Bereikbaar op werkdagen van 09:00 tot 17:30
Ga naar mijn account
Klantenservice
Bereikbaar op werkdagen van 09:00 tot 17:30

Safari reizen

Ontwerp de Safari reis van uw dromen!
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Ik reis
Bestemming
Reisperiode:
Vertrekdatum
Klaar om uw eigen unieke reis te ontwerpen? Bekijk alle bestemmingen

Ons advies voor een unieke safari

Een prachtige safari maken, het staat bij veel reizigers bovenaan hun lijstje. Op zoek gaan naar leeuwen in het savannegras, giraffes die van de acacia bomen eten of de grote migratie van gnoes met eigen ogen zien, dat is een fantastische ervaring. Maar wat kunt u van een safari verwachten en waar moet u rekening mee houden als u voor het eerst op safari gaat?

Wat voor soort safari's bestaan er?

Een safari met familie:

Een safari is de droom van veel kinderen! Maar deze reis zal ook de ouders verheugen, droom weg tijdens de unieke natuurshow die zich voor uw ogen afspeelt. De keuze om zelf te rijden of met een chauffeur op pad te gaan is in sommige gevallen voor u bepaalt. Als toerist mag u namelijk in sommige landen simpelweg niet zelf rijden. In Namibië en Zuid-Afrika mag u in een aantal parken (zoals bijvoorbeeld Pilanesberg National Park) zelf rijden met een huurauto. In landen als Botswana, Zimbabwe en Mozambique mag u zelf wel rijden, maar dit wordt afgeraden wanneer u weinig tot geen 4x4 ervaring hebt. In Zambia en de Oost-Afrikaanse landen zoals Kenia, Tanzania en Oeganda worden safari’s bijna altijd met een chauffeur uitgevoerd.
Tip van onze lokale specialist: kies voor een safari met jeep en accommodaties dichtbij de parken. De lodges zijn vaak uitgerust met een zwembad en garanderen u heerlijke momenten van ontspanning na een dag intens observeren van flora en fauna.

Een luxe safari:

Wilt u een safari én luxe? Het is mogelijk! Onze lokale specialisten kunnen luxe diensten aanbieden voor een onvergetelijke reis: uitzonderlijke accommodaties, ballonvaarten, of wat dacht u van uitzicht op de Kilimanjaro en heerlijk ontspannen in een spa?

Een safari te paard:

Terwijl de meeste safari's per 4x4 of te voet plaatsvinden, heeft u bij sommige bestemmingen zoals Namibië, de keuze om te paard de grote parken te ontdekken. Een unieke ervaring die u in staat stelt om als waar avonturier de wilde dieren te observeren.

Waar naartoe om wilde dieren te spotten?

Hier zijn de belangrijkste bestemmingen om op safari te gaan. Voor elk land hebben we de grootste parken aangegeven om te bezoeken en de dieren in het wild te observeren:

 • Namibië: de Big Five en de springbokken (Etosha Park of Kalahari Desert), of ga op zoek naar luipaarden (vanuit Okonjima).
 • Zimbabwe: ontdek de Big Five (nationaal park Hwange) of de witte neushoorn (in de Matopos).
 • Botswana: bewonder d Big Five en diverse soorten vogels (Okavango Delta), of de grootste verscheidenheid aan antilopen en olifanten (Chobe Park).
 • Burkina Faso: oostwaarts om de Big Five en vele apen te observeren (W Park en Arly en Pama Nature Reserves), of het zuiden (Nazinga Reserve).
 • Congo, Oeganda en Rwanda zijn het rijk van de gorilla's.
 • Kenia, Tanzania en Zuid-Afrika: meer informatie hieronder.

Tanzania

Tanzania is de perfecte bestemming wanneer u de big five wilt spotten. U kunt dit het beste doen met een safari in een nationale park. De volgende nationale parken zijn zeker een bezoek waard: Serengeti, Tarangire national park en de Ngorongoro-krater.

Kenia

Kenia heeft een prachtige natuur. Daarnaast kunt u ook een van de lokale etnische groepen bezoeken in Kenia, de Masai is zo’n groep. De volgende nationale parken zijn zeker een bezoek waard: Nationaal park Amboseli, Nationaal park Tsavo, Nationaal park Masai-Mara en Nationaal park Nakuru.

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is bij uitstek een ideale bestemming om de Big 5 te spotten vanuit een safari-jeep. Ook in de Westkaap kunt u wilde dieren spotten in een afgelegen privé reservaat, waar u alleen per boot komt. Onze lokale reisspecialist neemt u graag mee naar pareltjes zoals het Kruger Park, Pilanesberg Game Reserve en Kololo Game Reserve.

Sri Lanka

In Sri Lanka betekent safari wel dat u echt in een jeep op pad moet, wat op zich natuurlijk bijdraagt aan het safari gevoel. De wegen in de parken zijn van dusdanige kwaliteit dat u er niet met een normale auto kan rondrijden en dat is dan ook niet toegestaan. Er zijn veel safari mogelijkheden in Sri Lanka, prachtige parken zoals Minneriya en Kaudulla National Park of Uda Walawe zijn zeker een bezoek waard!

Australië

Australië is een zeer veelzijdig land waar u unieke safari reizen kunt maken! Vanuit Adelaide kunt u een trip maken naar Kangaroo Island. Bijzonder is dat u op Kangaroo Island een heleboel typisch Australische dieren in hun natuurlijke omgeving kunt zien. Andere bijzondere safari’s zijn een bezoek aan Alice Springs of Lake Mckenzie (Fraser Island), waar u met een 4x4 zelf het zandeiland kan bezoeken en overnachten.

Wanneer is de beste reistijd voor een foto safari?

Wanneer u op safari gaat wilt u uiteraard graag foto’s maken van de natuur en de dieren. Daar heeft u een camera voor nodig. Hoewel u met de camera op uw smartphone tegenwoordig mooie foto’s kunt maken, raden we voor een safari aan om een ‘echte’ camera mee te nemen. Als u het hele jaar door op safari kunt, is het beter om het droge seizoen te verkiezen voor landen in bijvoorbeeld Afrika. De dieren zijn gemakkelijker waarneembaar, de vegetatie is minder dicht. De beste periode is natuurlijk afhankelijk van de bestemming die u kiest.

Dit zijn de periodes voor de bestemmingen die onze reisspecialisten aanraden:

 • Wanneer u naar Tanzania reist met doel om de big five te spotten, kan dit het beste in de volgende maanden: januari tot en met maart en december.
 • De beste reistijd voor Kenia is afhankelijk naar welk deel van Kenia u zult reizen. Noorden en midden: januari, februari, juni, juli, augustus, september en december. Zuiden: januari, februari, augustus, september en december.
 • Wanneer u naar Zuid-Afrika wilt reizen kunt u dit in beide seizoenen doen. Wel is het aan te raden om in het droge seizoen de nationale parken te bezoeken. Een bezoek aan Kaapstad prima te doen tijdens het regenseizoen.
 • U kunt het hele jaar door naar Sri Lanka reizen. Het droogseizoen is uiteraard het meest geschikt, maar deze varieert per regio. Aan de Zuid- en Westkust loopt het droog seizoen van december tot maart en aan de Oostkust van mei tot september.
 • Australië is een enorm groot land en het is daardoor ook afhankelijk naar welk deel van Australië u zult reizen. Het noorden: mei tot en met november. Zuidoosten: september tot en met december. Centraal: april, mei, augustus, september en oktober.