Reis in India

Een land met de grootte van een continent, India zal u fascineren. De tropische stranden, de zoutmeren van de Himalaya, de ijs woestijnen van Ladakh of de tempels van de Maharadjahs van Rajastan. Reizen in India zal een unieke ervaring zijn, met haar onvergelijkbare landschappen, bruisende steden of onverwachte ontmoetingen met locals. En dan is er ook de schoonheid van het leven, met de uitzonderlijke tinten en kleuren. De muziek, de sprankelende kleuren van de sari's en de heldere kleuren van de tulbanden. Een ongeëvenaarde energie, licht en openhartig, in combinatie met hartige en gulle inwoners. Wilt u een reis naar India, buiten de gebaande paden maken? Dan hoeft u niet verder te kijken! Met Evaneos, vindt u de reis die bij u past. U kunt de uitlopers van de Tibetaanse Himalaya ontdekken tijdens een roadtrip op een motor, of u kunt zich laten betoveren door de charmes van Rajasthan en de Taj Mahal. Alle verschillende soorten reizen in India zijn maar een paar klikken verwijderd.


Reisideeën in India

Doe inspiratie op en stel uw eigen reis samen met behulp van een lokale specialist.
Reisbureau van Charles
332 beoordelingen
Nederlandstalige reisagent in India

Reis naar wens

Reisgids voor India

India is een land gelegen in Azië, vroeger hoorde India bij het Verenigd Koninkrijk. De hoofdstad van India is New Delhi, andere grote steden zijn: Bangalore, Mumbai en Calcutta. India staat bekend om de buitengewone natuur, u vindt hier alle soorten landschappen. India bestaat uit veel etnische groepen en is het Boeddhisme erg belangrijk. De officiële taal in India zijn Engels en Hindi. Tussen Nederland en India is een tijdverschil. In onze zomertijd is het in India 3.5 uur later, tijdens onze wintertijd is het 4.5 uur later.

Wat u zou moeten zien en ervaren in India

Bezienswaardigheden

Het hoogtepunt van uw reis India zal waarschijnlijk het beroemde Taj Mahal zijn. De Taj Mahal is gelegen buiten de Agra. In deze stad zijn ook andere indrukwekkende bezienswaardigheden zoals:

 • Het fort van Agra
 • Tomb of Itimad-ud-Daulah
 • Wildlife SOS

Dingen om te doen

Tijdens uw reis in India zult u wellicht ook de hoofdstad New Delhi bezoeken. Bezoek het rode fort, Qutab Minar en het drukke centrum met vele markten. Andere hoogtepunten van India zijn:

 • De gouden tempel
 • De ‘Arc de Triomphe’ van India in Mumbai
 • De steden Mumbai en New Delhi

Buiten alle steden en monumenten vindt u ook prachtige natuur in India met nationale parken. Ontdek de indrukwekkende flora & fauna!

Wanneer is de beste reistijd

De beste periode om naar India te reizen is in de volgende maanden:

 • Het Noorden van India: januari, november en december
 • Het oosten en westen van India: januari, februari en december

Wanneer u in deze maanden zult reizen heeft u de meeste kans op mooi weer. Ook ontloopt u zo het regenseizoen en de enorm warme maanden.

Reisadvies

Hoe te reizen naar India?

Vanuit Nederland kunt u makkelijk naar India vliegen. Vanuit Schiphol kunt u naar de volgende luchthavens in India vliegen:

 • Mumbai (duur: 9 uur)
 • New Delhi (duur: 8 uur)

De prijzen liggen tussen de €800-1000. De prijzen van de vlucht zijn afhankelijk van de bestemming, periode en maatschappij waarmee u vliegt.

Welke reisdocumenten voor India?

Voor uw reis naar India heeft u de volgende reisdocumenten nodig:

 • Een geldig paspoort (nog minimaal 6 maanden geldig bij vertrek uit India)
 • Een visum

Dit visum kunt u online aanvragen, ook is het mogelijk om het visum persoonlijk aan te vragen. Dit kan bij een van de drie consulaten in Nederland, deze zijn gevestigd in:

 • Amsterdam
 • Den Haag
 • Rotterdam

Welke inentingen voor India?

Voor uw reis naar India zijn geen inentingen verplicht, wel worden de volgende aanbevolen:

 • DTP (Difterie, tetanus en polio)
 • Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)
 • Buiktyfus

Ook komt er malaria voor in India, het is aan te raden om de juiste middelen tegen malaria te gebruiken. Verder kan het persoonsgebonden zijn of u eventueel nog andere inentingen nodig zult hebben tijdens uw reis in India. Wij raden u aan om altijd de website van de GGD te checken voor de gehele informatie omtrent inentingen.

Welke valuta heeft India?

De munteenheid van India is de Indiase roepie, ofwel de rupee, INR. In de grote steden zijn er voldoende geldautomaten waar u geld kan opnemen. De meeste automaten accepteren Nederlandse bankpassen. Toch kan het weleens voorkomen dat de geldautomaat defect is, neem voor de zekerheid voldoende contant geld mee.

Raadpleeg ons speciale artikel als u alle praktische informatie wilt weten om naar India te reizen.

Beste reistijd in India?

jan
feb
maart
april
mei
juni
juli
augu
sept
okt
nov
dec

De beste tijd voor een reis naar India is in de winter, die loopt van november tot maart. Echter, omdat het zo’n groot land is, zullen de verschillen in klimaat tussen de regio’s aanzienlijk groot zijn. In december en januari kan het bijvoorbeeld heel koud zijn in het noorden, terwijl de zuidoostelijke kust en het zuiden van het land last hebben van zware regenval van oktober tot begin september. Pas daarom uw vertrek data aan in overeenstemming met de regio die u wilt bezoeken, en zorg dat u de de moesson vermijdt die zich geleidelijk uitbreidt van eind mei tot oktober in het hele land.

Wanneer is de beste reistijd zien

Onze tips voor je vakantie in India

Beoordelingen van reizigers over hun verblijf in India

4.219 beoordelingen
Marjo en Benthe
4
We hebben een heerlijke korte reis gehad. We hadden maar een paar dagen en dat is prima ingevuld door het reisbureau in India. De communicatie (met Elke) was zowel voor de reis als tijdens de reis geweldig. We werden keurig opgewacht bij aankomst en elke dag kwam er een gids met chauffeur. De gidsen spraken prima Engels en wisten enorm veel. We hadden graag 5 sterren gegeven maar door een miscommunicatie bij het reisbureau in India hebben we helaas de treinreis moeten overslaan vanwege het boeken van een verkeerde dag. Gelukkig werd dit wel keurig door ze opgelost. Van ons krijgen ze 4 1/2 ster en we zijn al aan het kijken voor een volgende moeder dochter reis naar India.
Lees meer
Charles
Reis georganiseerd met reisbureau van Charles
Bekijk reisbureau
Piet
4
Wij maakten een prachtige reis gedurende de moesson. We hebben veel mooie dingen gezien en gedaan en het schema zat goed in elkaar. Wel zijn er wat zaken fout gegaan, zoals een boeking die niet klopte, sta je daar in een hotel lobby zonder beschikbare kamers. Verder had iets meer rekening gehouden moeten worden met de moesson, sommige programma onderdelen gingen daardoor niet door (locals waren idd verbaasd over die onderdelen) en treinreizen duren bijvoorbeeld veel langer. Van de 4 gidsen was een top, een goed en twee ondermaats, we gingen luisteren naar gidsen bij andere groepen. Onze driver Vishnu was helemaal top, hij reed veilig, wist veel en vertelde veel en werd part of the family.
Lees meer
Charles
Reis georganiseerd met reisbureau van Charles
Bekijk reisbureau
Bekijk alle beoordelingen
Boek uw vlucht naar India

Dankzij onze samenwerking met Option Way, profiteert u bij Evaneos van vele voordelen:

 • Aantrekkelijke tarieven
 • All-inclusive prijzen zonder verrassingen
 • Uw lokale reisagent wordt op de hoogte gebracht van vluchtwijzigingen

Aarzel niet om advies te vragen aan uw lokale reisagent of bezoek de website van onze partner.

Andere interessante bestemmingen