Flamingo's bij Lake Oloiden, Kenia

5 redenen om te reizen in Kenia

Wilt u graag een safari reis maken dan is Kenia een uitstekende bestemming! Als het zien van wilde dieren de voornaamste reden is voor een reis naar Kenia, dan realiseert menig bezoeker zich bij aankomst snel dat het land ook vele andere geneugten biedt.

 1. 1
  Ontspannen aan de zuidkust van Mombasa
 2. 2
  Geniet van de nonchalante sfeer van Lamu
 3. 3
  Ga naar de Masai
 4. 4
  Woon de migratie van wildebeesten bij
 5. 5
  Aanschouw een waar sprookje
1. Ontspannen aan de zuidkust van Mombasa

Na een avontuurlijke safari door Maasai-Mara, Amboseli of Tsavo, wilt u misschien rusten op een van de prachtige stranden aan de zuidkust van Mombasa. Hier kunt u in de schaduw van een kokospalm, liggend op fluweel zacht wit zand, voeten in een warm en turquoise water genieten. Dit is ook Kenia.

2. Geniet van de nonchalante sfeer van Lamu

Lamu is een stad in Kenia, gelegen op het gelijknamige eiland Lamu vlak voor de oostelijke kust van het land. Het lijkt verrassend veel op Zanzibar in Tanzania. Dit kleine eiland staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en u zult genieten van een zeer aangenaam verblijf. Lamanna is de bijnaam van de stad, het heeft een nonchalante en een mystieke en beklijvende sfeer. Een magische plek ver weg van het massatoerisme.

3. Ga naar de Masai

De Masai bevolking is een Afrikaanse stam samengesteld uit bijzonder trotse strijders. U moet ze in het echt ontmoeten om de manier waarop ze leven, de tradities en overtuigen te begrijpen. Bezoek een 'manyatta', een huis gebouwd met koeienmest. Een fascinerend en opwindend moment tijdens u reis naar Kenia is het bijwonen van een traditionele dansritueel van de lokale bevolking.

4. Woon de migratie van wildebeesten bij

Elk jaar, in juli en augustus, in het beroemdste park van het land: de Masai Mara het toneel van een uniek spektakel. Meer dan een miljoen wildebeesten of gnoes, verlaten de droge vlaktes van Serengeti om een groener gras aan de Keniaanse kant te vinden. Kuddes bereiken soms een lengte van meer dan 40 kilometer en trekken enorm veel roofdieren aan tijdens dit evenement. Het is een ongelooflijk en absoluut geweldig spektakel die u zeker niet mag missen als u in deze periode in Kenia bent.

5. Aanschouw een waar sprookje

Een olifant of een giraf tegen de achtergrond van de enorme savanne en besneeuwde top van de Kilimanjaro. Een prachtige aanschouwing die u waarschijnlijk alleen eerder heeft gezien in een reismagazine, op een ansichtkaart of op tv. Een reis naar Kenia is een kans om deze aanschouwing in het echt te beleven. Hiervoor moet u het Amboseli Park in Kenia bezoeken.

Ontwerp een rondreis in Kenia op maat

Ontdek al onze reisideeën voor een reis in Kenia.

Al onze tours in Kenia

Inspiratie, tips en lokaal advies voor reizen in Kenia

Reistips van onze lokale agentschappen in Kenia.

Je vertrek voorbereiden in Kenia

Dit prachtige Oost-Afrikaans land omringd door Ethiopië, Soedan, Somalië, de Indische Oceaan, Uganda, het Victoriameer en Tanzania. Geniet van de adembenemende stranden en de nationale parken. Ontdek nog meer praktische informatie voor uw reis naar Kenia.

Benodigde documenten voor reizen naar Kenia

Om te reizen naar Kenia bent u verplicht om over een paspoort te beschikken dat nog geldig is bij vertrek uit Kenia. Een visum is benodigd voor Kenia. Omdat we weten dat het aanvragen van een visum soms een ingewikkeld of langdurig proces kan zijn, werken we samen met E-visum.nl. Zij kunnen u helpen bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een visum, zodat u optimaal en zonder zorgen kunt genieten van uw reis!

Gezondheid

Indien u van plan bent om naar Kenia te reizen zijn er een aantal aanbevolen vaccinaties:

 • Gele koorts
 • DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
 • Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

Taal

De officiële taal van Kenia is Kiswahili, dit is een combinatie van het Bantoe en het Arabisch. Deze taal wordt precies zo uitgesproken als het wordt geschreven. Ook wordt Engels erg veel gesproken, vooral in het zakenleven en op universiteiten.

Tijdsverschil

Kenia valt in tijdzone UTC +3.

 • Tijdens onze zomertijd is het in Kenia 1 uur later.
 • Tijdens onze wintertijd is het in Kenia 2 uur later.

Telefoon en internet

 • Het mobiele netwerk is vanuit grote delen van Kenia beschikbaar, in de nationale parken heeft u meestal geen bereik.
 • Veel bars, hotels, toeristencentra en benzinestations bieden wifi aan.
 • Internationaal toegangsnummer: +254

Elektriciteit

In Kenia is de netspanning 240 V en de frequentie is 50 Hz.

Nederlandse ambassade
Riverside Lane
off Riverside Drive
00100 Nairobi
Tel. +254 20 428 80 00 / + 254 272 59 47 27/67/ + 254 734 15 27 63/ + 254 734 08 61 02
Open: ma van 9-10.45 uur, di t/m do van 8.30-10.45 uur (consulaire afdeling, op afspraak).

Keniaanse ambassade
Nieuwe Parklaan 21
2597 LA Den Haag
Tel. 070 350 42 15
Open ma t/m vr van 9-12 uur (aanvragen visum) en van 14-15.30 uur (ophalen visum)

Actuele informatie over veiligheidsrisico's in het buitenland wordt verstrekt door het Ministerie van Buitenlandse Zaken via rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen, via Twitter @247BZ en via de app 24/7 BZ Reis.