Bestemmingen
Topbestemmingen naar Midden-Amerika
Topbestemmingen naar Afrika
Andere bestemmingen naar Afrika
Topbestemmingen naar Noord-Amerika
 • Inspiratie opdoen
Topbestemmingen naar Zuid-Amerika
Andere bestemmingen naar Zuid-Amerika
Topbestemmingen naar het Midden-Oosten
Topbestemmingen naar Oceanië
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?

Fietsreizen

Een sportieve vakantie in de buitenlucht, waarin u op uw eigen tempo de landschappen om u heen kunt bewonderen. U maakt makkelijk contact met de mensen en leert een plek op een hele andere manier kennen. Tijdens een fietsreis neemt u een ander ritme ...

Een sportieve vakantie in de buitenlucht, waarin u op uw eigen tempo de landschappen om u heen kunt bewonderen. U maakt makkelijk contact met de mensen en leert een plek op een hele andere manier kennen. Tijdens een fietsreis neemt u een ander ritme aan en bent u zoveel dichterbij de natuur en de landschappen om u heen. Of u wilt fietsen in Europa of in één van de vier windstreken, onze lokale reisexperts hebben de allermooiste routes voor u uitgestippeld. Ze brengen u langs binnenpaadjes, glooiende wegen en door bossen. U kunt een paar dagen gaan fietsen, of gewoon een paar uur. Met het gezin, met vrienden of met zijn tweetjes. En wat uw niveau ook is, wij zorgen dat u de juiste route kiest, u hoeft alleen op te stappen.

Lees meer

De favoriete bestemmingen van onze reizigers

Reisideëen voor fietstochten en fietsvakanties

Van Europa tot Azië, langs kanalen, door bossen, of in de bergen. Hier vindt u onze selecte met de mooiste fietsbestemmingen.

Waarom is Evaneos de beste keuze voor uw fietsreis?

Lokale reisbureaus, gespecialiseerd in fietsvakanties
Onze reisagenten wonen op de plek van bestemming en daarom kunnen ze de meest bijzondere onontdekte fietspaden voor u opsporen en het logistieke deel van uw reis van A tot Z verzorgen.
Fietstochten op elk niveau
Misschien houdt u van een sportieve fietsroute of doet u liever rustig aan en maakt u een mooie lange tocht. Of u een tocht met hoogteverschil wilt doen, hoeveel kilometer u wilt afleggen, hoeveel dagen u op het zadel wilt doorbrengen – u kunt het allemaal bespreken met uw lokale reisexpert.
Een duurzaam vervoersmiddel
Een fietsreis is een duurzame keuze, een vervoersmiddel waarmee u uw omgeving respecteert en u makkelijk contact maakt met de bewoners van het gebied.

Onze fietsspecialisten

Onze lokale reisagenten zijn expert op hun eigen bestemming en ze vinden het heerlijk om voor u de mooiste fietspaden en fietsroutes buiten de gebaande paden te vinden. Deze professionals ontwerpen routes en tochten op elk niveau en ze zorgen ervoor dat die perfect aansluiten bij uw wensen. En als kers op de taart nodigen ze u onderweg soms uit om even af te stappen en om kennis te maken met de inwoners van de streek. Zo leert u het gebied pas echt goed kennen.

Beoordelingen van onze reizigers

Wat vinden onze reizigers?
 • eric
  8 nov. 2019
  5/5
  mooie reis in een mooi land qua natuur , temperatuur , cultuur, avontuur goed eten , gastvrije en vriendelijke bevolking 't echt het land van de glimlach. een aanrader !
 • Myriam
  16 jan. 2020
  5/5
  Het was een prachtige reis - als het overkomt als een saaie opsomming: het was helemaal niet saai want het was een hele pittige, aangename, interessante, afwisselende, gezellige reis, met veel lekker eten, cocktails, juices, avondmarktjes Thailand: Bangkok naar Ayutthaya fietstocht/avondmarkten in Bangkok, schitterende overnachting Jungle Rafts, Erawan watervallen, schokkend verhaal in het museum Birma-spoorlijn, gezellig fietsen langsheen de honderden tempels in Ayutthaya by day en by night, De nachttrein (een hele ervaring...maar toch niet voor herhaling vatbaar) bracht ons naar Chiang Mai: fietstocht met Grasshopper (een fijnproeverij ondertussen), de adembenemende Tempelberg by night, de hoogste/feeërieke waterval, de interessante pagodes van het vorige koningspaar, met een longtailboot naar de fascinerende Long-Necks-stam, bezoeken aan de villages van de Lahu-stam, de Lisu-stam (deze waren aan het feesten in hun klerendrachten en we mochten mee aanschuiven - schitterende ervaring) De Tham Lot grot was allicht de mooiste grot ooit gezien... Het leuke Pai omwille van zijn zeer attractieve avondmarkt. We kozen gelukkig niet voor het olifanten-circus, maar voor de olifanten-caring: hun eten maken, voederen, bemodderen, afspoelen - een ongewone leuke highlight De gigantische koninklijke bloementuin was voor ons overbodig, maar vervolgens kwam onze highlight van de dag: de brug als grens tussen Thailand en Birma (hilarisch: op een kleine smalle brug moeten ze ad random van rijstrook veranderen daar ze links rijden in Thailand en rechts in Birma), waar ook een leuke markt is en het stoppen zeker waard. De golden triangle was ook een highlight - alleen al het idee.... LAOS Geland in Luang Prabang overviel ons de rust en de charme van Laos. Luang Prabang is een zeer leuk stadje aan de Mekong. De soberheid van het koninklijk paleis, de longtailboot-trip op de Mekong (naar de grot met Boeddha's), de bamboebrug, Traditional Art museum, de weef- en textieldorpen), zonsondergang op een terras aan de Mekong, lekkeren kuieren, super lekker eten, cocktails en eindelijk lekkere wijn :) Een 8-uren autotocht bracht ons naar Vang Vieng: nog nooit zo genoten van een 'zo lange' autotocht: mooie landschappen waarbij een variatie aan dorpjes en marktjes, Fietstocht en tubingen op de rievier - avondmarkt Vientiane Een beetje een doodse hoofdstad. Wel lekkere restaurantjes. Een strandwandeling met zicht op Thailand! Thailand Terugvlucht naar Krabi waar het leuk was 's avonds om een cocktail te drinken en lekker te eten dit met uitzicht op zee Een schitterende afsluiter van onze reis: Khao Sok National Park - een oud tropisch regenwoud: longtailboot, slapen in een boomhut, lekker eten Cheow Lan Meer - als gevolg van een stuwdam: raft houses, zwemmen, kanoën, relaxen, boottocht, een spannende wandeling in de Nam Talu grot