Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

Reis in Cambodja

Ontdek reisideeën op maat in Cambodja

Een op maat gemaakt voorstel aanvragen
Alle rondleidingen in Cambodja
Bekijk de reisgids

Reisideeën in Cambodja

Doe inspiratie op en stel uw eigen reis samen met behulp van een lokale specialist.

Nos agences locales

Le choix des voyageurs

La sélection Evaneos

Lokaal
Kies voor een betere reis die een positieve impact heeft op de natuur, de lokale bevolking, de economie en de cultuur van uw plek van bestemming.

Waarom reizen in Cambodja?

De tempels van Angkor zijn een van de hoogtepunten tijdens uw reis in Cambodja! De donkere jaren van Cambodja zijn voorbij en het land staat open voor de wereld. Er komen steeds meer reizigers die de majestueuze plaats Angkor bezoeken. Hier ontdekken ze de indrukwekkende tempels. De stad van Angkor is door de eeuwen heen vergeten, maar in 1907 hebben de Fransen de stad opnieuw ontdekt. Bezoekers kunnen in deze prachtige stad de unieke omgeving en... De tempels van Angkor zijn een van de hoogtepunten tijdens uw reis in Cambodja! De donkere jaren van Cambodja zijn voorbij en het land staat open voor de wereld. Er komen steeds meer reizigers die de majestueuze plaats Angkor bezoeken. Hier ontdekken ze de indrukwekkende tempels. De stad van Angkor is door de eeuwen heen vergeten, maar in 1907 hebben de Fransen de stad opnieuw ontdekt. Bezoekers kunnen in deze prachtige stad de unieke omgeving en sfeer beleven. Deze stad is gebouwd tussen de 9e en 14e eeuw, Angkor was een van de grootste steden in de wereld en is vandaag de dag een van de meest bezochte plekken in de wereld! Cambodja heeft ook andere rijkdommen die u kunt bezoeken, zo kent Cambodja prachtige stranden, steden en natuur. Ook zult u kennismaken met de zeer vriendelijke Cambodjanen! Lees meer
Bekijk onze reisgids

Beste reistijd in Cambodja?

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Zie wanneer te vertrekken

Onze tips voor je vakantie in Cambodja

Beoordelingen van reizigers over hun verblijf in Cambodja

4.6/5
13 beoordelingen van reizigers
Uw rondreis vanaf begin tot eind zelf samenstellen? Reisvoorstel aanvragen

Reisgids voor Cambodja

Cambodja is een land gelegen in Azië, het grenst aan Laos, Thailand en Vietnam. Vroeger hoorde Cambodja bij Frankrijk, in sommige steden ziet u dit nog terug. De hoofdstad van Cambodja is Phnom-Penh, andere grote steden zijn Siem Reap, Sihanoukville en Battambang. Cambodja staat bekend om de ongerepte natuur, nationale parken, stranden en rijstvelden. De officiële taal in Cambodja is Khmer, sommige inwoners spreken nog Engels, Frans en Chinees.

Wat u zou moeten zien en ervaren in Cambodja

Dingen om te doen

Tijdens uw reis in Cambodja kunt u verschillende activiteiten ondernemen. Waarschijnlijk begint uw reis in Phnom-Penh, deze stad heeft diverse bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Bezoek het Royal Palace en de Silver Pagoda. Vroeger was de rode Khmer aan de macht in Cambodja, u kunt de oude gevangenis bezoeken. Deze gevangenis heet Tuol Sleng of bezoek de Killing fields. Cambodja kent vele tempels, zoals:

 • Het beroemde Angkor Wat
 • Ta Prohm

Bezienswaardigheden

Ontdek de ongerepte natuur van Cambodja en bezoek een van de nationale parken. Hier vindt u prachtige dieren en flora. Ook kunt u in Cambodja goed ontspannen, dit kan op een van de tropische eilanden:

 • Koh Rong
 • Koh Tang
 • Koh Rong Samloem

Deze eilanden bieden prachtige stranden met de mogelijkheid om te duiken.

Wanneer is de beste reistijd?

De beste reisperiode voor uw reis naar Cambodja is in de volgende maanden:

 • Januari tot en met april
 • November en december

Als u tijdens deze maanden reist heeft u de meeste kans op mooi weer, en vermijdt u het regenseizoen.

Reisadvies

Hoe te reizen naar Cambodja?

Vanuit Nederland is het niet mogelijk om rechtstreeks naar Cambodja te vliegen. U kunt naar Cambodja vliegen met een tussenstop onder andere in China, Kuala Lumpur en Parijs. De prijzen van de vlucht zijn afhankelijk van de bestemming, periode en maatschappij waarmee u vliegt. De prijzen liggen tussen de €700-€1000.

Welke reisdocumenten voor Cambodja?

Voor uw reis naar Cambodja zult u over de volgende reisdocumenten moeten beschikken:

 • Een geldig paspoort (nog minimaal 6 maanden geldig bij aankomst)
 • Een visum

U kunt het visum online aanvragen of bij aankomst op het vliegveld.

Welke inentingen voor Cambodja?

Voor uw reis naar Cambodja zijn geen inentingen verplicht, wel worden de volgende aanbevolen:

 • DTP (Difterie, tetanus en polio)
 • Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

Ook komt er malaria voor in heel Cambodja, behalve in Angkor Wat en Phnom Penh. Het is aan te raden om de juiste middelen tegen malaria te gebruiken. Verder kan het persoonsgebonden zijn of u eventueel nog andere inentingen nodig zult hebben tijdens uw reis in Cambodja. Wij raden u aan om altijd de website van de GGD te checken voor de gehele informatie omtrent inentingen.

Welke valuta heeft Cambodja?

De munteenheid van Cambodja is de Cambodjaanse riel (KHR). Ook wordt de Amerikaanse Dollar op veel plekken geaccepteerd. 1 dollar is altijd gelijk aan 4000 riel. In de grote steden is het vrij eenvoudig om geld op te nemen. Wanneer u de grote steden verlaat is het aan te raden om voldoende contant geld mee te nemen.

Raadpleeg ons speciale artikel als u alle praktische informatie wilt weten om naar Cambodja te reizen.

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis