Compensatie van geschatte CO2-uitstoot

Reis in Frankrijk

Waarom? Tal van redenen! Een reis naar Frankrijk is een reis van ontdekkingen in termen van erfgoed, cultuur, geschiedenis, aardrijkskunde en ook gastronomie. Frankrijk heeft eindeloze mogelijkheden voor een vakantie, allemaal uniek en verschillend. Maar hoe kan ik een reis plannen wanneer er zoveel te kiezen is? De lokale agenten zijn er om u te helpen en hun ervaring en kennis met u te delen. Wanneer u door Frankrijk reist, passeert u de ene naar de andere regio, allen met bijzondere kenmerken en tradities. Zin in een weekendje Parijs? Bezoek de bezienswaardigheden en kenmerkende cafés! Of verkiest u Bordeaux? Proef de wijnen van de wijngaarden van Bordeaux. Is theater meer voor u, dan wacht het festival van Avignon op u. Struinen door de kleine zonnige straatjes en de haven van Marseille? Frankrijk is een goudmijn voor iedereen die nieuwsgierig en gepassioneerd is!

Reisideeën in Frankrijk

Doe inspiratie op en stel uw eigen reis samen met behulp van een lokale specialist.
Reisbureau van Emilie
16 beoordelingen
Expert voor reizen buiten de gebaande paden in Bretagne, Normandië en Loire-Atlantique
Reisbureau van Simon
12 beoordelingen
Expert voor reizen buiten de gebaande paden in Frankrijk
Reisbureau van Nastasia
9 beoordelingen
Specialist in wandel- en fietstochten in Frankrijk

Reis naar wens

Reisgids voor Frankrijk

Wat u zou moeten zien en ervaren in Frankrijk

Bezienswaardigheden

Het land van “Tour de France”, uitgestrekte zonnebloemvelden, wijngaarden en prachtige steden. Frankrijk is een land voor iedereen. Het land heeft vele buurlanden: België, Luxemburg, Duitsland, Zwitserland, Italië, Spanje, Andorra en Monaco. Het eiland Corsica, gelegen in de Middellandse Zee, valt onder het grondgebied van Frankrijk. Een aantal grote steden in Frankrijk zijn:

 • Parijs
 • Lyon
 • Bordeaux
 • Marseille
 • Nice
 • Toulouse

Frankrijk kent vele natuurgebieden zoals Nationale parken, grote rivieren en berggebieden zoals de Alpen en Pyreneeën. De kustlijn wordt afgewisseld door grote brede zandstranden, bijvoorbeeld de Côte d’Azur en rotsachtige stranden.

Dingen om te doen

In Frankrijk kunt u vele steden bezoeken die de prachtige Franse cultuur reflecteren. Steden zoals Parijs, Marseille en Nice zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Andere activiteiten en/of bezienswaardigheden zijn:

 • Watersporten: Frankrijk wordt grotendeels omgeven door water, Atlantische Oceaan en Middellandse Zee
 • Wintersport: Alpen Gebied en Pyreneeën
 • Wijngaarden
 • Tour de France

Wanneer is de beste reistijd

Mei, juni en september zijn de beste maanden om naar Frankrijk af te reizen. In deze maanden zijn de temperaturen aangenaam en vermijdt u het hoogseizoen.

Reisadvies

Reisdocumenten

Frankrijk valt binnen het Schengengebied en daarom is er vrij reizen. Voor een reis naar Frankrijk heeft u een geldig EU-identiteitskaart of paspoort nodig. U heeft geen visum nodig.

Klimaat

Frankrijk heeft drie verschillende klimaten:

 • Gematigd zeeklimaat
 • Mediterraan klimaat: uiterste zuiden en oosten
 • Hooggebergteklimaat: Franse Alpen

Over het algemeen zijn winters zacht met in berggebieden veel sneeuwval. De zomers zijn warm met in het zuidoosten de hoogste temperaturen. Bekijk voor uw vertrek naar Frankrijk de actuele weersvoorspellingen.

Geldzaken

Frankrijk is onderdeel van Europa en heeft de euro als munteenheid. Fooi geven is niet gebruikelijk in Frankrijk. In restaurants is 5% al zeer gul, in bars vrijwel geen en taxi’s ronden ze af op de euro.

Het is vrijwel overal mogelijk te pinnen of met creditcard te betalen. Let er wel op dat er 1,5-2% kosten bovenop kunnen komen wanneer u geld wilt opnemen van de geldautomaat.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is Frans. Daarnaast zijn er nog diverse dialecten. In de grote steden spreekt men over het algemeen een goed woordje Engels.

Raadpleeg ons speciale artikel als u alle praktische informatie wilt weten om naar Frankrijk te reizen.

Onze tips voor je vakantie in Frankrijk

Boek uw vlucht naar Frankrijk

Dankzij onze samenwerking met Option Way, profiteert u bij Evaneos van vele voordelen:

 • Aantrekkelijke tarieven
 • All-inclusive prijzen zonder verrassingen
 • Uw lokale reisagent wordt op de hoogte gebracht van vluchtwijzigingen

Aarzel niet om advies te vragen aan uw lokale reisagent of bezoek de website van onze partner.

Andere interessante bestemmingen