Safari in Kenia

Uw op maat gemaakte safari reis in Kenia
Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget

Onze safari reisideeën in Kenia

Safarireis Odyssee door Kenia en Tanzania
Charme en Luxe
Safarireis Odyssee door Kenia en Tanzania
11 dagen vanaf € 5.268
Gecombineerd
Een avontuur in de bush
Sport en Avontuur
Een avontuur in de bush
6 dagen vanaf € 2.143
Van bush naar beach
Klassiekers
Van bush naar beach
11 dagen vanaf € 2.627
Avontuur en safari
Sport en Avontuur
Avontuur en safari
10 dagen vanaf € 3.182
Familiereis met safari en strand
Klassiekers
Familiereis met safari en strand
10 dagen vanaf € 3.435
Een complete rondreis
Klassiekers
Een complete rondreis
10 dagen vanaf € 3.798

Onze lokale reisagenten in Kenia zijn gespecialiseerd in safari reizen

Waarom reizen in Kenia?

Kenia is de bestemming voor reizigers die van zon houden en graag op safari willen! Kenia heeft indrukwekkende landschappen waar veel activiteiten worden aangeboden. Het is een land met veel kleuren en is multi-cultureel! De turquoise wateren van de Indische Oceaan en de stranden zijn een perfecte bestemming om te ontspannen. Sportieve types kunnen genieten van de besneeuwde toppen van Mount Kenya's, ook kunnen ze wandelingen maken door de equatoriale bossen van Kenia. Verder kunt u wilde dieren spotten en de indrukwekkende flora bewonderen. Stel u voor, luieren bij de oevers en het inademen van de geuren en kleuren van dit adembenemende landschap... Of misschien het spotten van de Big 5, bezoek dan het Masai Mara National Reserve!

Bekijk onze reisgids

Op safari in Kenia

In het oosten van Afrika, vindt u Kenia. Het land staat bekend om de indrukwekkende flora en fauna, die u onder andere kunt ontdekken in een van de vele nationale parken. Een paar van de bekendste parken zijn Nationaal park Masai-Mara, Nationaal park Tsavo en Nairobi National park. Tijdens uw safari vakantie kunt u ervoor kiezen om te verblijven in safari lodges, wat vaak betekent dat u dichtbij het wild slaapt. Doe een reisaanvraag en maak samen met de lokale reisagent uw ideale reis.

Wat is er te zien en te doen tijdens een safari in Kenia?

Tsavo National park

Het grootste en bekendste park in Kenia is het Tsavo National Park. Het park bestaat bijna meer dan 22.000 vierkante meter, wat op zich al bijna een garantie is om de Big Five te spotten. U ziet hier onder andere leeuwen, giraffes, zebra’s en tientallen andere dieren. U rijdt hier rond in een jeep, samen met een gids die precies de plekken weet aan te wijzen waar de leeuwen zich verstoppen. Als u op safari in Kenia gaat en komt om wildlife te zien, dan is dit een perfecte plek.

Masai Mara

Het Masai-Mara National Park is het noordelijke en Keniaanse gedeelte van het Tanzaniaanse park Serengeti National Park. Het Masai-Mara park heeft de grootste dichtheid van dieren in het wild van alle parken in Kenia. Met de grote migratie in juli en augustus zijn er honderdduizenden dieren in beweging. Een bezoek aan de Masai-Mara is dan het absolute hoogtepunt van uw safari reis in Kenia. Het park heeft de grootste dichtheid van leeuwen in de hele wereld, maar ook andere dieren zoals zebra’s, buffels, cheeta’s en nog veel meer.

Samburu

Samburu Game Reserve is een van de minder grote parken in Kenia. Dat zou u echter niet moeten stoppen om een het een bezoek te brengen. Er lopen grote groepen olifanten rond, maar niet alleen olifanten kunt u vinden hier. Samburu heeft zijn eigen “Big Five”: de oryx beisa, grévy zebra, gerenoek, Somalische giraffe en de Somalische struisvogel. Vlak door het park stroomt de rivier Ewaso Ng'iro, wat een belangrijke bron van water is voor het gebied.

Nairobi National Park

Het Nairobi National Park grenst vrijwel direct aan de hoofdstad van Kenia. Hier kunt u een safari tour maken door een van de kleinste parken van Kenia, maar ook een van de meest indrukwekkende! Er zijn veel wilde dieren te spotten, vaak zelfs met de skyline van Nairobi in de achtergrond. Dieren zoals witte én zwarte neushoorns, leeuwen, luipaarden, hyena’s, cheeta’s, zebra’s, buffels en nog veel meer! Er zijn veel andere activiteiten te doen in Kenia. Zo kunt u mountainbiken door sommige parken, maar ook ontspannen aan het strand. Doe een reisaanvraag en stel samen met de lokale reisagent uw ultieme droomreis samen.

Beste reisperiode in Kenia voor safari's

Afhankelijk van naar welk deel van Kenia u reist, zijn er twee reisperiodes die het mooiste en beste weer garanderen. Het reisadvies voor het noorden en midden van Kenia is: januari, februari, juni tot en met september en december. In het zuiden kunt u het beste reizen in januari, februari, augustus, september en december. Desondanks is er het hele jaar door een aangenaam klimaat met temperaturen tussen de 25 en 28 graden!

Andere reisideeën voor deze bestemming

Andere interessante bestemmingen