Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

Reis in Oezbekistan

Maak uw reis op maat met behulp van een lokale reisagent

Reisideeën in Oezbekistan

Doe inspiratie op en stel uw eigen reis samen met behulp van een lokale specialist.

Waarom reizen in Oezbekistan?

Assalomu alaykum! Welkom in Oezbekistan, een epicentrum voor vele beschavingen, een plek waar wereldhistorie en traditie samenkomen en een thuis voor de zeldzame, onbezoedelde landschappen. Oezbekistan heeft nog ontelbare schatten van zijn multiculturele verleden: de grootheid en decadentie van de Mongoolse en Perzische imperiums en een bevoorrechte stap van de Zijderoute. Van de Buchara Madrasas naar de juweeltjes van de Timoeridische architectu... Assalomu alaykum! Welkom in Oezbekistan, een epicentrum voor vele beschavingen, een plek waar wereldhistorie en traditie samenkomen en een thuis voor de zeldzame, onbezoedelde landschappen. Oezbekistan heeft nog ontelbare schatten van zijn multiculturele verleden: de grootheid en decadentie van de Mongoolse en Perzische imperiums en een bevoorrechte stap van de Zijderoute. Van de Buchara Madrasas naar de juweeltjes van de Timoeridische architectuur, komen we bij het Kanaat van Khiva, het hart van de woestijn, die bijna tijdloos lijkt. Het land offert u prachtige excursies, te voet of per kameel, en de kans om het wildleven te zien dat zo gevarieerd en exotisch is ondanks de droogte. Tijdens wandelingen in de bergen zult u zeer waarschijnlijk gazelles, schorpioenen, lynx, bergschapen en sneeuwluipaarden zien in hun natuurlijke habitat. Lees meer
Bekijk onze reisgids

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar Oezbekistan

4.6/5
1 reisbeoordeling
Uw rondreis vanaf begin tot eind zelf samenstellen? Reisvoorstel aanvragen

Begin met het plannen van uw Oezbekistan reis

Oezbekistan is een land in Azië dat grenst aan vijf andere landen. Oezbekistan is sinds 1991 onafhankelijk van de voormalige Sovjet-Unie. Het is een land met veel cultuur, monumenten, woestijnsteden, musea en moskeeën. Oezbekistan staat ook bekend om de vele theehuizen.

Wat u zou moeten zien en ervaren in Oezbekistan

Bezienswaardigheden

Tijdens uw reis naar Oezbekistan zult u het prachtige land ontdekken met bijzondere bezienswaardigheden. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

 • De Ark in Bukhara, de resten van een koninklijk stadje uit de 5e eeuw.
 • Kalta Minor Minaret in Khiva
 • Chorsu Bazaar in Tashkent, de meest beroemde markt van verse groenten en fruit tot specerijen.
 • Char Minar in Bukhara

Dingen om te doen

 • Rijden door de woestijn
 • Bezoek Khiva, een stad op de UNESCO-lijst

Wanneer is de beste reistijd

 • Hoogseizoen: Juni-Aug: in Juli kan het extreem heet worden in Oezbekistan.
 • Tussenseizoen: Maart-Mei en Sept-Nov: dagen zijn warm maar koelt ‘s avonds af.
 • Laagseizoen: Dec - Feb: kan koud worden overdag, winterse temperaturen.

De beste tijd om naar Oezbekistan te gaan is in de maanden April, Mei & Juni. Blauwe luchten, zonneschijn en een fijn briesje zijn de perfecte condities voor te reizen door dit land.

U vliegt vanaf Schiphol met minimaal 1 tussenstop naar Oezbekistan. De meest voorkomende tussenstops zijn: Moskou of Minsk. Prijzen variëren per seizoen en per vliegmaatschappij. Buiten Schiphol zijn ook Brussel Airport en Düsseldorf Airport opties.

Reisadvies

Welke reisdocumenten voor Oezbekistan

Voor al uw reizen naar het buitenland heeft u een geldig reisdocument nodig. Voor uw reis naar Oezbekistan heeft u een visum nodig. Er is geen ambassade in Nederland, maar in Brussel. Voor meer informatie over het visum en hoe lang dit zal duren, raadpleeg de ambassade van Oezbekistan in Brussel.

Zou u willen doorreizen naar andere landen in deze regio, contacteer de rijksoverheid en vraag hierbij om reisadvies.

Welke valuta in Oezbekistan

Geld is een beetje gecompliceerd in Oezbekistan. De officiële munt is de Oezbeekse Som (UZS). Wij raden u aan om Amerikaanse dollars mee te nemen. Euro’s kunnen niet altijd worden ingewisseld. Buiten een paar grotere banken in Tasjkent zijn andere valuta totaal nutteloos. Er zijn een select aantal geldautomaten zijn te vinden in Tasjkent, desalniettemin worden creditcards vaak geaccepteerd.

Hoe veilig is Oezbekistan

Er gelden veiligheidsrisico’s voor het reizen naar Oezbekistan. In de grensgebieden met Tadzjikistan, Kirgizië en Afghanistan kan het mogelijk gevaarlijk zijn. Voor actuele informatie over veiligheid, contacteer de Rijksoverheid betreffende reisadvies.

Inentingen voor Oezbekistan

Wanneer u naar Oezbekistan reist, worden de volgende vaccinaties aanbevolen:

 • DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
 • Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

Verder kan het persoonsgebonden zijn of u eventueel nog andere inentingen nodig zult hebben tijdens uw reis in Oezbekistan.  

Wij raden u aan om altijd de website van de GGD reisvaccinaties te checken voor de actuele informatie omtrent inentingen

Raadpleeg ons speciale artikel als u alle praktische informatie wilt weten om naar Oezbekistan te reizen.

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis