Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Back to basics - een natuurreis met veel kamperen

MadagaskarBack to basics - een natuurreis met veel kamperen

Avontuur
De ideale reis voor natuurliefhebbers. We nemen u in 19 dagen mee naar de mooiste plekken op Madagaskar, zoals Masoala NP, Iharana en de Tsingy's. In Marojejy NP maakt u een vierdaagse trekking door de natuur. Tijdens het gehele programma slaapt u op bijzondere plekken, vaak middenin de natuur. En als afsluiter hebben we een paar dagen aan de prachtige kust van Madagaskar voor u in petto. Geniet ervan! Deze reis is slechts een voorbeeld en kan volledig op maat gemaakt worden 
Reisideeën aangeraden door
Monique Lokale*r Madagaskar Expert*in
Duur van de reis
19 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 3.476
Reisprogramma
Aankomst in Antananarivo

Dag 1: Aankomst in Antananarivo

Welkom in Madagaskar! Bij aankomst op de luchthaven wacht een auto en chauffeur/gids u op om u naar het hotel nabij de luchthaven te brengen. Wij raden u aan op het vliegveld eerst nog geld te wisselen. De chauffeur/gids zal u uw vouchers overhandigen en staat voor u klaar wanneer u vragen heeft. Accommodatie : Chez Jeanne (Antananarivo)
Plaats:
Antananarivo

Vlucht naar het Noordoosten

Dag 2: Vlucht naar het Noordoosten

Een transfer brengt u naar de luchthaven voor uw vlucht naar Maroantsetra, waar uw gids op u wacht om u naar de haven te brengen. U vaart naar Nosy Mangabe, een eilandje dat een nationaal park met dezelfde naam herbergt. Het park is 520 hectare groot en er leven vele kameleons, kikkers, reptielen en lemuren. Het eilandje heeft een geschiedenis van handelaars en piraterij. Nederlandse schippers hebben in de 16e eeuw aan de westkant tekens in de rotsen achtergelaten. Tegen het einde van de middag vaart u terug naar Maroantsetra. Accommodatie : Manga Beach (Maroantsetra)
Plaats:
Maroantsetra,Nosy Mangabe

Boot naar Masoala NP

Dag 3 tot 4: Boot naar Masoala NP

U maakt nog een boottocht, dit keer naar de Arol Lodge nabij het Masoala National Park. Bij uw overnachting zitten verschillende excursies inbegrepen, waaronder snorkelen, wandelen in het bos, dag- en nachtbezoek aan het nationaal park, een ontmoeting met de lokale bevolking en vroeg in de ochtend vogelspotten. Neem de tijd om bij aankomst in de lodge met een gids te bespreken wat u de aankomende dagen wilt doen en zien.  Accommodatie : Arol Ecolodge (Masoala)
Plaats:
Masoala

Vlucht naar de vanilleregio

Dag 5: Vlucht naar de vanilleregio

's Ochtends vroeg vaart u terug naar Maraontsetra voor een binnenlandse vlucht naar Sambava*. Een gids/chauffeur brengt u naar uw hotel aan de kust. Dit is de vanilleregio van Madagaskar, de allerbeste kwaliteit vanille komt hier vandaan. In de namiddag maakt u nog een excursies langs de vanilleplantages of kunt u een stadstour doen in Sambava.  * Deze vlucht is alleen op donderdag mogelijk, uw reisprogramma wordt hierop aangepast Accommodatie : Orchidea Beach II (Sambava)
Plaats:
Maroantsetra,Sambava

4-daagse trekking Marojejy NP

Dag 6: 4-daagse trekking Marojejy NP

Een 4x4 auto en chauffeur/gids brengt u naar Marojejy NP, een schitterende tocht met mooie vergezichten. Er gaan ook dragers en een kok mee. U laat uw koffer achter en neemt alleen een kleine rugzak mee voor een 4-daagse trekking. Het Marojejy-massief is een van de meest majestueuze massieven van Madagaskar. Het park heeft echt nog authentiek regenwoud en is niet veel bezocht. U wandelt in zo'n 4,5 uur naar het eerste kamp waar u voor de lunch aankomt. Ga dan op zoek naar de eerste lemuren, kameleons, kikkers en nog veel meer! Accommodatie : Marojejy NP Camping (Marojejy National Park)
Plaats:
Marojejy National Park

Tweede dag trekking

Dag 7: Tweede dag trekking

U klimt in 1 of 2 uur (afhankelijk van uw wandelsnelheid) naar het volgende kampement, dat op zo'n 750m hoogte ligt. Vlakbij ligt een watervalletje met mooi uitzicht. Doe de Simpona-wandeling die u meeneemt over een pad tussen het regenwoud en de hoge bergen. De naam komt van de Simpona-lemuur, die u hier kunt spotten.  Accommodatie : Marojejy NP Camping (Marojejy National Park)
Plaats:
Marojejy National Park

Derde dag trekking

Dag 8: Derde dag trekking

U kiest samen met de gids welk deel van het park u nog wenst te zien. De overnachting is in hetzelfde kampement. Als u een echte wandelaar bent bestaat er de mogelijkheid vandaag tot 1250 meter te klimmen om de top van het park te bereiken vanwaar u een schitterend uitzicht heeft. Maar er zijn ook vele prachtige wandelingen met een lagere moeilijkheisgraad. Geef aan welke dieren en planten u wilt zien en kom samen tot het perfecte plan.  Accommodatie : Marojejy NP Camping (Marojejy National Park)
Plaats:
Marojejy National Park

Naar de kust

Dag 9: Naar de kust

U wandelt in alle rust in ongeveer 5,5 uur terug naar de entree van het park, hier staat de auto met chauffeur u op te wachten en wordt u naar Vohemar gebracht. Na drie dagen kamperen zult u blij zijn met de faciliteiten van het hotel, dat gelegen is aan de mooie baai van Iharana. Als u op tijd aankomt kunt u nog even zwemmen en uitkijken naar de vissersboten die terugkomen na een dag op zee. Accommodatie : La Baie d'Iharana (Vohemar)
Plaats:
Vohemar

Over de stofwegen naar Daraina

Dag 10: Over de stofwegen naar Daraina

Bent u klaar voor het volgende kampeeravontuur? U neemt vandaag een stoffige zandweg naar het noorden. Wij raden u aan zo vroeg mogelijk te vertrekken, zodat u onderweg kunt stoppen voor een wandeling met de mogelijkheid om de “Golden Crown Sifaka” te zien. Die middag komt u aan bij de camping in het Daraina woud. Accommodatie : Friendly Camp (Daraina)
Plaats:
Daraina

Aankomst in Iharana Bush Camp

Dag 11: Aankomst in Iharana Bush Camp

Dit is wederom een zware reisdag over hobbelige en stoffige wegen tot aan het magnifieke Iharana Bush camp. Deze plek is niet veel bezocht, maar bevindt zich op een schitterende plek. Met een korte wandeling komt u aan bij het panoramische uitzicht over de Tsingy d’Ankarana. Het hotel ligt aan een klein meertje waar het heerlijk vertoeven is en het dorpje bij het hotel is een goedgewaardeerd uitstapje. Het contact met de bevolking is hier eenvoudig en puur. Accommodatie : Iharana Bush Camp (Ankarana)
Plaats:
Ankarana

Ankarana West

Dag 12: Ankarana West

U ontdekt het Westelijke deel van het Ankarana Park. Dit is het minst bezochte, maar daarom niet minder mooie deel. Een echte wandeldag waar een picknick lunch meegaat. Onderweg zoekt u naar vogels en lemuren en we bezoeken twee grotten bezocht om het “ondergrondse” deel van de Tsingy te bewonderen. Tevens komt u door een eerste ravijn. Voor een sportieve wandeling kan er tot de zogenoemde ”groene rivier” gewandeld worden. Accommodatie : Iharana Bush Camp (Ankarana)
Plaats:
Ankarana

Ankarana Oost

Dag 13: Ankarana Oost

De chauffeur brengt u naar de andere kant van het Ankarana nationaal park. Deze kant is meer bezocht, maar er is geen massatoerisme. De gids helpt u uit verschillende wandelingen kiezen. Een van onze favorieten is de Tourelle des Tsingy, een wandeling van zo'n 5 uur. Verder leeft hier de endemische lemuur, de kroonmaki. Houdt uw ogen open, want deze is de moeite waard om te zien!
Plaats:
Ankarana

Ontdek de rode Tsingy

Dag 14: Ontdek de rode Tsingy

Vertrek vroeg in de ochtend richting Joffreville. Onderweg heeft u de mogelijkheid de Rode Tsingy te bezoeken wat zeker de moeite waard is. De piekvormige formaties die in de loop der jaren door wind en regen zijn uitgesleten zijn een schitterend gezicht. Verschillende rotsgesteenten zorgen voor de kleurstellingen en maken het een waar spektakel. Temidden van een savanneachtig gebied met wilde palmbomen bevindt zich het pad dat u naar deze speciale Tsingy leidt. U overnacht weer op een bijzondere plek, namelijk bij de nonnen van Joffreville. Accommodatie : Soeurs Joffreville (Joffreville)
Plaats:
Joffreville

Wandelen in Montagne d'Ambre NP

Dag 15: Wandelen in Montagne d'Ambre NP

Vandaag staat in het teken van een bezoek aan het Nationaal park Montagne d’Ambre. De natuur is hier weelderig met een enorme variëteit aan flora en fauna. Men vindt in dit tropische laagwoud een overvloed aan medicinale planten, grote bomen, orchideeën, varens. Ook komen hier verschillende lemuren voor en een van de kleinste kameleons van Madagaskar, de Brookesia Minima, en een van de kleinste primaten ter wereld, de Mircocebus Rufus. Dit park biedt verschillende wandelingen waar u uit kunt kiezen. Accommodatie : Soeurs Joffreville (Joffreville)
Plaats:
Joffreville

Boottocht naar Mer Emeraude

Dag 16: Boottocht naar Mer Emeraude

Vertrek vroeg voor de overtocht met boot naar het hotel aan de beroemde Mer Emeraude, een prachtige plek die bekend staat om het snorkelen en kitesurfen. Ook als u deze sporten niet beoefent is dit een heerlijke afsluiting van de reis. Geniet van het strand en het zwembad. En maak ook vooral gebruik van het goede restaurant hier.  Accommodatie : Les Paillottes de Babaomby (Mer emeraude)
Plaats:
Mer emeraude

Vrije dagen aan zee

Dag 17 tot 18: Vrije dagen aan zee

Geniet van uw laatste dagen op Madagaskar. U kunt bij het hotel verschillende excursies boeken. U kunt er ook voor kiezen om even helemaal niks te doen aan het zwembad of op het strand.  Accommodatie : Les Paillottes de Babaomby (Mer emeraude)
Plaats:
Mer emeraude

Vertrek vanaf Antananarivo

Dag 19: Vertrek vanaf Antananarivo

Al naar gelang het getij en uw binnenlandse vluchttijden wordt u met de boot teruggebracht naar Diego-Suarez waar u uw binnenlandse vlucht terug naar Antananarivo heeft en uw vlucht terug naar Europa. In Antananarivo wordt u met een hotel transfer naar Guesthouse Chez Jeanne nabij de luchthaven gebracht voor een laatste diner voor vertrek. Accommodatie : Chez Jeanne (Antananarivo)
Plaats:
Antananarivo
Praktische informatie
Budget vanaf€ 3.476 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Madagaskar volgens uw wensen