Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

Reis in Bhutan

Maak uw reis op maat met behulp van een lokale reisagent

Reisideeën in Bhutan

Doe inspiratie op en stel uw eigen reis samen met behulp van een lokale specialist.

Waarom reizen in Bhutan?

Aan de voet van de Himalaya ligt het land Bhutan. Dit ongerepte land opent zijn deuren voor reizigers, zo kunnen ze meegenieten van de prachtige landschappen en de architectonische wonderen. Thimphu is de hoofdstad van Bhutan, dit is misschien wel de enige hoofdstad ter wereld die geen verkeerslichten heeft. Het land staat bekend om de spiritualiteit en de vele boeddhistische plekken. Bhutan is gelegen tussen India en Tibet, het land komt steeds ... Aan de voet van de Himalaya ligt het land Bhutan. Dit ongerepte land opent zijn deuren voor reizigers, zo kunnen ze meegenieten van de prachtige landschappen en de architectonische wonderen. Thimphu is de hoofdstad van Bhutan, dit is misschien wel de enige hoofdstad ter wereld die geen verkeerslichten heeft. Het land staat bekend om de spiritualiteit en de vele boeddhistische plekken. Bhutan is gelegen tussen India en Tibet, het land komt steeds meer uit het isolement. Massatoerisme bestaat hier niet, hierdoor zijn de bezienswaardigheden goed bewaard gebleven. Ook de inwoners zorgen voor een unieke sfeer in dit land en zullen ervoor zorgen dat u verblijf fantastisch zal zijn. Avontuur en een andere omgeving zijn de essentie van elk verblijf in Bhutan, dus wees voorbereid op een geweldige ervaring in een van de meest geheime landen in de wereld. Lees meer
Bekijk onze reisgids

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar Bhutan

4.6/5
4 beoordelingen van reizigers

Begin met het plannen van uw Bhutan reis

Bhutan is een land gelegen in Azië, het grenst aan China en India. De hoofdstad van Bhutan is Thimphu, andere grote steden in Bhutan zijn Punakha en Phuntsholing. Bhutan is een bijzonder land met prachtige natuur. U kunt alleen naar Bhutan reizen wanneer u een uitnodigingsbrief heeft. Bhutan staat bekend om de indrukwekkende natuur, landschappen en kloosters.

Wat u zou moeten zien en ervaren in Bhutan

Bezienswaardigheden

In Bhutan zijn enkele zaken verplicht voor de inwoners, zo moeten de inwoners in het openbaar traditionele kleding dragen. Zo houden ze de oude tradities in stand. De volgende bezienswaardigheden zijn zeer zeker een bezoek waard:

 • De vallei van Paro met het Tiger’s nest
 • Tashi Cho Dzong
 • De indrukwekkende natuur

Dingen om te doen

Bhutan kent vele kloosters met vele monniken, dit is een indrukwekkend fenomeen dat een bezoek waard is. Bhutan is ook de perfecte bestemming wanneer u wilt wandelen in een prachtige omgeving. Maak kennis met de inwoners en beleef de authentieke sfeer.

Wanneer is de beste reistijd

De beste periode voor uw reis naar Bhutan is in de volgende maanden:

 • Mei
 • September
 • Oktober

Wanneer u in deze maanden zult reizen heeft u kans op mooi weer en weinig neerslag. In sommige maanden kan het erg koud zijn in Bhutan.

Reisadvies

Hoe te reizen naar Bhutan

Vanuit Nederland is het niet mogelijk om rechtstreeks naar Bhutan te vliegen. U kunt naar Bhutan reizen met een tussenstop in een van de volgende landen:

 • Nepal
 • India

De prijzen van een vlucht liggen tussen €750 - €1000. Dit is afhankelijk van het tijdstip en periode van de vlucht.

Welke reisdocumenten voor Bhutan

Bhutan kunt u niet zomaar bezoeken, wanneer u graag naar Bhutan wilt reizen zult u over een uitnodiging moeten beschikken. Zonder deze uitnodiging kunt u niet naar Bhutan reizen. Onze reisagenten zullen ervoor zorgen dat u zult worden uitgenodigd in Bhutan. Ook zult u elke dag een bedrag moeten betalen omdat uw in Bhutan reist. Verder heeft u een geldig paspoort nodig, dit paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij terugkeer in Nederland.

Welke inentingen voor Bhutan

Voor uw reis naar Bhutan worden de volgende inentingen aanbevolen:

 • DTP (Difterie, tetanus en polio)
 • Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)
 • Buiktyfus   

Ook komt er malaria voor in de zuidelijke delen van Bhutan. Het is aan te raden om de juiste middelen tegen malaria te gebruiken. Verder kan het persoonsgebonden zijn of u eventueel nog andere inentingen nodig zult hebben tijdens uw reis in Bhutan. Wij raden u aan om altijd de website van de GGD te checken voor de gehele informatie omtrent inentingen.

Welke valuta heeft Bhutan?

De munteenheid in Bhutan is de Bhutaanse ngultrum (BTN). In Bhutan zult u geen geldautomaten vinden. Op enkele plekken accepteren ze creditcards. U zult daarom contant geld moeten meenemen naar Bhutan en het ter plekke omwisselen naar de Ngultrum. Het is aan te raden dat uw Amerikaanse dollars of Indiase Roepies meeneemt.

Raadpleeg ons speciale artikel als u alle praktische informatie wilt weten om naar Bhutan te reizen.

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis