Waarheen reizen?Actuele informatie over reisbestemmingen
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

Reis in Jordanië

Maak uw reis op maat met behulp van een lokale reisagent

Reisideeën in Jordanië

Doe inspiratie op en stel uw eigen reis samen met behulp van een lokale specialist.

Waarom reizen in Jordanië?

Op dit kleine stukje van het Midden-Oosten, vindt u waar cultuur en natuur permanent met elkaar concurreren. U bent in één van de bakermatten van de mensheid en geschiedenis in dit land die zich uitstrekt over meer dan 9 millennia terug. Tijdens uw vakantie in Jordanië, zal u een levensgrote geschiedenisboek lezen. Het vereist alleen om te reizen door Jordanië om het te ervaren: van de oevers van de raadselachtige Dode Zee tot aan de Jordan Valle... Op dit kleine stukje van het Midden-Oosten, vindt u waar cultuur en natuur permanent met elkaar concurreren. U bent in één van de bakermatten van de mensheid en geschiedenis in dit land die zich uitstrekt over meer dan 9 millennia terug. Tijdens uw vakantie in Jordanië, zal u een levensgrote geschiedenisboek lezen. Het vereist alleen om te reizen door Jordanië om het te ervaren: van de oevers van de raadselachtige Dode Zee tot aan de Jordan Valley langs de stad van Petra, dat voor altijd beroemd is door Spielberg’s film Indiana Jones and the Last Crusade. Bijbelse echoes mengen met die van de Grieks-Romeinse ruïnes. Wat betreft natuur, zult u onderdompelt worden door al het moois van Jordanië. Bovenaan de lijst, woestijn Wadi Rum, genoemd de “vallei van de maan”, is een kleurenharmonie waar bergen, zand, graniet en zandsteen verstrengelen en de meest prachtige levensgrote muurschilderingen maken. Bovendien, de diepe canyons van de woestijn of de kleurrijke onderwater van de Rode Zee zullen u betoveren... Lees meer
Bekijk onze reisgids

Beste reistijd in Jordanië?

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Meer informatie

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar Jordanië

4.5/5
25 beoordelingen van reizigers

Begin met het plannen van uw Jordanië reis

Jordanië is een prachtig land in het Midden-Oosten, het land staat bekend om het grote woestijngebied. De hoofdstad van Jordanië is Amman, een andere bekende stad in Jordanië is Petra. Petra is een ruïnestad, u vindt hier ongeveer 500 monumenten. In Jordanië is de officiële taal Arabisch, toch wordt er in de meeste gebieden ook Engels gesproken.

Wat u zou moeten zien en ervaren in Jordanië

Bezienswaardigheden

Tijdens uw reis in Jordanië kunt u veel bezienswaardigheden bezoeken. De bekendste trekpleisters zijn:

 • Petra
 • Wadi Rum woestijn
 • Dode zee
 • Dana natuurreservaat

Verder is de stad Amman een bezoek waard, in deze stad kunt u veel bezienswaardigheden bezoeken. De volgende bezienswaardigheden zijn zeker een bezoek waard:

 • De citadel van Amman
 • Het amfitheater
 • Nymphaeum

Voor reizigers die houden van strand en duiken kunnen in het zuiden van Jordanië hun hart ophalen. Aqaba staat bekend om het prachtige koraal en mooie stranden.

Dingen om te doen

 • Lekker drijven in de dode zee
 • Geniet van een Jeepsafari door de woestijn
 • Ga duiken in de rode zee met vele kleurrijke vissen

Wanneer is de beste reistijd

De beste tijd om naar Jordanië te reizen is van half maart tot half mei, ook is het aangenaam om in september en oktober om te reizen.

Reisadvies

Welke reisdocumenten heeft u nodig

Om naar Jordanië te reizen heeft u een paspoort nodig dat minimaal 6 maanden geldig is bij terugkeer naar Nederland. Verder zult u een visum krijgen op het vliegveld in Jordanië. Dit visum kost 40 JD (ongeveer 45 euro) waarbij je minimaal drie nachten dient te verblijven in Jordanië. 

Welke inentingen heeft u nodig

Wanneer u naar Jordanië reist hoeft u niet verplicht inentingen te nemen. Wel worden de volgende inentingen aanbevolen:

 • DTP (Difterie, tetanus en polio)
 • Hepatitis A (Besmettelijke geelzucht)

Wij raden u aan om altijd de website van de GGD te checken voor de gehele informatie omtrent inentingen

Hoe reist u naar Jordanië

Vanuit Schiphol kunt u reizen naar Jordanië, u vliegt dan op de luchthaven van Amman.

De prijs van de directe vlucht naar Amman ligt tussen 450 en 600 €, de vlucht duurt ongeveer 4 uur en 40 min. De bovengenoemde prijzen zijn afhankelijk van het seizoen en het tijdstip van uw reservering.

Welke valuta heeft Jordanië

Tijdens uw reis in Jordanië zult u betalen met de Jordaanse Dinar (JOD).

Vrijwel in alle grote steden kunt u geld opnemen met uw pinpas bij geldautomaten. Verder is het mogelijk om Euro’s en Dollars om te wisselen bij:

 • Banken
 • Wisselkantoor
 • Hotels

Welke religie heeft Jordanië

De belangrijkste godsdienst van Jordanië is de islam, dit is ook de staatsgodsdienst van dit land. De Jordaanse bevolking bestaat voor 90% uit soennieten, 3% uit sjiieten en 5% is christen.

Welk kledingvoorschrift heeft Jordanië

Het kledingvoorschrift voor Jordanië is afhankelijk van de stad/regio u heen zult reizen. Zo is de stad Amman westers en zijn westerse kleding toegestaan. Buiten de stad zijn de inwoners conservatiever, het kan zo zijn dat korte kleding niet geaccepteerd wordt. U zult ook altijd rekening moeten houden met uw kleding wanneer u een heilig plaats bezoekt. Met een heilige plek wordt een moskee of kerk bedoeld. Hier zult u bedekkende kleding moeten dragen.

Raadpleeg ons speciale artikel als u alle praktische informatie wilt weten om naar Jordanië te reizen.

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis