Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Een complete ontdekkingsreis vol hoogtepunten

MadagaskarEen complete ontdekkingsreis vol hoogtepunten

Hoogtepunten
In drie weken ontdekt u veelzijdig Madagaskar met zijn glooiende rijstvelden, droge gebieden, regenwouden en paradijselijke kust. Ga op zoek naar lemuren en maak indrukwekkende wandelingen door de ongerepte natuur van de nationale parken Andasibe, Bekopaka, Ranomafana en Isalo. Maak een spannende tocht over onverharde wegen naar het diepe westen en bezoek de Tsingy. Sluit af aan de kust, waar u de tijd krijgt om tot rust te komen. Een reis om nooit meer te vergeten! Deze reis is slechts een voorbeeld en kan volledig op maat gemaakt worden
Reisideeën aangeraden door
Monique Lokale*r Madagaskar Expert*in
Duur van de reis
21 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 2.686
Reisprogramma
Welkom op Madagaskar: Tonga Soa!

Dag 1: Welkom op Madagaskar: Tonga Soa!

U komt aan in Tana, kort voor Antananarivo. Na formaliteiten zoals het verkrijgen van een visum en wisselen van valuta, verwelkomt onze chauffeur u in de aankomsthal. Tijdens de rit naar het hotel ziet u de karakteristieke rijstvelden. Afhankelijk van uw aankomst tijd raden we een hotel dichtbij de luchthaven aan of juist in de stad. Uw reis op Madagaskar begint!
Plaats:
Antananarivo

Antananarivo - Vohimana

Dag 2: Antananarivo - Vohimana

In de vroege ochtend kunt u kiezen uit 2 leuke lokale excursies: een stadswandeling met een lokale gids of een fietstocht even buiten de stad (bijvoorbeeld naar Ambohimanga). Na deze excursie rijdt u met uw chauffeur/gids naar het oosten waar u kunt lunchen in Andasibe. Na de lunch rijden we nog zo'n 30 minuten door waar een gids u opwacht en u wandelend verder gaat naar Vohimana. Dit reservaat en tevens uw eindbestemming is een juweel. U wandelt er in ongeveer een half uur naartoe. Hier kunt u de enorme biodiversiteit bewonderen en u maakt kennis met medicinale planten. De zuiveringsfabriek voor essentiële oliën heeft grote klanten in de parfumindustrie, zoals Chanel! We zullen slapen in bungalows op de plek waar ook wetenschappers soms verblijven. Het wordt gerund door de community.
Plaats:
Andasibe,Vohimanana-Ankera

Natuurreservaat Vohimana

Dag 3: Natuurreservaat Vohimana

U kunt vandaag het Vohimana reservaat verder verkennen. Ga op zoek naar de Indri, dat is de grootst bestaande lemuur. Ontdek de bossen van oostelijk Madagaskar tijdens deze ontdekkingsreis. De charme van de flora en fauna is hier indrukwekkend. 
Plaats:
Vohimanana-Ankera

Andasibe Nationaal Park

Dag 4: Andasibe Nationaal Park

U maakt de mooie wandeling terug naar de auto, waar de chauffeur op u wacht. We nemen vandaag de tijd om het nationale park van Andasibe te bezoeken. Het regenwoud staat bekend om zijn vele soorten lemuren, vogels en kameleons, als ook prachtige orchideeën, lianen en rosewoodbomen. Na de wandeling gaat u naar het hotel in een privé gedeelte in het woud, waar u nogmaals een kleine wandeling kunt maken, en op uw verzoek, zelfs een nachtwandeling, uiteraard met een gids.
Plaats:
Andasibe

Andasibe - Antananarivo - Antsirabe

Dag 5: Andasibe - Antananarivo - Antsirabe

We rijden in zo'n 7 uur naar het zuiden, naar Antsirabe via de hoofdstad. Onderweg stoppen we in de koudste stad van Madagaskar. Ambatolampy ligt op 1500 meter hoogte in de bergketen van Ankaratra. Er is een mogelijkheid om een kleine fabriek te bezoeken waar een familie aluminium potten en andere keukenspullen maakt, die zij overal op het rode eiland verkopen. U komt vandaag richting Zuiden over het typische hoogland van Madagascar. Voor vanavond hebben we een leuk plekje met mooie tuin in petto, een kleinschalig ecohotel wat ook een deel van hun opbrengst aan solidaire projecten in de regio schenkt.
Plaats:
Andasibe,Antananarivo,Antsirabe

Antsirabe - Miandrivazo

Dag 6: Antsirabe - Miandrivazo

In de ochtend alle tijd om Antsirabe te bezoeken, dit kan met de auto en chauffeur, mocht u ook nog naar een van de kratermeren buiten de stad willen gaan, maar het kan ook lopend of met een gehuurde fiets. Na het ontbijt rijden we gedurende ongeveer 4,5 uren in westelijke richting naar de bestemming van vandaag:  Miandrivazo,  gelegen aan de Tsiribihina rivier, met haar vele zijtakken.
Plaats:
Antsirabe,Miandrivazo

Miandrivazo - Kirindy

Dag 7: Miandrivazo - Kirindy

Na het ontbijt maakt u eerst een excursie met een lokale  pirogue boot op de Mahajilo tak van de rivier om kennis te maken met het achterland en de vissersdorpjes aan de rivier, wat een geweldige ervaring zal zijn. Aan het einde krijgt u een picknick lunch mee en zal de chauffeur met u verder rijden tot aan het dorp Kirindy. Anderhalf uur ongeveer, voordat u in Kirindy aankomt, zal u de beroemde laan van de Baobabs passeren.  Het hotel ligt op zo'n 30 minuten rijden van de ingang van het Kirindy reservaat - wij raden aan vanavond nog wel een nachtwandeling hier te maken - dit is een zeer goede plek, als niet de beste, om een nachtwandeling te maken.
Plaats:
Morondava

Kirindy - Bekopaka

Dag 8: Kirindy - Bekopaka

Vroeg in de ochtend gaan we nog één keer het Kirindy woud in voor een dagwandeling. Dan beginnen we aan een avontuur diep in het westelijke gedeelte van Madagaskar , dwars door de Baobab regio, we gaan naar Bekopaka aan de voet van de Tsingy de Bemaraha Nationaal Park -een Unesco geclassificeerd park. De rit gaat over onverharde wegen en we zullen twee rivieren moeten oversteken - dit is een interessante, maar zware rit van zo'n 9 uur. We arriveren laat in de middag in Bekopaka.
Plaats:
Kirindy,Bekopaka,Tsingy de Bemaraha National Park

Bekopaka  - Ontdek de kleine Tsingy

Dag 9: Bekopaka - Ontdek de kleine Tsingy

Vandaag heeft u alle tijd om het gedeelte van het park nabij het hotel, dat Kleine Tsingy heet, te bezoeken. Hier bespreekt u bij de entree welk type circuit u wenst te doen. Vandaag is er de mogelijkheid tot het bezoeken van grotten en graven, het wandelen door het woud, maar tevens behoort een tochtje op een uitgeholde boomstam over de Manambolo rivier ook tot de mogelijkheden. Laat u goed voorlichten (misschien al de dag ervoor) zodat u het voor u pad circuit kunt kiezen. Verder kunt u hier 11 soorten lemuren, 90 soorten vogels en 350 soorten planten aantreffen.
Plaats:
Tsingy de Bemaraha National Park

Bekopaka - Ontdek de grote Tsingy

Dag 10: Bekopaka - Ontdek de grote Tsingy

Na het bezoeken van de kleine Tsingy bezocht, is het vandaag de tijd om het andere deel van het park: de grote Tsingy te bezoeken.  De chauffeur zal u naar de ingang van dit deel van het park brengen op zo'n uur rijden. Dit deel van het park is uniek vanwege de enorme spitsrotsen. Bij de entree van het park bepaalt u met een gids ter plekke welk type wandeling u wenst te doen. Er zijn meerdere mogelijkheden. - let wel: u wandelt hier wel (bijna alle circuits) met klimtouw in klimgordel (een soort via ferrata).
Plaats:
Tsingy de Bemaraha National Park

Bekopaka  - Morondava

Dag 11: Bekopaka - Morondava

We laten het rotsige paradijs achter ons en hebben een tocht voor de boeg in een 4x4 auto naar Morondava. We rijden over dezelfde weg als op dag 8. Vlak voor de aankomst in Morondava passeren we de beroemde Baobab Allee bij zonsondergang ditmaal - geniet van dit spektakel.
Plaats:
Morondava

Vrije dag in Morondava

Dag 12: Vrije dag in Morondava

Vandaag heeft u een rustdag in deze kustplaats om u voor te bereiden op de volgende dagen. U kunt een taxi nemen naar net buiten de stad om daar van het mooie strand te genieten. Heeft u zin in nog een actieve dag, boek dan een excursie bij de hotel receptie. Morondava is ook leuk om als stad te bezoeken met zijn winkeltjes en markt. Een strandwandeling is ook een leuke activiteit hier.
Plaats:
Morondava

Morondava - Antsirabe

Dag 13: Morondava - Antsirabe

We vertrekken vroeg en hebben een lange reisdag voor de boeg. We stoppen voor de lunch in Miandrivazo. Net voor Antsirabe passeren we het stadje Betafo, waar eigenlijk de reis door het ‘Wilde Westen’ van Madagaskar eindigt. Agrarische landschappen en bergen veranderen nu in rijstvelden en andere gewassen. Het dorp Betafo  (‘waar veel daken zijn’) ligt in een vruchtbare vallei vanwege de vulkanische aarde, waarvan het Tatanmarina meer het bewijs is. Een half uur rijden verder ligt Antsirabe, de eindbestemming van vandaag.
Plaats:
Antsirabe,Miandrivazo,Betafo

Antsirabe - Ambositra

Dag 14: Antsirabe - Ambositra

Word rustig wakker en maakt desgewenst nog een korte wandeling door Antsirabe. We hebben vandaag zo'n 2 uur in Zuidelijke richting over de RN7 te rijden tot aan Ambositra, stadje bekend om zijn houtsnijwerk. U kunt hier een leuke wandeling door het achterland maken in de middag om ook echt de dorpjes te bezoeken waar het houtsnijwerk vervaardigd wordt.
Plaats:
Ranomafana

Ambositra - Ranomafana

Dag 15: Ambositra - Ranomafana

De chauffeur/gids rijdt vandaag met u verder richting zuiden over de RN7. U heeft vandaag het meest slingerende deel van de RN7 door de heuvels te rijden, waarna er van de RN7 afgebogen zal worden richting Oosten tot aan Ranomafana. Ranomafana was tijdens de koloniale periode een klein dorp waar de Franse inwoners van Fianarantsoa en omstreken zo nu en dan een bad namen in één van de thermale bronnen. Ranomafana betekent in het Malagasy heet water. In dit regenwoud park leven maar liefst 12 soorten lemuren, u kunt verschillende wandelingen maken. Ze variëren van een paar uur tot een halve dag. Vlakbij het dorp bevindt zich een warm waterbad. Als u wilt kunt u hier na een bezoek aan het park een bad nemen.
Plaats:
Ambositra,Ranomafana,Ranomafana National Park

Ranomafana

Dag 16: Ranomafana

Een vrije dag om het Ranomafana Nationaal park te ontdekken. Ranomafana is voor wetenschappers misschien wel het meest belangrijke park op Madagascar. Het park is 41 601 ha groot en herbergt een enorme rijkdom aan endemische biodiversiteit die helaas wel bedreigd wordt. Men vindt hier zeldzame lemuur soorten (o.a. de Hapalemur Doré, de Grand Hapalemur en de Hapalemur Griseus), zeldzame plantensoorten, maar ook endemische vogels. Er lopen vele stroompjes water door het park die allen afkomstig zijn van de rivier de Namorona.
Plaats:
Ranomafana,Ranomafana National Park

Ranomafana - Ambalavao - Ranohira

Dag 17: Ranomafana - Ambalavao - Ranohira

De chauffeur brengt u vandaag eerst terug naar de RN7 en zet de rit richting Zuiden verder voort tot aan Ranohira. We raden aan vroeg te vertrekken. Vooral de eerste helft van de rit passeren we 2 plaatsen die een stop meer dan waard zijn. Allereerst de stad Fianarantsoa, een Universiteit stad, maar ook wel bekend om zijn wijnproductie. U vindt hier ook banken, een supermarkt, bakker en wat luxere hotels en winkeltjes en Fianarantsoa heeft een mooi oud gedeelte van de stad dat ook als “Unesco World Heritage site “staat aangemerkt. Zo'n anderhalf uur ten Zuiden van deze stad, net even na Ambalavao ligt het privé parkje Anja, een community based parkje bekend om de ringstaart lemuren die hier leven en absoluut een aanrader.
Plaats:
Ranomafana,Fianarantsoa,Ambalavao,Ranohira,Massif de l’ Isalo,Isalo National Park

Ranohira - Isalo Nationaal Park

Dag 18: Ranohira - Isalo Nationaal Park

Een vrije dag in dit schitterende gebied. Het Isalo gebergte is een natuurgebied van geërodeerde zandsteenformaties waar u goed doorheen kunt wandelen. Het droge klimaat in dit gebied verschaft weinig mogelijkheden voor de ontwikkeling van een uitbundige plantengroei. Vanaf de weg lijkt het landschap kaal en dor, maar wanneer u te voet het gebergte intrekt ziet u een bijzondere wereld van planten. U kunt kiezen uit verschillende wandelingen. De wandeling naar de Piscine Naturelle is zeker de moeite waard, een paradijselijk zwembad met daaromheen weelderige tropische vegetatie. Vergeet niet om uw zwemkleding mee te nemen. De wandeling naar de Canyon des Singes (lemuren-kloof) is voor de liefhebber van lemuren een must. Met wat geluk ziet u hier de witte Sifaka ook wel de danser onder de lemuren genoemd. We sluiten de dag af met het planten van een boom bij de Soa Zara vereniging. 
Plaats:
Ranohira,Isalo National Park

Ranohira - Ifaty

Dag 19: Ranohira - Ifaty

We rijden naar droger gebied, de eerste baobabbomen verschijnen langs de weg. Via Tulear rijden we naar Ifaty, aan de kust, dat bekend staat om zijn strand. U kunt onderweg nog kiezen om het nationaal park Zombitse (vooral bekend onder vogelaars) te bezoeken of de botanische tuin van Tulear.
Plaats:
Ranohira,Tuléar,Ifaty

Ifaty - vrije dag

Dag 20: Ifaty - vrije dag

Geniet van een vrije dag aan de kust en kies zelf wat u wilt doen. U kunt het dorp en het bekende Spiney woud te voet bereiken. Of ga naar het schildpaddendorp, waar ook muismaki's en baobabbomen te bewonderen zijn. U kunt ervoor kiezen te gaan snorkelen of duiken. Het hotel kan u helpen om dit te boeken. Of bezoek de landbouwschool die is opgezet door een mooi project van de regio met tevens een grote Moringa plantage, een hele bijzondere ervaring. 
Plaats:
Ifaty,Mangily

Vertrek vanaf Antananarivo

Dag 21: Vertrek vanaf Antananarivo

En dan zit de reis erop. U wordt naar het vliegveld van Tulear gebracht voor de terugreis naar Antananarivo. We hebben daggebruik bij een hotel voor u geregeld, zodat u zich kunt opfrissen voor uw vlucht terug. Wij hopen dat u Madagaskar zult verlaten met onvergetelijke herinneringen en zien u graag nog een keer terug.
Plaats:
Ifaty,Mangily,Tuléar,Antananarivo
Praktische informatie
Budget vanaf€ 2.686 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Madagaskar volgens uw wensen