Compensatie van geschatte CO2-uitstoot

Reis in Madagaskar

Salama en welkom in Madagaskar. Madagaskar heeft een unieke flora en fauna. Dit eiland heeft 9000 soorten planten, zoals orchideeën, fluorescerende varens, korstmossen en baobab bomen. Tijdens uw reis in Madagaskar kunt u het volgende bewonderen: tropische jungles, hoogvlakten en paradijselijke stranden. Het landschap is erg gevarieerd met prachtige flora en fauna en zeer geschikt voor natuurliefhebbers. Madagaskar heeft ook een unieke cultuur met traditionele zang, poëzie en muziek!

Reis naar wens

Safari rondreis in Madagaskar

Alles bekijken

Herfst

Alles bekijken

Natuurreis in Madagaskar

Alles bekijken
Onze reisagenten in Madagaskar
B Corp Certified Company
Als een B Corp-bedrijf ondernemen we elke dag actie om een meer inclusieve en rechtvaardige economie te bevorderen.
Wat reizigers vertellen
4.715 beoordelingen
Bekijk beoordelingen

Reisgids voor Madagaskar

Madagaskar is een eiland dat hoort bij het continent Afrika. Vroeger hoorde Madagaskar bij Frankrijk. De hoofdstad van Madagaskar is Antananarivo, andere grote steden zijn Toamasina, Toliara en Morondava. Madagaskar staat bekend om de diverse nationale parken en prachtige stranden. De officiële taal van Madagaskar zijn Frans en Malagasi. Tussen Nederland en Madagaskar is een tijdverschil. In onze zomertijd is het in Madagaskar 1 uur later, in onze wintertijd is het 2 uur later.

Wat u zou moeten zien en ervaren in Madagaskar

Bezienswaardigheden

Dit zijn de dingen die u absoluut niet moet missen tijdens uw bezoek aan Madagaskar:

 • Emerald Sea: met haar spectaculaire koraal
 • City of Water: een stad die bekend is om onder andere het therapeutische water
 • Ambohimanga: hier komt u meer te weten over de geschiedenis van Madagaskar

Dingen om te doen

Tijdens uw reis in Madagaskar kunt u diverse activiteiten ondernemen. Dit land kent een prachtige flora en fauna, deze kunt u bewonderen in een van de natuurparken. De volgende nationale parken zijn een bezoek waard:

 • Andasibe-Mantadia
 • Ranomafana
 • Tsingy de Bemaraha
 • Masoala

Ook kunt u de krater Tritriva bezoeken, ga op zoek naar een Baobab boom of bezoek een van de vissersdorpjes langs de kust. Ook is Madagaskar de perfecte bestemming om te ontspannen, het kent prachtige stranden. De mooiste stranden zijn:

 • Nosy Be
 • Nosy Komba
 • Ile Sainte-Marie

Op het laatste eiland kunt goed walvissen spotten. Alle eilanden bieden prachtige stranden waar u kunt ontspannen. Ook zijn er goede plekken om te duiken.

Wanneer is de beste reistijd

De beste periode om naar Madagaskar te reizen is in de volgende maanden:

 • Van mei tot en met september

Wanneer u in deze maanden zult reizen heeft u de meeste kans op mooi weer. Ook zult u de maanden met veel regen vermijden.

Reisadvies

Hoe te reizen naar Madagaskar

Vanuit Nederland is het niet mogelijk om direct naar Madagaskar te vliegen. Vanuit Schiphol vliegt u naar Madagaskar met een tussenstop in Kenia of Parijs. De prijzen liggen tussen de €900-€1300. De prijzen van de vlucht zijn afhankelijk van de bestemming, periode en maatschappij waarmee u vliegt.

Welke reisdocumenten voor Madagaskar

Voor uw reis naar Madagaskar zult u over de volgende reisdocumenten moeten beschikken:

 • Een geldig paspoort (nog minimaal 6 maanden geldig bij aankomst in Madagaskar)
 • Visum

Het visum voor Madagaskar kunt u makkelijk aanschaffen, dit kan op het vliegveld wanneer u Madagaskar binnenkomt.

Welke inentingen voor Madagaskar

Voor uw reis naar Madagaskar is de volgende inenting verplicht:

 • Een Cholerastempel

De volgende inentingen worden aanbevolen:

 • DTP (Difterie, tetanus en polio)
 • Hepatitis A (Besmettelijke geelzucht)

Ook komt er malaria voor in Madagaskar, het is aan te raden om de juiste middelen tegen malaria te gebruiken. Verder kan het persoonsgebonden zijn of u eventueel nog andere inentingen nodig zult hebben tijdens uw reis in Madagaskar. Wij raden u aan om altijd de website van de GGD te checken voor de gehele informatie omtrent inentingen.

Welke valuta heeft Madagaskar

De munteenheid van Madagaskar is de Ariary (MGA). Het is niet eenvoudig om geld op te nemen in Madagaskar, Nederlandse pinpassen worden meestal niet geaccepteerd. In sommige grote steden vindt u geldautomaten, deze accepteren meestal alleen creditcards. Het is aan te raden om voldoende contante Euro’s mee te nemen, deze kunt u makkelijk omwisselen naar Ariary.

Ontdek nog meer praktische informatie voor uw reis naar Madagaskar.

Beste reistijd in Madagaskar?

jan
feb
maart
april
mei
juni
juli
augu
sept
okt
nov
dec

Beste reistijd naar Madagaskar?

Van december tot maart worden de meeste regio's getroffen door het regenseizoen, zelfs cyclonen! Dit is niet de beste reistijd. In winter (van juni tot augustus) heerst er een frisse temperatuur in Madagaskar. Kortom, de beste tijden om te vertrekken zijn de lente en herfst, waar het klimaat minder warm is en het weer vrij droog.

Wanneer is de beste reistijd zien

Onze tips voor je vakantie in Madagaskar

Beoordelingen van reizigers over hun verblijf in Madagaskar

4.715 beoordelingen
Inez
5
Er waren zoveel hoogtepunten tijdens deze reis. Het eerste deel van onze reis begon met onze chauffeur Nanthy. Hij liet ons de mooiste plekjes ontdekken in het Oosten en een stukje van het Zuiden. Isalo was het hoogtepunt. Het is zeker de moeite waard om hier een hele dag naar uit te trekken. De kennismaking met de dieren en planten van Madagaskar was fenomenaal. Ik hou van de natuur van dit eiland. Nog een hoogtepunt van onze reis, voornamelijk een hoogtepunt voor mijzelf, was de zebumarkt. Het tweede deel van de reis vond plaats in het Noorden. Hier ontdekten we nog natuurparken met uiteindelijk een paar dagen rust op Nosy Be. Nosy Be is een heus paradijs. We hebben er dubbel en dik van genoten en raden deze organisatie heel erg aan. Madagaskar is een prachtig land.
Zie meer
Monique
Reis georganiseerd met reisbureau van Monique
Bekijk reisbureau
Hans en Petri
4
Schitterende reis met veel natuur en wildlife. Mooie (rustige) locaties, professionele gidsen en compleet ontzorgt. Ondanks dat het een week kost doordat er slechts 1x per week een vliegtuig gaat is het Masaola nationale park een aanrader. Voor een verblijf in Joffreville kan het resort ***** ***** niet ontbreken. De hogere prijzen ten opzichte van andere locaties is het geld meer dan waard.
Zie meer
Monique
Reis georganiseerd met reisbureau van Monique
Bekijk reisbureau
Bekijk alle beoordelingen
Boek uw vlucht naar Madagaskar

Dankzij onze samenwerking met Option Way, profiteert u bij Evaneos van vele voordelen:

 • Aantrekkelijke tarieven
 • All-inclusive prijzen zonder verrassingen
 • Uw lokale reisagent wordt op de hoogte gebracht van vluchtwijzigingen

Aarzel niet om advies te vragen aan uw lokale reisagent of bezoek de website van onze partner.

Andere interessante bestemmingen