Langs de Zijderoute

OezbekistanLangs de Zijderoute

Hoogtepunten
Verken de glorieuze Grote Zijderoute! Begin in Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan! Deze stad trekt bezoekers aan met zijn moderne gebouwen, ongewone metrostations, bruisende bazaar en prachtige lokale cultuur. Ga verder naar Khiva, de romantische stad, die eruitziet als een museum onder de hemel. De volgende stop is Bukhara, waar u de beste voorbeelden van islamitische architectuur kunt bewonderen. Vanaf hier gaat u naar Samarkand - de belangrijkste stad van het Oosten ten tijde van Tamerlane (UNESCO). Tot slot komt u aan in Shakhrisabz - de geboorteplaats van Tamerlane, die nu vele mooie historische monumenten herbergt. Onderweg krijgt u de kans om de lokale gastronomie te proeven, de ongelooflijke cultuur te ervaren en de interessante, oude geschiedenis te ontdekken! 
Reisideeën aangeraden door
Sardor Lokale*r Oezbekistan Expert*in
Duur van de reis
8 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.490
Reisprogramma
Aankomst in Tashkent

Dag 1: Aankomst in Tashkent

Welkom in Oezbekistan! - Bij aankomst in Tashkent wordt u naar uw hotel gebracht om in te checken. Ga verder met een sightseeing tour door deze interessante stad. Bezoek de historische bezienswaardigheden, voordat u een heerlijke lunchpauze neemt. Bezoek in de namiddag het Museum voor Toegepaste Kunst van Tasjkent, het Amir Temur plein, het Onafhankelijkheidsplein en de Kleine Moskee. Na afloop gaat u terug naar het hotel voor een diner voordat u de nacht doorbrengt. Accommodatie : Ramada (Tashkent)
Plaats:
Tasjkent

Van Tashkent naar Urgench en Khiva

Dag 2: Van Tashkent naar Urgench en Khiva

Start de dag met een ontbijt en vertrek vervolgens richting de luchthaven waar u uw vlucht naar Urgench zult nemen. Na het inchecken in uw hotel begint u met het verkennen van deze prachtige, door UNESCO gemarkeerde stad tijdens een rondleiding. Geniet van een heerlijke lunch in een lokaal restaurant en ontdek een aantal lokale specialiteiten! In de namiddag bezoekt u de monumenten in het Mausoleum van Pahlavan Mahmud en nog veel meer. Hierna kunt u terug naar uw hotel voor een heerlijk diner en overnachting. Accommodatie : Euro Asia (Khiva)
Plaats:
Tasjkent,Urgench,Xiva

Richting Bukhara 

Dag 3: Richting Bukhara 

Maak u klaar voor een dagje geschiedenis. Neem een vroeg ontbijt en ga dan op weg naar Bukhara. Ga langs de rode zandwoestijn Kizil-Kum en maak een korte stop om de rijpe Amu-Darya te verkennen. Neem een heerlijke lunch onderweg, voor de volgende stop in de buurt van Gazil. Kom aan in Bukhara in de late namiddag voor het avondeten in het hotel. Accommodatie : Edem Plaza Bukhara (Bukhara)
Plaats:
Xiva,Buchara

Stadstour in oud-Bukhara

Dag 4: Stadstour in oud-Bukhara

Ontdek vandaag de dag, de meest mysterieuze stad van de Zijderoute, Bukhara! Maak een volledige stadstour en ontdek de prachtige historische monumenten.  Na een ochtend vol met oude geschiedenis, geniet u van een heerlijke lunchpauze. Ga in de middag samen met uw gids verder met het ontdekken van de interessante geschiedenis van deze stad. Geniet 's avonds van een heerlijk diner in uw hotel. Accommodatie : Edem Plaza Bukhara (Bukhara)
Plaats:
Buchara

Bezoek aan het Mausoleum van Jakhongir

Dag 5: Bezoek aan het Mausoleum van Jakhongir

Ga op weg naar nieuwe avonturen. Rijd 's morgens naar Samarkand met onderweg een stop in Shakhrisabz voor een rondleiding! Bezoek veel van de lokale monumenten en historische plaatsen, zoals het Mausoleum van Jakhongir. Na de lunch rijdt u verder naar de stad Samarkand. Inchecken bij aankomst, en misschien beginnen met het verkennen van de stad voor het diner? Accommodatie : Edem Plaza Bukhara (Bukhara)
Plaats:
Buchara

Stadstour in Samarkand

Dag 6: Stadstour in Samarkand

Meteen na het ontbijt begint de dag met een sightseeing tour! Bezoek voor de lunch veel van de historische bezienswaardigheden en ontdek de interessante geschiedenis van de stad. Geniet van een heerlijke lunch, voordat u verder gaat met uw ontdekking van de bezienswaardigheden van deze stad. Bezoek bijvoorbeeld de Parel van Samarkand en de Bibi Khanum Moskee! Na een lange dag vol ontdekkingen gaat u terug naar uw hotel voor een smakelijk diner! Accommodatie : Emirkhan Hotel (Samarkand)
Plaats:
Samarkand

Van Samarkand terug naar Tashkent

Dag 7: Van Samarkand terug naar Tashkent

Wat lokale specialiteiten zijn onderweg! Vandaag zult u het Shakhi-Zinda Ensemble ontdekken, met meer dan 20 gebouwen! Elk mausoleum heeft zijn eigen stijl van decoratie en grote fantasie van bekwame ambachtslieden. Neem een heerlijke lunch in een lokaal restaurant, en probeer een aantal prachtige specialiteiten! In de middag stapt u in de auto en rijdt u naar Tashkent, waar u in het hotel zult dineren. Accommodatie : Ramada (Tashkent)
Plaats:
Samarkand,Tasjkent

Laatste dag in Tashkent

Dag 8: Laatste dag in Tashkent

Vandaag eindigt helaas dit avontuur. Neem een langzaam ontbijt in het hotel voordat onze transfer u ophaalt. Ga op tijd naar de luchthaven voor uw vlucht! Wij wensen u een veilige en fijne reis, waar uw volgende avontuur u ook brengt!
Plaats:
Tasjkent
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.490 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Oezbekistan volgens uw wensen