Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Jungletrek in Pailin en ontspannen op het eiland  van Koh Thmei

CambodjaJungletrek in Pailin en ontspannen op het eiland  van Koh Thmei

Avontuur
Dit is een reis waarbij u van de gebaande paden afwijkt en waarbij een avontuurlijke instelling nodig is. Naast de niet te missen plaatsen zoals het Angkor Wat tempelcomplex en de hoofdstad Phnom Penh verblijft u bij de lokale bevolking in Banteay Chmmar. U ontdekt het prachtige platteland in Battambang en doet een bijzondere trek door de jungle in het nog niet massaal ontdekte Pailin. Via Phnom Penh bereikt u Chi-Phat, een dorpje waar alle activiteiten door de gemeenschap gerund worden. U eindigt op Koh Thmei waar uw resort de enige verblijfplaats op het eiland is. Geniet van de rust op dit prachtige eiland na een actieve en inspirerende rondreis.
Reisideeën aangeraden door
Daniela Lokale*r Cambodja Expert*in
Duur van de reis
17 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.485
Reisprogramma
Aankomst in Siem Reap en circusshow

Dag 1: Aankomst in Siem Reap en circusshow

U begint uw reis in toeristentrekpleister Siem Reap, de toegangspoort naar het imposante tempelcomplex van Angkor Wat. Een medewerker verwelkomt u en daarna heeft u de tijd om bij te komen van uw vlucht. De avond begint goed met een bezoek aan het Phare circus. U wordt meegenomen in een wervelende show die barst van de energie, inzet en professionaliteit van de jonge acrobaten. Veel plezier! Accommodatie : Ladear Angkor Hotel (Khett Siem Reab)
Plaats:
Siem Reap

Angkor Wat per jeep

Dag 2: Angkor Wat per jeep

Ervaar de geuren, kleuren en omgeving van het prachtige Angkor complex maximaal als u in onze vintage jeep op verkenning gaat. U bezoekt de bekende maar ook de kleinere tempels in dit uitgestrekte gebied. Voordeel van de jeep is dat we kleine zandweggetjes en dorpjes bezoeken die met een ander vervoermiddel haast niet te bereiken zijn. Geniet van een bijzondere plek in een niet alledaags voertuig! Inclusief ontbijt en lunch Accommodatie : Ladear Angkor Hotel (Khett Siem Reab)
Plaats:
Siem Reap,Angkor Wat

Fietstour rondom Siem Reap

Dag 3: Fietstour rondom Siem Reap

Op de fiets verkent u vandaag het platteland rondom Siem Reap. Uw gids komt zelf uit het gebied en kan u van alles vertellen over het dagelijks leven en het schoolsysteem van de mensen die hier wonen. U maakt regelmatige stops bij bijzondere plekken. Gebruik uw vrije middag om het gezellige centrum van Siem Reap beter te leren kennen, of kom heerlijk tot rust in uw comfortabele hotel.  Inclusief ontbijt Accommodatie : Ladear Angkor Hotel (Khett Siem Reab)
Plaats:
Siem Reap

Homestay in Banteay Chhmar

Dag 4: Homestay in Banteay Chhmar

Op ongeveer tweeënhalf uur rijden van Siem Reap ligt de bijzondere tempel van Banteay Chhmar. Alle activiteiten rondom deze tempel worden gerund door de lokale gemeenschap. Na een ontvangst en lunch in het gemeenschapshuis leidt een gids u rond. U overnacht bij een familie thuis. Uw diner wordt geserveerd bij de tempel, iets wat bij Angkor onbetaalbaar is. Inclusief ontbijt, lunch en diner
Plaats:
Banteay Chhmar

Rit naar Battambang

Dag 5: Rit naar Battambang

Na het ontbijt heeft u nog tijd om door het plaatsje te lopen voordat we u naar Battambang brengen. Deze tweede grote stad lijkt in niets op Siem Reap of Phnom Penh. Hoewel ook hier langzaam de veranderingen op gang komen, voelt deze stad nog echt als historisch Cambodjaans. Geniet de komende dagen van het prachtige platteland en een minder toeristisch stukje Cambodja. Inclusief ontbijt Accommodatie : Battambang Resort (Khett Batdambang)
Plaats:
Banteay Chhmar,Battambang

Tuk tuk tour rond Battambang

Dag 6: Tuk tuk tour rond Battambang

Een Engelssprekende gids neemt u mee op een tour in de omgeving in een tuk tuk. U maakt verschillende stops om lokale nijverheden te bekijken, u bezoekt de Ek Phnom Tempel en het indrukwekkende Phnom Sampov met de beruchte Killing caves, waar u een prachtig weids uitzicht heeft. Rond 6 uur zult u getuige zijn van een bijzonder fenomeen als duizenden vleermuizen de grotten verlaten. Inclusief ontbijt en lunch Accommodatie : Battambang Resort (Khett Batdambang)
Plaats:
Battambang

Aankomst in Pailin

Dag 7: Aankomst in Pailin

Pailin is een dorpje dat vlakbij de grens met Thailand ligt. Het ligt in een prachtige omgeving vol jungle en groen. Het gebied doet denken aan hoe Cambodja vijftien jaar geleden was. De eigenaar van uw resort is gek op de natuur en doet er alles aan om zo duurzaam mogelijk te leven. Hij is ook sterk betrokken bij het behoud van dit ongerepte natuurgebied. Inclusief ontbijt. Accommodatie : Memoria Palace and Resort (Pailin)
Plaats:
Pailin

Jungletrek in Pailin

Dag 8: Jungletrek in Pailin

Bereid u voor op een pittige tocht vandaag! Na een stop bij een lokale familie aan de rand van de jungle trekt u steeds dieper het bos in. Het pad wordt steeds minder goed begaanbaar, waardoor u over rotsen moet klimmen en door beekjes moet waden. U zult de vochtigheid van het Cambodjaanse klimaat volledig ervaren. Aan het einde volgt de beloning door een duik in het heldere water van een waterval. Inclusief ontbijt en lunch. Accommodatie : Memoria Palace and Resort (Pailin)
Plaats:
Pailin

Aankomst in Phnom Penh

Dag 9: Aankomst in Phnom Penh

Vanuit Pailin vertrekt u naar de hoofdstad Phnom Penh. De grootste stad van het land is niet te vergelijken met wereldsteden als Bangkok of Singapore, maar de ontwikkelingen gaan snel en de hoge gebouwen vormen al een echte skyline. Een aanrader is om een sunset cruise over de Mekong te boeken en zo de zon onder zien gaan terwijl de stad vanaf het water aan u voorbij gaat. Inclusief ontbijt Accommodatie : Villa Samnang (Phnom Penh)
Plaats:
Phnom Penh

Stadstour op een Vespa

Dag 10: Stadstour op een Vespa

U gaat de stad verkennen op een bijzondere manier! Achterop een Vespa wordt u vakkundig door het drukke verkeer geleid en krijgt u minder bekende plekjes van de hoofstad te zien. ´s Middags staat er een tuk tuk voor u klaar om u naar andere bezienswaardigheden te brengen, zoals de Killing Fields, Tuol Sleng, de Zilveren Pagoda of het Koninklijk Paleis Aan u de keuze! Inclusief ontbijt Accommodatie : Villa Samnang (Phnom Penh)
Plaats:
Phnom Penh

Boottocht Chi-Phat

Dag 11: Boottocht Chi-Phat

Na de drukte van de hoofdstad komt u vandaag in een totaal ander gebied terecht. In Chi-Phat heeft de lokale gemeenschap samen met partners een ecoproject opgezet om het toerisme te stimuleren, maar met zorg voor het behoud van de natuur en de lokale cultuur. Tijdens een twee uur durende boottocht ervaart u de schoonheid van dit gebied. Inclusief ontbijt, lunch en diner Accommodatie : Sun Bear Bungalows (Chiphat)
Plaats:
Chi Phat

Tweedaagse jungletrek

Dag 12: Tweedaagse jungletrek

U maakt een wandeling van ongeveer 12 kilometer door de ongerepte wildernis bij Chi-Pat. Op uw gemak wandelt u over de paden, er is onderweg genoeg te bekijken. De route leidt u naar de O'Malu-waterval, waar u een welverdiende verfrissende duik kunt nemen. Na een heerlijk diner valt u in een hangmat in slaap met de rustgevende geluiden van de jungle op de achtergrond. U bent echt in de natuur! Inclusief ontbijt, lunch en diner

Tweedaagse jungletrek

Dag 13: Tweedaagse jungletrek

U wordt wakker door de ongekende rust en de onbekende dierengeluiden om u heen. Vandaag wandelen terug naar Chi-Pat door de jungle, afgewisseld door open vlaktes. Onderweg stopt u bij de Chhay O'Khpos-waterval, waar u kunt zwemmen, of uw gemiste 'douche' kunt nemen. Uw gids kan u onderweg alles vertellen over de flora en fauna in het gebied. Geniet vandaag van de rust en de natuur om u heen. Inclusief ontbijt, lunch en diner Accommodatie : Sun Bear Bungalows (Chiphat)

Vertrek naar Koh Thmei eiland

Dag 14: Vertrek naar Koh Thmei eiland

Achterop een brommer verlaat u Chi-Pat en een taxi brengt u verder naar de opstapplaats voor de boot naar Koh Thmei. Nadat u in de afgelopen twee weken volledig ondergedompeld bent in de natuur en cultuur van dit prachtige land is het nu tijd voor rust en ontspanning. Op dit paradijselijke eiland kunt u genieten van uw welverdiende rust na alle ervaringen en indrukken. Inclusief ontbijt Accommodatie : Koh Thmei Resort (Koh Thmei)

Vrije dag op Koh Thmei-eiland

Dag 15: Vrije dag op Koh Thmei-eiland

Op dit bijzondere eiland verblijft u in het enige resort. U kunt hier dus volledig ontsnappen aan de drukte. Het eiland is onderdeel van het Ream National Park en is in alle opzichten prachtig. Breng de dag door op het strand en werk aan uw bruine kleur, ga zwemmen of kies ervoor om de onderwaterwereld te ontdekken door te snorkelen of te duiken. Het is hier allemaal mogelijk! Accommodatie : Koh Thmei Resort (Koh Thmei)

Vrije dag op Koh Thmei-eiland

Dag 16: Vrije dag op Koh Thmei-eiland

Gebruik uw laatste dag op het eiland om volledig te genieten van het zand, de zee en het lekkere weer. Kies ervoor om met een kajak over de turquoise zee te varen en ontdek zo meer van de omgeving. Maak een lange strandwandeling of doe even helemaal niets op het strand of in uw luxe resort. Dit is ongetwijfeld de perfecte afsluiter van een reis vol nieuwe indrukken en ervaringen. Geniet ervan! Accommodatie : Koh Thmei Resort (Koh Thmei)

Vertrek vanaf Phnom Penh

Dag 17: Vertrek vanaf Phnom Penh

Na ruim twee weken zit deze bijzondere reis erop. Neem nog een laatste duik in zee voor u terugreist naar Phnom Penh voor uw terugvlucht. Als uw avontuur langs de absolute hoogtepunten en de minder bekende kant van het gastvrije en indrukwekkende Cambodja naar meer smaakt zien we u graag terug. We wensen u een goede reis!
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.485 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Cambodja volgens uw wensen