Het Magische Oosten

OezbekistanHet Magische Oosten

GroepsreizenHoogtepunten
Ga met een groep mee op dit ongelooflijke avontuur in Oezbekistan! Start de reis in de hoofdstad Tashkent.  U reis zal beginnen met Khiva, en de naburige forten Toprak Kala en Kizyl Kala. U bezoekt ook de bekende steden Bukhara en Samarkand, en al hun prachtige monumenten, waaronder moskeeën, madrasa en mausolea. Dit geeft u een uitstekend overzicht van de architectonische wonderen van ons land. Als klap op de vuurpijl brengt u een bezoek aan een dorp, Mitan, waar u de lokale bevolking ontmoet en hun levensstijl leert kennen. Daarnaast zal u genieten u van een ongelooflijke camping ervaring. Welkom in Oezbekistan!
Reisideeën aangeraden door
Sardor Lokale*r Oezbekistan Expert*in
Duur van de reis
11 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.089
Uw rondreis
Welkom in Tashkent en Uzbekistan!

Dag 1: Welkom in Tashkent en Uzbekistan!

Bij aankomst zullen uw gids en chauffeur u buiten de luchthaven-poort opwachten en begroeten. Transfer en check-in naar het hotel. Ontdek de hoofdstad van Oezbekistan door een bezoek te brengen aan het complex van Khast-i-Imam (gereconstrueerd in 2007), het religieuze centrum van Tasjkent. Het architectonisch ensemble bestaat uit verschillende constructies. Vervolgens zult u lunchen in traditioneel Oezbeeks restaurant. In de namiddag gaat u het Museum voor Toegepaste Kunst van Tasjkent bezoeken. Diner zal plaatsvinden in het lokale restaurant. Accommodatie : Shodlik Palace (Tashkent)
Plaats:
Tasjkent

Marvelous Khiva ontdekken

Dag 2: Marvelous Khiva ontdekken

Ontbijt in het hotel. Transfer naar de luchthaven voor uw binnenlandse vlucht naar Urgench. Aankomst op de luchthaven van Urgench, de hoofdstad van de regio Khorezm en transfer naar Khiva. Verken deze prachtige stad, die op de lijst van het UNESCO-werelderfgoed staat. Bezienswaardigheden op het programma: een excursie naar alle monumenten van Ichan Kala, de binnenstad en de laatste rustplaats van de karavanen voordat u de woestijn doorkruist. Tijdens de lunch proeft u de beroemde "gumma" (gebakken kleine vleespasteien) van Khiva. Vervolgens ontdekt u de monumenten van Ichan Kala: het Mausoleum van Pahlavan Mahmud, het Mausoleum van Sayid All-Uddin en de Medresa van Islam-Khodja. Ook bezoekt u de Medresa van Alla-Kuli, wat een gevierd voorbeeld is van harmonieus samengaan in een oud stedelijk weefsel. Accommodatie : Medrese Orient Star (Khiva)
Plaats:
Tasjkent,Urgench,Xiva

Oude forten van Toprak Kala en Kizyl Kala

Dag 3: Oude forten van Toprak Kala en Kizyl Kala

Vandaag ontdekt u de oude forten van Toprak Kala en Kizyl Kala, gelegen op 80 km van Khiva. Het fort werd gebouwd in de 3e eeuw en werd gebruikt als de residentie van Khorezmshakhs, gouverneurs van het land. Rijd vervolgens naar Ayaz Kala en bezoek het oude en grote, modder muur vormige fort, gebouwd op de top van een heuvel met uitzicht op de uitgestrekte Amu Darya-vlakte. Hierna gaat u lunchen in een traditioneel Oezbeeks restaurant. In de middag rijdt u terug naar Khiva, voordat u gaat eten in een lokaal restaurant. Accommodatie : Medrese Orient Star (Khiva)
Plaats:
Xiva,Toprak kala,Ayaz Kala

Rijdend door de woestijn richting Bukhara 

Dag 4: Rijdend door de woestijn richting Bukhara 

Vroeg in de ochtend rijdt u naar Bukhara door het rode zand van de woestijn Kizil-Kum te passeren. Onderweg steekt u de dorre steppe over met zijn kuddes schapen van Astrakhan. Maak onderweg een stop en verken de rivier van Amu-Darya. De lunch zal onderweg ook plaatsvinden. In de namiddag gaan we de weg op en doen we nog een rustpauze in de buurt van Gazli. Aankomst laat in de middag, transfer en check-in naar het hotel. Diner in een lokaal restaurant. Accommodatie : Rangrez (Bukhara)
Plaats:
Xiva,Bukhara

Bukhara's prachtige monumenten

Dag 5: Bukhara's prachtige monumenten

Ontbijt in het hotel. Ontdek de meest mysterieuze stad van de Zijderoute - Bukhara en haar prachtige historische monumenten die met hun schoonheid duizenden bezoekers trekken. Een volledige dag sightseeing programma omvat de bezoeken aan: Architectonisch complex Poi Kalyan (wat "Voet van de Grote" betekent), gelegen aan de voet van de minaret Kalyan. Lunch in het restaurant. In de namiddag gaat u verder met het verkennen van andere monumenten: architecturaal ensemble Laybi Hauz (wat "de oever van het stuwmeer" betekent) - het enige bewaard gebleven monument op het Registan plein dat bestaat uit een aivan met meerdere zuilen, een koepelvormige moskee, een minaret en een klein zwembad; het mausoleum van Ismail Samani, een van de oudste monumenten van de stad; en het mausoleum ChashmaAyub of "Bron van de Job". Het diner zal plaatsvinden in het lokale restaurant en de overnachting in het hotel. Accommodatie : Rangrez (Bukhara)
Plaats:
Bukhara

Bukhara's platteland

Dag 6: Bukhara's platteland

S’Ochtends bezoekt u andere monumenten op het platteland van Bukhara. Begin met de moskee TchorMinor, of "Vier Minaretten", verborgen in de steegjes van de oude wijk van de stad. Bezoek vervolgens de zomerresidentie van Bukhara Emirs, Sitora-i-MokhiKhossa. Lunch in een traditioneel Oezbeeks restaurant. In de middag kunt u genieten van vrije tijd voor een persoonlijke ontdekkingstocht. U kunt een wandeling maken in een voormalige Joodse wijk en een bezoek brengen aan de synagoge (geopend na 17:00), of een bezoek brengen aan het Sjakvat Boltaev atelier en zijn prachtige foto's bewonderen. U kunt ook een bezoek brengen aan de populaire poppenmaker Iskandar Khakimov. Diner in een lokaal restaurant. Accommodatie : Rangrez (Bukhara)
Plaats:
Bukhara

Nationale Keramiek en Kampeerervaring

Dag 7: Nationale Keramiek en Kampeerervaring

Na het ontbijt in het hotel rijden we naar Yurta. We maken een stop in Guijdivan, een klein dorpje op 40 km afstand van Bukhara. Guijdivan is bekend in het hele land en wordt beschermd door UNESCO. Alisher Narzullaev zal met veel plezier onze Nationale keramiek demonstreren. Verder zullen we stoppen op de plaats waar de Sardoba zich bevindt, daarna bezoeken we de oude karavanserai Rabat-i-Malik en de middeleeuwse waterman Sardoba (XV c). Na aankomst in het dorp verblijven we in een lokaal huis voor de lunch. In de namiddag bezoeken we de ruïnes van een oude Citadel van Alexander de Grote en uiteindelijk komen we aan op een yurtcamping. Accommodatie op het platteland, paardrijden op kamelen en avondeten in een woestijn rond het vuur. Overnachting in yurts. Accommodatie : Campement de yourtes (Nurata)
Plaats:
Bukhara,Nurata,Yangui Gazagan

Ontmoeting met de lokale bevolking in Mitan

Dag 8: Ontmoeting met de lokale bevolking in Mitan

Ontbijt op yurt camping. In de ochtend rijdt u naar Mitan Village. Bij aankomst in het dorp wordt u verwelkomd in een van de Oezbeekse familiehuizen. Daar ontmoet u uw lokale gids. Lunch in het lokale huis, met een traditionele Oezbeekse welkomstmaaltijd. U heeft de mogelijkheid om de lokale bevolking te ontmoeten en om hun levensstijl te begrijpen. In de middag kunt u een wandeling maken in het dorp en de prachtige natuur bijna onaangetast door de menselijke ontwikkeling observeren. De rondleiding in het Mittelse dorp geeft u de kans om het Oezbeekse leven echt te leren kennen. U zult een aantal ongelooflijk vriendelijke lokale mensen ontmoeten, samen met hen bereiden jullie Oezbeekse nationale maaltijden in het gastdorp huis en geniet u van het kijken naar de tradities en gewoontes en de Oezbeekse gastvrijheid. In de namiddag rijdt u naar Samarkand, u wordt overgeplaatst en ingecheckt naar het hotel. In een lokaal restaurant vindt het diner plaats. Accommodatie : Night at Bek Samarkand Hotel (Samarkand)
Plaats:
Bukhara,Mitan,Samarkand

Samarkand en zijn historische achtergrond

Dag 9: Samarkand en zijn historische achtergrond

Begin direct na het ontbijt met uw sightseeing programma: Registan Square ("Sandy Place"), het ensemble van drie madrasahs is een uniek voorbeeld van stadsbouw kunst een opmerkelijk patroon van de architectonische planning van het belangrijkste stadsplein; het Gur-Amir Mausoleum - een wereldwijd bekend meesterwerk van de Centraal-Aziatische architectuur, de familiecrypte van de grote dynastie van Tamerlane gedecoreerd met papier-mache. Lunch in een traditioneel Oezbeeks restaurant. In de namiddag ontdekt u een ander monument van Samarkand. Begin met de Parel van Samarkand, de BibiKhanum Moskee, die in schoonheid en glans werd vergeleken met de Melkweg. Vervolgens bezoekt u de Siyab Bazaar, de oudste en grootste van Samarkand. Diner in een lokaal restaurant. Accommodatie : Night at Bek Samarkand Hotel (Samarkand)
Plaats:
Samarkand

Shakhi-Zinda Ensemble & Transfer naar Tashkent

Dag 10: Shakhi-Zinda Ensemble & Transfer naar Tashkent

Vandaag begint u met het bezoek van het Shakhi-Zinda Ensemble, dat meer dan 20 gebouwen telt, elk met een eigen stijl van decoratie en een grote fantasie van bekwame ambachtslieden. Vervolgens sluit u uw bezoek aan de stad af met het Observatorium van Ulugbek, gebouwd in 1428-1429. Lunch in een traditioneel Oezbeeks restaurant. In de middag rijdt u naar Tashkent. Aankomst in de avond, transfer en check-in naar het hotel. Diner in een lokaal restaurant. Accommodatie : Shodlik Palace (Tashkent)
Plaats:
Samarkand,Tasjkent

​Uw laatste dag in ons land

Dag 11: ​Uw laatste dag in ons land

Na het ontbijt in het hotel gaat u met de transfer naar de internationale luchthaven van Tasjkent voor uw internationale vlucht. We wensen u een veilige vlucht!
Plaats:
Tasjkent
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.089 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Inbegrepen in de prijsBinnenlandse vluchten
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Oezbekistan volgens uw wensen