Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

Reis in India

Maak uw reis op maat met behulp van een lokale reisagent

Reisideeën in India

Doe inspiratie op en stel uw eigen reis samen met behulp van een lokale specialist.

Ontwerp een rondreis in India op maat

Waarom reizen in India?

Een land met de grootte van een continent, India zal u fascineren. De tropische stranden, de zoutmeren van de Himalaya, de ijs woestijnen van Ladakh of de tempels van de Maharadjahs van Rajastan. Reizen in India zal een unieke ervaring zijn, met haar onvergelijkbare landschappen, bruisende steden of onverwachte ontmoetingen met locals. En dan is er ook de schoonheid van het leven, met de uitzonderlijke tinten en kleuren. De muziek, de sprankelend...

Een land met de grootte van een continent, India zal u fascineren. De tropische stranden, de zoutmeren van de Himalaya, de ijs woestijnen van Ladakh of de tempels van de Maharadjahs van Rajastan. Reizen in India zal een unieke ervaring zijn, met haar onvergelijkbare landschappen, bruisende steden of onverwachte ontmoetingen met locals. En dan is er ook de schoonheid van het leven, met de uitzonderlijke tinten en kleuren. De muziek, de sprankelende kleuren van de sari's en de heldere kleuren van de tulbanden. Een ongeëvenaarde energie, licht en openhartig, in combinatie met hartige en gulle inwoners. Wilt u een reis naar India, buiten de gebaande paden maken? Dan hoeft u niet verder te kijken! Met Evaneos, vindt u de reis die bij u past. U kunt de uitlopers van de Tibetaanse Himalaya ontdekken tijdens een roadtrip op een motor, of u kunt zich laten betoveren door de charmes van Rajasthan en de Taj Mahal. Alle verschillende soorten reizen in India zijn maar een paar klikken verwijderd.


Lees meer
Bekijk onze reisgids

Beste reistijd in India?

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Meer informatie

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar India

4.5/5
16 beoordelingen van reizigers
Uw rondreis vanaf begin tot eind zelf samenstellen? Reisvoorstel aanvragen

Begin met het plannen van uw India reis

India is een land gelegen in Azië, vroeger hoorde India bij het Verenigd Koninkrijk. De hoofdstad van India is New Delhi, andere grote steden zijn: Bangalore, Mumbai en Calcutta. India staat bekend om de buitengewone natuur, u vindt hier alle soorten landschappen. India bestaat uit veel etnische groepen en is het Boeddhisme erg belangrijk. De officiële taal in India zijn Engels en Hindi. Tussen Nederland en India is een tijdverschil. In onze zomertijd is het in India 3.5 uur later, tijdens onze wintertijd is het 4.5 uur later.

Wat u zou moeten zien en ervaren in India

Bezienswaardigheden

Het hoogtepunt van uw reis India zal waarschijnlijk het beroemde Taj Mahal zijn. De Taj Mahal is gelegen buiten de Agra. In deze stad zijn ook andere indrukwekkende bezienswaardigheden zoals:

 • Het fort van Agra
 • Tomb of Itimad-ud-Daulah
 • Wildlife SOS

Dingen om te doen

Tijdens uw reis in India zult u wellicht ook de hoofdstad New Delhi bezoeken. Bezoek het rode fort, Qutab Minar en het drukke centrum met vele markten. Andere hoogtepunten van India zijn:

 • De gouden tempel
 • De ‘Arc de Triomphe’ van India in Mumbai
 • De steden Mumbai en New Delhi

Buiten alle steden en monumenten vindt u ook prachtige natuur in India met nationale parken. Ontdek de indrukwekkende flora & fauna!

Wanneer is de beste reistijd

De beste periode om naar India te reizen is in de volgende maanden:

 • Het Noorden van India: januari, november en december
 • Het oosten en westen van India: januari, februari en december

Wanneer u in deze maanden zult reizen heeft u de meeste kans op mooi weer. Ook ontloopt u zo het regenseizoen en de enorm warme maanden.

Reisadvies

Hoe te reizen naar India?

Vanuit Nederland kunt u makkelijk naar India vliegen. Vanuit Schiphol kunt u naar de volgende luchthavens in India vliegen:

 • Mumbai (duur: 9 uur)
 • New Delhi (duur: 8 uur)

De prijzen liggen tussen de €800-1000. De prijzen van de vlucht zijn afhankelijk van de bestemming, periode en maatschappij waarmee u vliegt.

Welke reisdocumenten voor India?

Voor uw reis naar India heeft u de volgende reisdocumenten nodig:

 • Een geldig paspoort (nog minimaal 6 maanden geldig bij vertrek uit India)
 • Een visum

Dit visum kunt u online aanvragen, ook is het mogelijk om het visum persoonlijk aan te vragen. Dit kan bij een van de drie consulaten in Nederland, deze zijn gevestigd in:

 • Amsterdam
 • Den Haag
 • Rotterdam

Welke inentingen voor India?

Voor uw reis naar India zijn geen inentingen verplicht, wel worden de volgende aanbevolen:

 • DTP (Difterie, tetanus en polio)
 • Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)
 • Buiktyfus

Ook komt er malaria voor in India, het is aan te raden om de juiste middelen tegen malaria te gebruiken. Verder kan het persoonsgebonden zijn of u eventueel nog andere inentingen nodig zult hebben tijdens uw reis in India. Wij raden u aan om altijd de website van de GGD te checken voor de gehele informatie omtrent inentingen.

Welke valuta heeft India?

De munteenheid van India is de Indiase roepie, ofwel de rupee, INR. In de grote steden zijn er voldoende geldautomaten waar u geld kan opnemen. De meeste automaten accepteren Nederlandse bankpassen. Toch kan het weleens voorkomen dat de geldautomaat defect is, neem voor de zekerheid voldoende contant geld mee.

Raadpleeg ons speciale artikel als u alle praktische informatie wilt weten om naar India te reizen.

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis