Reis in Portugal

In het zuidwesten van Europa, tussen Spanje en de Atlantische Oceaan, is een van de minst bekende bestemmingen op het Europees continent: Portugal. Land van historie, met een rijk erfgoed dat ook modern is. U kunt verassend veel ondernemen in dit land. Er zijn vele manieren om Portugal te ontdekken. Van Lissabon tot Porto via de Algarve, alles moedigt u aan om te ontspannen en te genieten. Van grote steden tot kleinere, afgelegen dorpen en gerechten die alom bekend zijn, u zult voortdurend verrast en verbaasd zijn over de manier waarop de Portugezen hun gewoontes instandhouden. Dit plus de prachtige natuur en landschappen, is de ideale mix voor een perfecte vakantie. Reis door Portugal met de auto en ga zorgeloos door dit prachtige land. Bent u al aan het inpakken voor een reis naar Portugal?

Reisideeën in Portugal

Doe inspiratie op en stel uw eigen reis samen met behulp van een lokale specialist.
Reisbureau van Pedro
13 beoordelingen
Engelstalige reisagent in Portugal
Reisbureau van Tanja
231 beoordelingen
Engelstalige reisagent op de Azoren

Reis naar wens

Reisgids voor Portugal

Portugal ligt in het zuidwesten van Europa. Buurland is Spanje en ligt aan de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. De twee eilanden Azoren en Madeira zijn onderdeel van de Portugese Republiek. De hoofdstad is Lissabon, omringd door heuvels en ligt aan de monding van de rivier de Taag. Deze stad was een belangrijke haven waar goud en specerijen werden verhandeld.  

Wat u zou moeten zien en ervaren in Portugal

Dingen om te doen

Naast de stranden en prachtige landschap zijn er ook verschillende bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om een bezoek aan te brengen. Onder andere:

 • Steden: Lissabon en Porto zijn de twee grote steden van het land. Deze steden hebben een rijkdom aan cultuur.
 • Kloosters: u zult merken dat over het hele land verspreidt verschillende klooster liggen. Deze prachtige gebouwen zijn vaak toegankelijk voor u.
 • Paleizen: waar vroeger vele monarchen hun residentie hadden, is dit nu ook te bezichtigen en daarbij diverse musea.

Bezienswaardigheden

 • Gigantische boeddha in Kamakura
 • Mount Fuji

Wanneer is de beste reistijd

Portugal wordt vaak bezocht in de zomermaanden. Maar ook het voorjaar en het najaar kunnen goede periodes zijn om te reizen door Portugal.

 • Laagseizoen (dec-maart): korte, regenachtige dagen met koude temperaturen.
 • Tussenseizoen (apr-jun & sept-nov): aangename temperaturen, ideaal voor reizen en buitenactiviteiten. Koude zee temperaturen.
 • Hoogseizoen (jul & aug): accommodaties zijn duurder, drukte in de Algarve en resorts aan de kust. Zomerse temperaturen.  

Reisadvies

Welk reisdocument voor Portugal? Hoe reizen naar Portugal

Portugal valt binnen het Schengengebied en daarom is er vrij reizen. Toch moet u altijd een geldig reisdocument bij u hebben. Een Europese ID kaart is voldoende.

U kunt op verschillende manieren reizen vanuit Nederland naar Portugal.

 • Vliegtuig: vrijwel alle airports in Nederland vliegen naar een Portugese bestemming. Ook buurlanden België en Duitsland hebben vliegmaatschappijen die naar Portugal vliegen.
 • Trein: binnen 6 uur kunt u in Portugal zijn met de trein. Hiervoor zult u verschillende keren moeten overstappen.
 • Bus: verschillende busreizen gaan dagelijks tussen Nederland en Portugal. Er zijn verschillende opstapplaatsen en meerdere aanbieders voor busreizen.
 • Auto: u kunt ook zelf met de auto naar Portugal reizen. Houd hierbij rekening dat u onderweg tolwegen zult tegenkomen.

Vaccinaties

Voor uw reis naar Portugal zijn er geen aanbevolen vaccinaties. Wel kan het persoonsgebonden zijn mocht u bepaalde inentingen nodig hebben.

Welke valuta

Portugal is onderdeel van de Europa en heeft de euro als munteenheid. Fooi geven is niet gebruikelijk in Portugal. In restaurants is 5% al zeer gul, in bars vrijwel geen en taxi’s ronden ze af op de euro.

Het is vrijwel overal mogelijk te pinnen en met creditcard te betalen. Let er wel op dat er 1,5-2% kosten bovenop kunnen komen wanneer u geld wilt opnemen van de geldautomaat.

Raadpleeg ons speciale artikel als u alle praktische informatie wilt weten om naar Portugal te reizen.

Onze tips voor je vakantie in Portugal

Beoordelingen van reizigers over hun verblijf in Portugal

52 beoordelingen
Ives
5
Natuur: top Verblijf (verschillende hotels): perfect Organisatie (roadbook) van Tiago: top
Lees meer
Tiago
Reis georganiseerd met reisbureau van Tiago
Bekijk reisbureau
Tweeling
5
Kortom : prachtig ! Heel tevreden van de agent TIAGO en van de persoon die ons van het vliegveld ophaalde. Het is voor herhaling vatbaar !
Lees meer
Tiago
Reis georganiseerd met reisbureau van Tiago
Bekijk reisbureau
Boek uw vlucht naar Portugal

Dankzij onze samenwerking met Option Way, profiteert u bij Evaneos van vele voordelen:

 • Aantrekkelijke tarieven
 • All-inclusive prijzen zonder verrassingen
 • Uw lokale reisagent wordt op de hoogte gebracht van vluchtwijzigingen

Aarzel niet om advies te vragen aan uw lokale reisagent of bezoek de website van onze partner.

Andere interessante bestemmingen