Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Actieve familiereis met cultuur, natuur en ontspanning

CambodjaActieve familiereis met cultuur, natuur en ontspanning

Hoogtepunten
Geniet met uw gezin van een bijzondere reis door een van de kleinste landen van Zuidoost Azië. Cambodja is een veilig land en een zeer geschikte bestemming voor een familiereis. Er is hier voor ieder wat te beleven! Tijdens deze reis bezoekt u de beroemde tempels van Angkor en komt u in contact met de lokale bevolking tijdens een avontuurlijke jeeptour. We gaan op zoek naar verschillende bijzondere diersoorten, zoals de Irrawaddy dolfijnen in Kratie en olifanten in Mondulkiri. Achterop een Vespa is de beste manier om de onbekende plekjes van hoofdstad Phnom Penh te ontdekken, waarna u heerlijk bij kunt komen op de witte stranden van het kuststadje Sihanoukville. Voor deze reis zijn er accommodatie upgrades mogelijk. 
De rondreis in één oogopslag
  • PlattelandPlatteland
  • Dieren en natuurDieren en natuur
  • StadStad
  • Kust aan zeeKust aan zee
Reisideeën aangeraden door
Daniela Lokale*r Cambodja Expert*in
Duur van de reis
16 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.535
Reisprogramma
Aankomst in Siem Reap

Dag 1: Aankomst in Siem Reap

Welkom in Siem Reap! We brengen u van het vliegveld naar uw hotel. Tijdens uw welkomstdrankje zal een van onze medewerkers u meer uitleg geven over Cambodja en uw programma voor de komende twee weken. Gebruik de middag om bij te komen van de reis en ga 's avonds het gezellige en levendige centrum van de stad in. Proef het heerlijke lokale eten. Een aanrader is Amok. Eet smakelijk! Accommodatie : Ladear Angkor (Khett Siem Reab)
Plaats:
Siem Reap

Tuk tuk-tour Angkor Wat

Dag 2: Tuk tuk-tour Angkor Wat

U gaat per tuk tuk het gigantische tempelcomplex van Angkor ontdekken. Het avontuur begint met een toegangskaart met foto, een leuk souvenir aan dit bijzondere bezoek. We nemen u mee naar de belangrijkste tempels. Een optionele activiteit die erg leuk is voor kinderen is de spannende Angkor zipline, waarbij je als een aapje van boom tot boom kunt zweven! Accommodatie : Ladear Angkor (Khett Siem Reab)
Plaats:
Siem Reap,Angkor Wat

Jeeptour over het platteland

Dag 3: Jeeptour over het platteland

We gaan erop uit met de jeep! Er staan verschillende leuke activiteiten op het programma. We beginnen met een fietstocht over het platteland, de ideale manier om in contact te komen met de lokale bevolking. Na een drankje bij Mr. Thon rijden we naar Kampong Kleang, waar we lunchen in een huis op palen. Per boot verkennen we de drijvende dorpen. Geniet van een afwisselende en indrukwekkende dag! Accommodatie : Ladear Angkor (Khett Siem Reab)
Plaats:
Siem Reap,Kampong Kleang

Ontdek Siem Reap

Dag 4: Ontdek Siem Reap

Er is ontzettend veel te beleven in en om Siem Reap! Afhankelijk van de leeftijd van uw kinderen zijn er diverse mogelijkheden voor uw vrije dag: minigolf, een waterpark, kookles, een fietstour, paardrijden, de jungletempel Beng Mealea, zwemmen in een waterval en nog veel meer. Maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een dagje rustig aan te doen en lekker bij het zwembad van het hotel te blijven.  Accommodatie : Ladear Angkor (Khett Siem Reab)
Plaats:
Siem Reap

Zonsondergang in Kratie

Dag 5: Zonsondergang in Kratie

Na het toeristische Siem Reap brengen we u naar een klein plaatsje gelegen aan de Mekong rivier, genaamd Kratie. We breken de rit met een stop bij Phnom Hancey, vanwaar u een mooi uitzicht heeft over de Mekong. Aangekomen op uw bestemming kunt u op een gemak een wandeling maken langs de koloniale gebouwen. En als u geluk heeft ziet u vanavond een prachtige zonsondergang aan de boulevard. Accommodatie : River Dolphin Hotel (Kratie)
Plaats:
Kratie

Ontmoeting met dolfijnen

Dag 6: Ontmoeting met dolfijnen

We gaan buiten de gebaande paden en ervaren het lokale Cambodjaanse plattelandsleven. U leert hoe de bevolking gewassen verbouwt en rijstwijn en noedels maakt. U wordt verwelkomd door een familie uit het dorp en uitgenodigd voor een heerlijke typisch Cambodjaanse lunch. 's Middags brengt u per boot een bezoek aan de met uitsterven bedreigde Irrawaddy dolfijnen met hun kenmerkende platte kop. Accommodatie : River Dolphin Hotel (Kratie)
Plaats:
Kratie

Het ongerepte Mondulkiri

Dag 7: Het ongerepte Mondulkiri

U reist verder naar een heel ander gedeelte van Cambodja, het oostelijk gelegen Mondulkiri. Hoewel dit de grootste provincie van het land is, is het tegelijkertijd ook de dunst bevolkte provincie in het hele land. De omgeving zit boordevol natuurlijke schoonheid, met dik beboste bergen, machtige watervallen en weelderige groene heuvels. Accommodatie : Nature Lodge (Sen Moronom)
Plaats:
Mondolkiri

Breng de dag door met olifanten

Dag 8: Breng de dag door met olifanten

Het is tijd voor een wel heel bijzondere ontmoeting. We nemen u mee naar het Mondulkiri Project, waar u een dag doorbrengt met de olifanten. In plaats van een rit op de rug kunt u helpen om de indrukwekkende dieren te wassen en met ze zwemmen bij een waterval. U leert van alles over het leven van de olifanten en hun natuurlijke omgeving. Deze ervaring zult u niet snel vergeten! Accommodatie : Nature Lodge (Sen Moronom)
Plaats:
Mondolkiri

Verken de omgeving

Dag 9: Verken de omgeving

U gaat erop uit voor een dagje sighseeing in de prachtige natuurlijke omgeving van Mondulkiri. U maakt kennis met de inheemse bevolking in het Pulung Hill Tribe's Village, neemt een duik in de Bu Sra waterval, bezoekt koffie- en peperplantages en sluit de dag af met een adembenemend uitzicht bij het Sea Forest Panoramic Viewpoint. Optioneel is een zipline avontuur bij de waterval. Veel plezier! Accommodatie : Nature Lodge (Sen Moronom)
Plaats:
Mondolkiri

Ontdek Phnom Penh

Dag 10: Ontdek Phnom Penh

Na een paar dagen natuur en bijzondere dieren komt u in een totaal andere omgeving terecht. De hoofdstad Phnom Penh is nog niet te vergelijken met andere grote Aziatische steden, maar druk en hectisch is het er zeker. Bij aankomst zult u versteld staan over het drukke verkeer en de enorme hoeveelheid scooters die hier rondrijden. Neem vanmiddag de tijd om uit te rusten van de rit in uw hotel. Accommodatie : The Kabiki (Phnom Penh)
Plaats:
Phnom Penh

Stadstour per Vespa of Tuk Tuk

Dag 11: Stadstour per Vespa of Tuk Tuk

U gaat de stad vandaag op een spannende manier verkennen en wel achterop een Vespa! Geen zorgen over de drukte, uw chauffeur laat u veilig een aantal bijzondere plekjes van de stad zien. Tour langs bijzondere street art, proef lokale lekkernijen en wordt gezegend in een pagoda. In de middag staat er een tuk tuk tot uw beschikking voor als u nog andere bezienswaardigheden wilt bezoeken. Accommodatie : The Kabiki (Phnom Penh)
Plaats:
Phnom Penh

Vrije dag in Phnom Penh

Dag 12: Vrije dag in Phnom Penh

Even helemaal niets vandaag? Of gaat u er toch liever op uit? Als u niet zo van het luieren bent kunt u op uw vrije dag gaan fietsen op de Mekongeilanden of een bezoek brengen aan het Wildlife Rescue Center van Phnom Tamao, waar wilde dieren zoals olifanten, tijgers en apen opgevangen worden. U kunt een dagtour doen, waarbij u met de rangers meeloopt en een kijkje achter de schermen krijgt. Accommodatie : The Kabiki (Phnom Penh)
Plaats:
Phnom Penh

Ontspannen aan de kust

Dag 13: Ontspannen aan de kust

U bent nu twee weken in Cambodja en na alle spannende activiteiten en indrukken kunnen we ons voorstellen dat u even helemaal niks wilt doen. Daar is Sihanoukville de perfecte locatie voor! In dit ontspannen kuststadje vindt u de perfecte combinatie van zon, een azuurblauwe zee en een parelwit strand. Kom helemaal tot rust in dit fantastische vakantieoord! Accommodatie : Naia Resort (Preah Seihanouk)
Plaats:
Preah Seihanouk

Zon, zee en strand

Dag 14: Zon, zee en strand

Zandkastelen bouwen op het strand en heerlijk zwemmen in het koele water van de zee of in het zwembad van het hotel. Dit is de ideale manier om een actieve reis af te sluiten. En 's avonds hoeft u zich ook niet te vervelen! Sihanoukville staat bekend om zijn goede restaurants en gezellige bars in het centrum en aan het strand. Accommodatie : Naia Resort (Preah Seihanouk)
Plaats:
Preah Seihanouk

Verken Sihanoukville

Dag 15: Verken Sihanoukville

Wilt u de omgeving van Sihanoukville verder ontdekken, dan kunnen we u verschillende leuke excursies aanraden. Ga naar het Ream National Park, waar u door de jungle kunt wandelen of een boottochtje kunt maken of bezoek de waterval van Kbal Chhay. U kunt er ook voor kiezen om een duik- of snorkeltour te boeken naar een van de idyllische bounty eilanden voor de kust.  Accommodatie : Naia Resort (Preah Seihanouk)
Plaats:
Preah Seihanouk

Vertrek vanaf Phnom Penh

Dag 16: Vertrek vanaf Phnom Penh

Er is een einde gekomen aan een indrukwekkende reis door Cambodja met uw gezin. U verlaat het land met bijzondere herinneringen aan ontmoetingen met de gastvrije inwoners van het land, de prachtige natuur en indrukwekkende dieren en het heerlijke strand. Wij wensen u een goede reis en zien u graag nog eens terug!
Plaats:
Phnom Penh
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.535 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Cambodja volgens uw wensen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten