Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Spanje reizen

Spanje reizen

Ontwerp uw reis met behulp van een lokale reisagent in Spanje
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Ik reis
Reizigers
Reisperiode:
Vertrekdatum
Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget
Ik reis
Profiel
Reisperiode:
Alle

Reisideeën in Spanje

Doe inspiratie op en stel uw eigen reis samen met behulp van een lokale specialist.

Ontwerp een rondreis in Spanje op maat

Waarom reizen in Spanje?

Sangria, zon, zee, palmbomen en het geluid van flamenco muziek door de straten van Sevilla… Dat is wat wij in gedachten hebben wanneer we dromen over onze volgende reis naar Spanje. Maar Spanje is meer dan dat. Het is een land met een enorm erfgoed en een cultuur dat wordt geleid door de geschiedenis. Spanje biedt geografische diversiteit in de verschillende regio’s. Gelegen aan de Atlantische Oceaan, de Middellandse Zee en de Pyreneeën, kan het ... Sangria, zon, zee, palmbomen en het geluid van flamenco muziek door de straten van Sevilla… Dat is wat wij in gedachten hebben wanneer we dromen over onze volgende reis naar Spanje. Maar Spanje is meer dan dat. Het is een land met een enorm erfgoed en een cultuur dat wordt geleid door de geschiedenis. Spanje biedt geografische diversiteit in de verschillende regio’s. Gelegen aan de Atlantische Oceaan, de Middellandse Zee en de Pyreneeën, kan het klimaat per regio verschillen. Houdt u niet van een zon/zee-vakantie? Geen zorgen, Spanje biedt veel geschiedenis, musea en architectuur.  Stap in de voetsporen van Pablo Picasso en Salvador Dali of bekende architecten en u bewonder de mooie bezienswaardigheden waar alle verschillende architectonische stijlen bij elkaar komen. Als laatste, de vriendelijkheid van de Spaanse bevolking is te vinden door het hele land. Zij zullen u altijd met open armen verwelkomen met “una cañita de cerveza”! Dus waar wacht u op? Pak uw koffers en ga op reis naar Spanje! Lees meer
Bekijk onze reisgids
Uw rondreis vanaf begin tot eind zelf samenstellen? Reisvoorstel aanvragen

Begin met het plannen van uw Spanje reis

Het land wat bekend staat op de flamenco, sangria, het voetbal en de zon. Spanje is een bekende vakantiebestemming onder Nederlanders en wordt vaak bezocht in de kuststreken. Maar er is meer te ontdekken in Spanje! Laat u op deze pagina informeren over het prachtige land.

Spanje is enorm divers: bergen, zee, eilanden, platteland en bekende steden. Hierdoor maakt een rondreis in verschillende gebieden bijzonder. Enkele voorbeelden:

 • Andalusië: in het zuiden van Spanje vindt u deze prachtige regio. De Sierra Nevada en de historische steden Málaga, Granada, Sevilla en Córdoba.
 • Bekende steden: de hoofdstad Madrid en het beroemde Barcelona met vele geschiedenis en een rijkdom aan cultuur.

Wat u zou moeten zien en ervaren in Spanje

Bezienswaardigheden

 • Albarracin: deze plaats wordt beschouwd als het mooiste dorpje in Spanje en een van de meest romantische plekken ter wereld
 • Madrid: dit is niet alleen de hoofdstad van het land maar ook van de kunst in Spanje.
 • Toledo: de stad van drie culturen, waar vroeger de Arabische, Joodse en Moslimse culturen samen bestonden. 

Dingen om te doen

 • Port Aventura: een pretpark aan zee met restaurants en geweldige achtbanen en waterglijbanen
 • Hiken in Palma de Mallorca: ontdek de ongelofelijke landschappen in Mallorca
 • Vissen in de Mediterrane zee: probeer een van de vissen te vangen, welke ligt aan de tijd van het jaar

Wanneer is de beste reistijd

Spanje staat bekend als een goede zomerbestemming. Maar ook tijdens het voorjaar is Spanje de perfecte bestemming om te bezoeken.

 • Laagseizoen: nov-feb: Koud in het midden van Spanje, regen in het noorden en noordwesten. Milde temperaturen in Andalusië en de Mediterrane kust. Dit is hoogseizoen voor de ski resorts.  
 • Tussenseizoen: maart-mei, sept & okt: het voorjaar en het najaar zijn de perfecte seizoenen om te reizen. Aangename temperaturen, veel zon en minder druk.
 • Hoogseizoen: jun-aug: accommodaties zijn volgeboekt en prijzen kunnen worden verhoogd met 50%. Warme, droge en zonnige dagen.

Reisadvies

Waar ligt Spanje

Spanje ligt in het zuidwesten van Europa. Het koninkrijk Spanje bestaat uit het vasteland, de eilanden in de Middellandse Zee en de Canarische eilanden. Buurlanden zijn Frankrijk en Portugal en ligt vlakbij de grens met het continent Afrika.

Welk reisdocument voor Spanje 

Spanje valt binnen het Schengengebied en daarom is er vrij reizen. Toch moet u altijd een geldig reisdocument bij u hebben. Een Europese ID kaart is voldoende.

Hoe reizen naar Spanje

U kunt op verschillende manieren reizen vanuit Nederland naar Spanje.

 • Vliegtuig: alle airports in Nederland vliegen naar een Spaanse bestemming. Ook buurlanden België en Duitsland hebben vliegmaatschappijen die naar Spanje vliegen.
 • Trein: binnen 6 uur kunt u in Spanje zijn met de trein. Hiervoor zult u verschillende keren moeten overstappen.
 • Bus: verschillende busreizen gaan dagelijks tussen Nederland en Spanje. Er zijn verschillende opstapplaatsen en meerdere aanbieders voor busreizen.
 • Auto: u kunt ook zelf met de auto naar Spanje reizen. Houd hierbij rekening dat u onderweg tolwegen zult tegenkomen.

Welke valuta

Spanje is onderdeel van de Europa en heeft de euro als munteenheid. Fooi geven is niet gebruikelijk in Spanje. In restaurants is 5% al zeer gul, in bars vrijwel geen en taxi’s ronden ze af op de euro.

Het is vrijwel overal mogelijk te pinnen en met creditcard te betalen. Let er wel op dat er 1,5-2% kosten bovenop komen wanneer u geld wilt opnemen van de geldautomaat.

Vaccinaties

Voor uw reis naar Spanje zijn er geen aanbevolen vaccinaties. Wel kan het persoonsgebonden zijn mocht u bepaalde inentingen nodig hebben.

Raadpleeg ons speciale artikel als u alle praktische informatie wilt weten om naar Spanje te reizen.

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis