Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
De tempels van Angkor Wat, Battambang en Phnom Penh

CambodjaDe tempels van Angkor Wat, Battambang en Phnom Penh

Hoogtepunten
Tijdens deze 13-daagse reis bezoekt u de absolute hoogtepunten van Cambodja. U start in het gemoedelijke Siem Reap, de toegangspoort tot de wereldberoemde Angkor Wat ruïnes. We nemen u mee in onze oldtimer jeep naar het platteland om zo in contact te komen met de lokale bevolking. Op ongeveer drie uur rijden ligt de stad Battambang waar u ook weer kennismaakt met het plattelandsleven en een aantal historische plekken. De hoofdstad van het land, Phnom Penh, mag niet ontbreken tijdens deze reis die vooral bekend staat om de gruwelijkheden die hier hebben plaatsgevonden tijdens het Pol Pot regime in de jaren ’70. U eindigt met een paar dagen relaxen aan het strand van Sihanoukville. 
Reisideeën aangeraden door
Daniela Lokale*r Cambodja Expert*in
Duur van de reis
14 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.700
Reisprogramma
Aankomst in Siem Reap

Dag 1: Aankomst in Siem Reap

Welkom in Cambodja! We halen u op van het vliegveld en brengen u naar het hotel waar een van onze medewerkers u verwelkomt en het programma voor de komende dagen met u doorneemt. Gebruik de rest van de dag om de intense geuren en kleuren in het levendige centrum van Siem Reap in u op te nemen.  Accommodatie : Metta Residence (Siem Reap)
Plaats:
Siem Reap

Ontdek de tempels van Angkor Wat

Dag 2: Ontdek de tempels van Angkor Wat

En dan vandaag een bezoek aan datgene waar de meeste toeristen voor naar Cambodja komen, het Angkor Wat-complex! U wordt opgehaald met een tuk tuk, officieel remorque genoemd en uw Engelssprekende gids neemt u mee langs de diverse tempels. Het complex is zeer uitgestrekt, de bekende tempels zoals Ta Prohm, Bayon en Angkor Wat staan zeker op het programma maar we bezoeken ook de kleinere en minder bekende plekken. Accommodatie : Metta Residence (Siem Reap)
Plaats:
Siem Reap,Angkor Wat

Ontmoet de lokale bevolking

Dag 3: Ontmoet de lokale bevolking

Na een dag tempels geven we u vandaag een hele andere ervaring. Met onze Amerikaanse Oldtimer jeep rijden we richting Bakong, verkennen we het platteland per fiets en bezoeken we Kampong Kleang, een van de grootste drijvende dorpen. Bereidt u voor op een stoffig avontuur, want de jeep heeft geen ramen en deuren maar op deze manier ervaart u de geuren en kleuren van Cambodja optimaal.  Accommodatie : Metta Residence (Siem Reap)

Vrije dag in Siem Reap

Dag 4: Vrije dag in Siem Reap

Geniet van uw vrije dag in Siem Reap. Nog zeker niet tempelmoe? Bezoek dan Banteay Srei of Beng Melaea, twee bijzondere tempels die zeker een bezoekje waard zijn. Of ga op herhaling met de jeep naar Phnom Koulen, de heilige berg met een liggende boeddha, linga’s (fallusachtige afbeeldingen) in de rivier en watervallen. Van kookcursus tot fietstour of lekker relaxen, de keuze is aan u! Accommodatie : Metta Residence (Siem Reap)
Plaats:
Siem Reap

Rit naar Battambang

Dag 5: Rit naar Battambang

Een privétransfer brengt u naar Battambang. Dit is de tweede stad van Cambodja, maar niet te vergelijken met Phnom Penh. Battambang heeft een prachtig platteland. Breng een bezoek aan de Bat Cave, waar u om 6 uur kunt zien hoe duizenden vleermuizen de grot tegelijk verlaten. Een bijzonder fenomeen! U overnacht in een resort met een mooie palmentuin en een zwembad met jaccuzi net buiten de stad. Accommodatie : Battambang Resort (Khett Batdambang)
Plaats:
Battambang

Rit met bamboetrein en meer!

Dag 6: Rit met bamboetrein en meer!

Battambang staat vooral bekend om de bamboetrein en we kunnen u deze unieke ervaring zeker niet onthouden. Andere interessante bezienswaardigheden op het programma van vandaag zijn de Ek Phnom tempel en de Phnom Sompov Mountain. Als u niet al overdonderd was door dit prachtige land met zijn weelderige groene natuur en indrukwekkende tempels, dan zal dat vandaag zeker gebeuren. Geniet van de tour! Accommodatie : Battambang Resort (Khett Batdambang)
Plaats:
Battambang

Vrije dag in Battambang

Dag 7: Vrije dag in Battambang

U heeft vandaag een vrije dag maar er zijn opties genoeg om uw dag te vullen. Wat dacht u van een halve dag fietsen door historisch Battambang waarbij u de stad door andere ogen ziet of een bezoek aan Wat Banan van waar u een prachtig uitzicht heeft over de omgeving. Of misschien voelt u meer voor een workshop bij Phare circus of een kookklas. Een dagje ontspannen op het sfeervolle resort kan natuurlijk ook. Accommodatie : Battambang Resort (Khett Batdambang)
Plaats:
Battambang

Rit naar Phnom Penh en Sunset Cruise

Dag 8: Rit naar Phnom Penh en Sunset Cruise

Een privétransfer brengt u naar de hoofdstad Phnom Penh. Kom bij van de rit in uw comfortabele hotel of wandel alvast door de levendige stad. Aan het einde van de middag halen we u op voor een sunset cruise over de Mekongrivier waar u onder het genot van een hapje en een drankje een spectaculaire zonsondergang ziet met de skyline van de stad op de voorgrond.  Accommodatie : Patio Hotel (Phnom Penh)
Plaats:
Phnom Penh

Tour door Phnom Penh

Dag 9: Tour door Phnom Penh

Tijd om de stad te verkennen! Phnom Penh staat vooral bekend om de gruwelijkheden die er plaatsvonden tijdens het Pol Pot-regime. Meer over de achtergronden van deze afschuwelijke gebeurtenissen leert u in het Tuol Sleng-museum en The Killing Fields. We brengen ook een bezoek aan het Koninklijk Paleis met de beroemde Zilveren Pagoda en Wat Phnom. En als er tijd over is bezoeken we een lokale markt. Accommodatie : Patio Hotel (Phnom Penh)
Plaats:
Phnom Penh

Naar het eiland

Dag 10 tot 12: Naar het eiland

Na de overvloed van indrukken, bezoeken en activiteiten van de afgelopen week is het tijd voor rust. U rijdt vandaag naar het zuiden, waar u een boot neemt voor welverdiende ontspanning op een tropisch eiland. De komende dagen kunt u zwemmen in zee of bij het zwembad van uw hotel, de tijd nemen om een goed boek te lezen of een boottour in de omgeving te doen. Geniet van de rust en de oceaan! Accommodatie : The Secret Garden (Koh Rong)
Plaats:
Kaôh Rŏng

Terug naar Phnom Penh

Dag 13: Terug naar Phnom Penh

Hopelijk bent u lekker uitgerust en bijgebruind na een paar dagen zon, zee en strand. Vandaag maken we onze weg terug naar de hoofdstad, waar we nog een nachtje verblijven. Gebruik uw laatste avond om nog eens heerlijk uit eten te gaan en souvenirs te kopen voor de thuisblijvers.  Accommodatie : Patio Hotel (Phnom Penh)
Plaats:
Phnom Penh

Vertrek vanaf Phnom Penh

Dag 14: Vertrek vanaf Phnom Penh

En dan is de laatste dag alweer aangebroken. Hopelijk heeft u kunnen genieten van de afgelopen twee weken. Cambodja heeft nog veel meer te bieden en we zouden u dan ook graag voor een tweede keer verwelkomen in dit prachtige land met zijn gastvrije bewoners. Per privétransfer brengen we u naar de luchthaven van Phnom Penh. Een goede reis toegewenst!
Plaats:
Phnom Penh
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.700 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Cambodja volgens uw wensen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten