Cycladisch mozaïek: Santorini, Paros, Naxos en Folegandros

GriekenlandCycladisch mozaïek: Santorini, Paros, Naxos en Folegandros

Hoogtepunten
Een reis naar vier nabijgelegen en zeer verschillende Cycladische eilanden, ideaal voor twee of een gezin. U ontdekt de stranden, dorpen en havens van deze eilanden die de diversiteit van de Cycladen perfect weerspiegelen. Op het programma: wandelingen, zwemmen en ontdekkingen in uw eigen tempo op elk eiland!
Reisideeën aangeraden door
Hannelore Lokale*r Griekenland Expert*in
Duur van de reis
12 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.440
Reisprogramma
Aankomst in Santorini

Dag 1: Aankomst in Santorini

Aankomst op de luchthaven van Santorini, ontvangst en transfer per privécabine naar je gunstig gelegen hotel. Neem daarna wat tijd om te genieten van de prachtige zonsondergang in Fira, de hoofdstad van het eiland.
Plaats:
Santorini

Van Santorini naar Paros

Dag 2: Van Santorini naar Paros

Vrije tijd voor uw transfer naar de haven om door de straten te wandelen en de sfeer van Santorini op te snuiven. Vervolgens gaat u naar de haven en stapt u aan boord van de ferry naar het eiland Paros. Transfer naar uw accommodatie waar u de komende drie nachten zult doorbrengen.
Plaats:
Paros

Vrije dag in Paros

Dag 3: Vrije dag in Paros

Paros is na Naxos het derde grootste eiland van de Cycladen en ligt in het centrum van de Cycladen. Om deze reden is het eiland altijd een centrum van belang geweest in de regio en hebben vele beschavingen en rijken elkaar opgevolgd en hun sporen achtergelaten. Paros heeft enkele bijzondere kenmerken zoals zijn met wijngaarden bedekte heuvels en zijn bodem rijk aan marmer, waar de beroemdste beeldhouwwerken mee zijn gemaakt. En niet te vergeten de stranden die over het eiland verspreid liggen en waar vele watersportactiviteiten mogelijk zijn, zoals windsurfen of kitesurfen.
Plaats:
Paros

Paros op eigen houtje ontdekken

Dag 4: Paros op eigen houtje ontdekken

Profiteer van deze tweede vrije dag op Paros om het eiland op uw gemak te ontdekken!
Plaats:
Paros

Van Paros naar Naxos

Dag 5: Van Paros naar Naxos

Vandaag verlaat u het eiland Paros en gaat u per veerboot naar het eiland Naxos. Het grootste eiland van de Cycladen is zonder twijfel het vruchtbaarste. Neem uw intrek in uw accommodatie waar u de komende drie nachten verblijft.
Plaats:
Naxos

Vrije dag in Naxos

Dag 6: Vrije dag in Naxos

Het bergachtige aspect van Naxos zal u verrassen door zijn gelijkenis met het binnenland van Kreta. Talloze stranden liggen verspreid langs de kust van het eiland. In de stad Naxos ziet u vele fonteinen die de bevolking van vers water voorzien. Een korte wandeling brengt u naar Chora, voor een bezoek aan het klooster van Agios Ioannis Chysostomos. Ten noorden van Chora, bij het strand van Grotta, zijn sporen gevonden van een Minoïsche site. Weg van de drukte ontdekt u Portara. Deze imposante poort is het laatste overblijfsel van de oude tempel gewijd aan Apollo.
Plaats:
Naxos

Naxos ontdekken

Dag 7: Naxos ontdekken

Sinds de oudheid en ook nu nog produceert het eiland citrusvruchten van uitstekende kwaliteit, een beroemde wijn en kazen van bijzondere smaak. De eerste bewoners waren de Cariërs, gevolgd door de Minoïers en de Ioniërs. In 1207, tijdens de Venetiaanse overheersing, stichtte Marco Sanudo het hertogdom Naxos, en de Venetianen bleven op het eiland tot 1566. In 1579 werd het deel van het Ottomaanse Rijk, en in 1830 werd het deel van de Griekse staat.
Plaats:
Naxos

Van Naxos naar Folegandros

Dag 8: Van Naxos naar Folegandros

Laatste ochtend op het eiland Naxos. Transfer naar de haven om in de namiddag de veerboot naar Folegandros te nemen. U checkt in uw hotel in voor de komende drie nachten.
Plaats:
Folegandros

Vrije dag in Folegandros

Dag 9: Vrije dag in Folegandros

Vernoemd naar de zoon van koning Minos, die als eerste voet zette op het eiland, werd Folegandros eeuwenlang beschermd tegen invloeden van buitenaf door hoge rotskliffen en een ontoegankelijke haven. Kleine stenen muren gepolijst door eeuwenlange sterke winden waaien door de droge, rotsachtige, steile heuvels. Dit vrijwel boomloze eiland voelt sereen aan.
Plaats:
Folegandros

Keuze van activiteiten in Folegandros

Dag 10: Keuze van activiteiten in Folegandros

Vandaag de dag zijn er vele mogelijkheden voor bezoeken en activiteiten! - Karavostasis, de haven van het eiland met de kleine kerk van Agios Artemios en het uitzonderlijke strand. - Op weg naar Chora ziet u de kapel van Agios Pantes, waarvan een deel is ingebouwd in de rots van Agkali, een klein dorp aan zee, gebouwd in een amfitheater rond de gelijknamige baai. - Ook bezienswaardig is de kapel van Agios Nikolaos aan het gelijknamige strand en de vuurtoren op Kaap Aspropounta. - Ano Meria is de tweede grootste stad van het eiland. Het is een landbouwdorp waar de meeste huizen themonies zijn: kleine op zichzelf staande cultuureenheden. Om meer te weten te komen over het plattelandsleven kunt u het museum voor volkskunst bezoeken. - Er zijn veel zwemmogelijkheden in Karavostasis, ardia, Vitsetzo, livadia, pountaki, of Latinaki. - Wandelen over een netwerk van 20 km paden.
Plaats:
Folegandros

Van Folegandros naar Santorini

Dag 11: Van Folegandros naar Santorini

Laatste momenten op het eiland Folegandros voor uw terugkeer naar Santorini per veerboot. Check in in uw hotel en breng uw laatste nacht op de Cycladen door!
Plaats:
Santorini

Einde verblijf

Dag 12: Einde verblijf

Vrije tijd tot uw transfer naar de luchthaven.
Plaats:
Santorini
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.440 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Griekenland volgens uw wensen