Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Het regenwoud van het oosten en het droge westen

MadagaskarHet regenwoud van het oosten en het droge westen

Hoogtepunten
Ontdek tijdens deze reis het contrast tussen het oosten en het westen. In het oosten bezoekt u een bijzonder regenwoud en een mooi tropisch eiland. Daarbij neemt u een kijkje in het nationale park Perinet en ontmoet u de Indri. Vervolgens ziet u in het westen mooie highlights met o.a. de Baobab bomen en de Tsingy! In 
Reisideeën aangeraden door
Monique Lokale*r Madagaskar Expert*in
Duur van de reis
20 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 2.384
Reisprogramma
Aankomst op Madagascar

Dag 1: Aankomst op Madagascar

Vandaag komen jullie aan op Madagascar. Hier wacht een auto en chauffeur/gids u op om u naar een hotel nabij de luchthaven te brengen. Wij raden u aan bij aankomst direct geld te wisselen op de luchthaven.  Onze chauffeur/gids kan hier, indien gewenst, een handje bij helpen. 

Plaats:
Antananarivo

Antananarivo naar Andasibe

Dag 2: Antananarivo naar Andasibe

Op het door u gewenste tijdstip vertrekt u per privéauto en Engelstalige chauffeur richting het oosten. Vandaag rijdt u tot aan Andasibe. U zult van het hoogland richting het oosten meer door dichter begroeid gebied rijden. Vlakbij het dorpje Andasibe ligt het nationale park Perinet. Dit is een fraai natuurreservaat waar u de Indri kunt zien. De Indri is de grootste van de halfapen. 

Plaats:
Antananarivo,Andasibe

Andasibe

Dag 3: Andasibe

Na het ontbijt raden wij u aan een bezoek aan het nationale park Perinet te brengen. Vroeg in de ochtend is de Indri het best te spotten. De wandelingen die u kunt maken variëren van een paar uur tot een halve dag. U kiest ter plekke het circuit dat u wenst te lopen. Er zijn, naast het nationale park, nog vele andere privéparken te bezoeken nabij Andasibe. De chauffeur zal u graag de wegwijs maken in de keuzes die u heeft. Ze liggen allemaal verspreid in de “regio”. Daarnaast is er een mogelijkheid om een nachtwandeling te maken. 

Plaats:
Périnet,Andasibe

Andasibe naar Ankan’ny Nofy

Dag 4: Andasibe naar Ankan’ny Nofy

U vertrekt naar Manambato. Dit is een klein dorp gelegen aan het 600 kilometer lange Canal de Pangalanes.. In Manambato ligt een boot incl. schipper voor u klaar, die u naar het hotel brengt, ca 1 uur varen. De bungalow ligt in het privéreservaat ”het Palmarium”. Vanuit uw bungalow heeft u prachtig uitzicht over het Ampitabemeer. U verblijft hier op basis van logies en ontbijt. Bij het hotel (op zo’n 15minuten varen) is ook een Aye Aye wandel avondprogramma te bezoeken. 

Plaats:
Manambato,Ankanin'ny nofy

Ankan’ny Nofy

Dag 5: Ankan’ny Nofy

Vandaag is een vrije dag. Vanaf het hotel kunt u mooie wandelingen maken in de omgeving. Daarnaast zijn er mooie vaartochten te maken over het meer/kanaal. 

Plaats:
Ankanin'ny nofy

Ankan’ny Nofy naar Mahambo

Dag 6: Ankan’ny Nofy naar Mahambo

Vandaag vertrekt u per boot naar Tamatave. Dit is een tocht van ca. 2,5 uur langs meren en kanalen. Onderweg passeert u dorpjes waar vrouwen de was doen en mannen hun visnetten binnen halen, tevens zal u vele lokale boten tegenkomen. Vanuit de haven van Tamatave wordt u opgehaald en direct naar Mahambo, ten noorden van Tamatave gebracht, een rit van zo’n 3 uur.

Plaats:
Ankanin'ny nofy,Mahambo

Mahambo naar Sainte-Marie

Dag 7: Mahambo naar Sainte-Marie

Vandaag wordt u met de boot in zo’n 4 uur overgevaren naar Sainte-Marie. U wordt op Sainte- Marie opgewacht door een chauffeur van het hotel op Sainte Marie en naar Natoria Lodge gebracht waar u overnacht op basis van logies en ontbijt.

Plaats:
Mahambo,Sainte-Marie

Vrije dag op Sainte-Marie

Dag 8 tot 9: Vrije dag op Sainte-Marie

Op île Sainte-Marie is ten gevolge van overvloedige regenval geen stukje onbegroeid. In juli en augustus herbergt de bultrugwalvis zich voor de kust van Sainte-Marie om zijn jongen te baren – een walvis excursie behoort dus ook tot de mogelijkheden in deze reisperiode.

Plaats:
Sainte-Marie

Sainte-Marie naar Antananarivo

Dag 10: Sainte-Marie naar Antananarivo

Vandaag  wordt u naar de luchthaven gebracht voor de binnenlandse vlucht terug naar de hoofdstad. Hier staat een hotel transfer klaar om u naar het Belvedère hotel te brengen. 

Plaats:
Sainte-Marie,Antananarivo

Antananarivo naar Morondava

Dag 11: Antananarivo naar Morondava

Na het ontbijt zal een hotel transfer jullie naar de luchthaven brengen voor de binnenlandse vlucht naar Morondava. Bij aankomst in Morondava staat een auto met chauffeur u op te wachten om samen met u richting het noorden te rijden tot aan de regio van Kirindy. U komt tijdens deze rit over de bekende Baobab Allee. Wij raden u aan te slapen in het Camp Amoureux, een zeer prettige plek. Dit is een eenvoudig kampement (wel tenten met bedden en eigen toilet en douche), waar u op de plek zelf een nachtwandeling kunt maken en meerdere soorten muismaki’s kunt spotten en tevens ook een dagwandeling kan maken om 2 soorten daglemuren en kameleons/gecko’s te kunnen spotten.

Overnachting in Camp Amoureux

Plaats:
Morondava

Kirindy

Dag 12: Kirindy

Vandaag staat in het teken van een bezoek aan het Kirindy woud. Dit is een klein uurtje rijden van het Camp Amoureux vandaan. Kirindy wordt ook wel “Zwitsers woud” genoemd omdat de Zwitsers hier ooit een wetenschapsplek zijn begonnen. Het is een schitterend woud met meerdere wandelmogelijkheden. Hier leven verschillende soorten lemuren. Na een bezoek hier, rijden jullie in alle rust terug richting het Camp Amoureux. Hier kunt u, indien gewenst, tegen schemering weer een avondwandeling maken.

Overnachting in Camp Amoureux

Plaats:
Kirindy Mitea

Camp Amoureux naar Bekopaka

Dag 13: Camp Amoureux naar Bekopaka

Vandaag vertrekt u met de 4x4 auto verder. De rit gaat richting het noorden tot aan Bekopaka, een dorpje dat aan de voet van het Unesco geclassificeerde Tsingy de Bemaraha park ligt. Dit is een lange reisdag, reken met minimaal 8 uur rijden. Tevens moeten er 2 pontjes overgestoken worden wat tijd wegneemt. U overnacht in het luxere Soleil des Tsingy hotel met zwembad.

Plaats:
Bekopaka

Tsingy de Bemaraha

Dag 14: Tsingy de Bemaraha

Vandaag heeft u alle tijd om het gedeelte van het park nabij het hotel, dat Kleine Tsingy heet te bezoeken. Vandaag is er de mogelijkheid tot het bezoeken van grotten en graven, het wandelen door het woud, maar tevens behoort een tochtje op een uitgeholde boomstam over de Manambolo rivier ook tot de mogelijkheden. Laat u goed voorlichten zodat u het voor u passende circuit kunt kiezen. Verder kunt u hier 11 soorten halfaapjes, 90 soorten vogels en 350 soorten planten aantreffen.
De entree is inbegrepen, de parkgids en eventuele pirok tocht betaalt u ter plekke.

Plaats:
Bekopaka,Tsingy de Bemaraha National Park

Tsingy de Bemaraha

Dag 15: Tsingy de Bemaraha

Texte descriptif de l'activité
Plaats:
Bekopaka,Tsingy de Bemaraha National Park

Bekopaka naar Morondava

Dag 16: Bekopaka naar Morondava

Vandaag is weer een lange reisdag via dezelfde weg als de heenreis. Halverwege kan er een pauze gehouden worden in Belo-sur-Tsiribihina en indien gewenst in een “culinair” restaurantje geluncht worden bij Mad’Zebu. Rond zonsondergang zullen jullie dan bij de beroemde Baobab Allee weer zijn en daarna rustig in een klein uurtje doorrijden tot Morondava.

Morondava is een kleine stad in het westen aan zee die meer bekend staat om zijn Baobab Regio (met de Baobab Allee) eromheen als de stad zelf. 

Plaats:
Bekopaka,Morondava

Morondava

Dag 17: Morondava

Vandaag een vrije dag in Morondava. Deze dag is om echt even lekker aan zee op te laden voor
de reisdagen die nog volgen.

Overnachting in Laguna Bleu

Plaats:
Morondava

Morondava naar Antsirabe

Dag 18: Morondava naar Antsirabe

Vandaag is weer een lange rit terug tot aan de RN7: Antsirabe. De rit duurt ongeveer 8 uur en halverwege kunnen jullie in Miandrivazo lunchen. U moet dit echt zien als een reisdag terug naar de RN7 om aan de mooie /diverse RN7 route te kunnen beginnen. U overnacht in het Vatolahy hotel met een klein binnen zwembadje.

Plaats:
Morondava,Miandrivazo,Antsirabe

Fietstocht Antsirabe

Dag 19: Fietstocht Antsirabe

Een mooie excursiedag op het hoogland.

Vandaag staat een fietstocht op het programma. Het is ook mogelijk om er een wandeltocht van te maken. De avond ervoor bespreekt u uw wensen met de gids die de volgende dag met u mee zal gaan. Deze regio heeft een prettig hoogland klimaat. Middels deze fietstocht zult u echt in aanraking komen met de mensen in het achterland, het boeren lokale leven en een leuke ervaring met de “locals” beleven. Jullie krijgen een picknick lunch onderweg

Plaats:
Antsirabe

Antsirabe naar Antananarivo

Dag 20: Antsirabe naar Antananarivo

Over het prachtige hoogland met zijn kleine dorpjes rijdt u terug naar de hoofdstad vandaag. Hier kunt u dan met de chauffeur nog een stadstour maken of naar een art galary voor wat souvenirs. Wij zullen een kamer nabij de luchthaven voor u reserveren zodat u zich voor vertrek nog even op kunt frissen/uitrusten en of dineren.

Plaats:
Antananarivo
Praktische informatie
Budget vanaf€ 2.384 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Madagaskar volgens uw wensen