Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

Reis in China

Maak uw reis op maat met behulp van een lokale reisagent

Reisideeën in China

Doe inspiratie op en stel uw eigen reis samen met behulp van een lokale specialist.

Waarom reizen in China?

China is een land van velen: op continentale schaal, zijn geografie is het meest gevarieerd van de wereld en de bevolking maakt een vijfde van de mensheid. Grenzeloos stukken land waar alles mogelijk is, is China ook een land van fantasieën: tijdens uw bezoek aan China, overtreffen de clichés over het Midden-Koninkrijk! Een op maat gemaakte vakantie in China betekent de grootste metropool ter wereld ontdekken: Beijing, Shanghai en Hong-Kong... Uw... China is een land van velen: op continentale schaal, zijn geografie is het meest gevarieerd van de wereld en de bevolking maakt een vijfde van de mensheid. Grenzeloos stukken land waar alles mogelijk is, is China ook een land van fantasieën: tijdens uw bezoek aan China, overtreffen de clichés over het Midden-Koninkrijk! Een op maat gemaakte vakantie in China betekent de grootste metropool ter wereld ontdekken: Beijing, Shanghai en Hong-Kong... Uw vakantie zal u de kans geven om de prachtige en verrassende landschappen te zien: van de Himalaya bergketen tot de rijstvelden van het zuiden, via de woestijn van Taklamahan. Tijdens uw vakantie in China zult u ook de bevolking ontmoeten: de Chinezen hebben vijfduizend jaar geschiedenis. Maar deze populatie is ook zeer gevarieerd, met maximaal 56 verschillende etnische minderheden! Uw Engelse gids, zorgvuldig geselecteerd door uw lokale agentschap, zal fungeren als een brug tussen de twee culturen. Moderne of authentieke, onveranderlijke of bewegende: aan jou om te beslissen hoe u China wilt zien met Evaneos! Lees meer
Bekijk onze reisgids

Inspiratie, tips en lokaal advies voor reizen in China

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar China

4.6/5
1 reisbeoordeling
Uw rondreis vanaf begin tot eind zelf samenstellen? Reisvoorstel aanvragen

Begin met het plannen van uw China reis

China is een gigantisch groot land met een oppervlakte van bijna 10 miljoen vierkante kilometer. De hoofdstad van China is Peking ofwel Beijing, andere grote steden in China zijn:

 • Shanghai
 • Tianjin
 • Guangzhou
 • Shenzhen

China is centraal geregeerd en heeft een communistisch systeem. China kent veel dialecten, de bekendste taal in China is het Mandarijn, hierna is Kantonees de bekendste taal. De geschreven taal is in heel China hetzelfde. China staat bekend om:

 • De Chinese muur
 • Het prachtige landschap
 • Rivieren en meren
 • De Chinese cultuur

Wat u zou moeten zien en ervaren in China

Bezienswaardigheden

China is een ontzettend groot land met vele bezienswaardigheden. In de grote steden zijn talrijke bezienswaardigheden die u tijdens uw reis in China kan bewonderen. Andere hoogtepunten zijn:

 • Het Terracottaleger bij Xi’an
 • Het nationaal park: Jiuzhaigou
 • Datong, hier vindt u een prachtig hangend klooster en de Yungang grotten
 • Het karstgebergte in Yangshuo
 • Pingyao, een prachtig traditioneel dorp

Dingen om te doen

Verder heeft China een prachtige natuur met veel dieren. Zo kunt u tijdens uw reis in China de wilde Panda’s bezoeken in Chengdu, de indrukwekkende rijstvelden van Longji en de Jiuzhai vallei.

Wanneer is de beste reistijd

Aangezien China een enorm groot land is, is het lastig om voor heel China te beste reistijd te bepalen. In het algemeen kunnen we zeggen dat de beste reistijd van mei tot en met Augustus. Hieronder per gebied in China de beste reistijd:

 • Noord-China: april, mei, juni, september en oktober
 • Oost-China: mei tot en met augustus
 • Zuid-China: november tot en met april

Reisadvies

Welke reisdocumenten heeft u nodig voor China?

Voor uw reis naar China heeft u als eerste een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is. Verder heeft u nog een toeristenvisum nodig. Dit visum kunt u aanvragen bij de Chinese ambassade in Den Haag of Brussel. Een andere optie om een visum aan te vragen is via een visumdienst, u moet dan wel rekening houden met bemiddelingskosten. Voor meer informatie betreft de kosten van het visum kunt u vinden op de website van de Chinese ambassade of van de visumdienst.

Hoe reist u naar China?

Vanuit Schiphol kunt u rechtstreeks naar Peking, Shanghai, Hangzhou, Xiamen, Guangzhou en Chengdu. De vluchten zijn ongeveer 10 uur. De prijzen liggen tussen de €550 en €700. De prijzen kunnen verschillen, afhankelijk van het seizoen en tijdstip van reservering.

Welke inentingen heeft u nodig voor China?

Voor uw reis naar China zijn geen inentingen verplicht, wel zijn de volgende inentingen sterk aan te raden:

 • DTP (Difterie, tetanus en polio)
 • Hepatitis A

Ook komt malaria voor in sommige delen van China, in deze gebieden is het raadzaam om malariatabletten te slikken en muggen werende producten te hebben.

Wij raden u aan om altijd de website van de GGD te checken voor de gehele informatie omtrent inentingen.

Welke valuta heeft China?

De valuta van China is Renminbi (RMB), de munteenheid van China noemt men de Chinese Yuan. Het handigste om in China aan geld te komen is door te pinnen bij een pinautomaat. U zult moeten kijken of de pinautomaat uw pinpas accepteert. Het beste kunt u kijken of u het logo van uw pasje op de automaat ziet staan.

Raadpleeg ons speciale artikel als u alle praktische informatie wilt weten om naar China te reizen.

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis