Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
  • Met wie op reis?
  • Welke activiteiten?
  • Welke periode?
  • Wat voor een soort reis?

Reis in Griekenland

Ontdek reisideeën op maat in Griekenland

Een op maat gemaakt voorstel aanvragen
Alle rondleidingen in Griekenland
Bekijk de reisgids

Reisideeën in Griekenland

Doe inspiratie op en stel uw eigen reis samen met behulp van een lokale specialist.

Nos agences locales

Le choix des voyageurs

La sélection Evaneos

Nouveautés

Lokaal
Kies voor een betere reis die een positieve impact heeft op de natuur, de lokale bevolking, de economie en de cultuur van uw plek van bestemming.

Waarom reizen in Griekenland?

Van alle landen gelegen aan de Middellandse Zee, is Griekenland zonder twijfel het land met de meeste toeristen… en voor een goede reden! Er zijn niet veel plaatsen in de wereld waar de cultuur, de geschiedenis, het welkomen en de schoonheid samenkomen in perfecte harmonie. Een reis naar Griekenland is een reis terug in de tijd en in de voetstappen treden van de meest briljanten beschavingen uit de oudheid: Athene, Olympia, Delphi en Mycenae zijn... Van alle landen gelegen aan de Middellandse Zee, is Griekenland zonder twijfel het land met de meeste toeristen… en voor een goede reden! Er zijn niet veel plaatsen in de wereld waar de cultuur, de geschiedenis, het welkomen en de schoonheid samenkomen in perfecte harmonie. Een reis naar Griekenland is een reis terug in de tijd en in de voetstappen treden van de meest briljanten beschavingen uit de oudheid: Athene, Olympia, Delphi en Mycenae zijn plaatsen waar de schitterende ruïnes goed zichtbaar zijn. Reizen door Griekenland is ook een kans om te genieten van het klimaat, warm en droog, wat ideaal is voor zwemmen in het paradijselijke water van de Egeïsche zee of tijd om te ontspannen op verborgen stranden in kleine baaien in de Cyclades. Een reis naar Griekenland is ook het ontdekken van de oude keuken met wijnbladeren, olijfolie en Raki. Waarom nog langer wachten: Ελλάδα σας περιμένει! Lees meer

Onze tips voor je vakantie in Griekenland

Beoordelingen van reizigers over hun verblijf in Griekenland

4.5/5
5 beoordelingen van reizigers
Uw rondreis vanaf begin tot eind zelf samenstellen? Reisvoorstel aanvragen

Reisgids voor Griekenland

Griekenland gelegen in de Middellandse Zee, ligt in het zuiden van Europa. Het land bestaat uit circa 6000 eilanden, waarvan 227 er bewoond zijn. De hoofdstad is Athene, andere bekende steden zijn:

  • Thessaloniki
  • Piraeus
  • Larissa
  • Iraklion

De grootste en bekendste eilanden van Griekenland zijn: Alonissos, Andros, Chios, Corfu, Egina, Evia, Ikaria, Kalymnos, Karpathos, Kefalonia, Kos, Kreta, Kythira, Lefkas, Leros, Lesbos, Limnos, Mykonos, Naxos, Paros, Patmos, Peloponnesos, Rhodos, Samos, Santorini, Skiathos, Skopelos, Thassos, Tinos en Zakynthos.

Wat te doen in Griekenland?

Griekenland staat bekend om zijn rijke historie. U zult vele monumenten en ruïnes vinden van tempels, openluchttheaters, kloosters, badhuizen en bekende stenen zuilen.

Ook de stranden zijn een grote trekpleister. Het helderblauwe water, de witte stranden en de onderwaterwereld zijn daarvan de oorzaak. Culinair staat Griekenland bekend om de vele vleesgerechten, die zeker geproefd moeten worden!

Hoe en wanneer reizen naar Griekenland?

De beste reistijd voor een reis naar Griekenland zijn de maanden mei, juni en september. In deze maanden zijn de temperaturen aangenaam en heeft u de minste kans op neerslag.

U kunt vanuit Nederland, België of Duitsland rechtstreeks vliegen naar uw bestemming in Griekenland.

Welke reisdocumenten?

Griekenland valt binnen het Schengengebied en daarom is er vrij reizen. Voor een reis naar Griekenland heeft u een geldig EU identiteitskaart of paspoort nodig. U heeft geen visum nodig.

Taal

De officiële taal die gesproken wordt is Grieks. Deze taal stamt uit de Griekse Oudheid. Naast Grieks, spreekt men Turks, Bulgaars, Albanees of Roemeens.

Klimaat

Griekenland heeft een mediterraans klimaat. Gedurende de zomermaanden kan het 30 graden worden, tijdens de wintermaanden rond de 10 graden. Bekijk voor uw vertrek naar Griekenland de actuele weersvoorspellingen.

Tijdsverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland. De zomertijd van Griekenland loopt gelijk aan die van Nederland.

Geldzaken

Griekenland heeft de euro als munteenheid.In Griekenland is het gebruikelijk om een fooi te geven, ook als dit al in de rekening is verwerkt. Bij goede service geeft men circa 5-10% fooi. Het is vrijwel overal mogelijk (zeker de grotere steden) te pinnen en met creditcard te betalen. Let er wel op dat er eventuele kosten bovenop komen wanneer u geld wilt opnemen van de geldautomaat.

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis