnamese Dong. Verder kunt vrijwel overal met de Amerikaanse Dollar betalen. De Vietnamese Dong is verkrijgbaar in biljetten van 500 tot en met 500.000 Dong. Handig om te weten is dat wanneer u aankomt in Vietnam u uw visum in Dollars moet betalen.

Raadpleeg ons speciale artikel als u alle praktische informatie wilt weten om naar Vietnam te reizen.

Beste reistijd in Vietnam?

jan
feb
maart
april
mei
juni
juli
augu
sept
okt
nov
dec

De beste reistijd om een reis naar Vietnam te maken is het droge seizoen, dat loopt van oktober tot april. Er zijn ook verschillen in klimaat tussen het noorden en het zuiden van het land. De winters in het noorden zijn koud en mistig, terwijl het zuiden bijna het hele jaar door warm en vochtig is. Ga daarom noordwaarts tussen september en november wanneer de temperaturen aangenaam zijn, en bezoek het zuiden bij voorkeur tussen december en april. Ontdek een unieke beschaving in een absoluut schitterend landschap.

Wanneer is de beste reistijd zien

Onze tips voor je vakantie in Vietnam

Beoordelingen van reizigers over hun verblijf in Vietnam

4.616 beoordelingen
Vietnam was goed, maar Cambodja heel teleurstellend!
3
Over de organisatie en gidsen en chauffeurs alleen maar veel goeds te zeggen. Hoewel wij dachten rechtstreeks met locals te boeken bleek het eerst via agentschap in Thailand en dan nog per Regio in Vietnam en Cambodja. We kregen via WhatsApp een bedankje. Uiteindelijk zijn dat veel monden te voeden. De hotels in Vietnam waren meestal ok, maar ontbijt kon soms beter. In Cambodja was het hotel echt ondermaats. Dat jullie dit durven aanbieden is echt niet ok. De foto's van hoe vuil de lakens, douche en toilet was hebben wij doorgestuurd naar Mels. We hebben na zelf alles te regelen een ander hotel gekregen van dezelfde eigenaar maar veel verder van stad gelegen in een uithoek waar niks te doen was . We waren telkens genoodzaakt om een tuk-tuk te regelen. Het eerste hotel was ook ouderwetser dan op jullie foto's en het tweede ook maar iets proper. Ontbijt trok werkelijk op niks. Zeer terleurstellend in Cambodja. Het was onze eerste maal met Evaneos en door Cambodja denken we niet om in de directe toekomst terug met jullie te boeken. Jullie moeten de hotels beter nakijken. Tenslotte was dit geen goedkope reis. Wel heel tevreden over onze eerste gids in Vietnam.
Zie meer
Mels
Reis georganiseerd met reisbureau van Mels
Bekijk reisbureau
Programma kon beter gepland.
4
Het was een mooie reis, dit wel, maar er zaten wel een paar dagen in waar het verblijf in Hanoi en ook Ho Chi Minh en ook Hoi An een dag te veel was. Maar die nachttreinreis En die bootoverzet naar Phu Quoc... echt een flop. (Waarom die afgelaste vlucht niet vervangen werd door een andere maatschappij, is niet te begrijpen) Tenslotte, de gidsen drongen iedere keer opnieuw aan om telkens onze uitstappen te vroeg in de morgen te starten terwijl er meer dan tijd was en de druk niet nodig was...
Zie meer
Mels
Reis georganiseerd met reisbureau van Mels
Bekijk reisbureau
Bekijk alle beoordelingen
Boek uw vlucht naar Vietnam

Dankzij onze samenwerking met Option Way, profiteert u bij Evaneos van vele voordelen:

  • Aantrekkelijke tarieven
  • All-inclusive prijzen zonder verrassingen
  • Uw lokale reisagent wordt op de hoogte gebracht van vluchtwijzigingen

Aarzel niet om advies te vragen aan uw lokale reisagent of bezoek de website van onze partner.

Andere interessante bestemmingen