Informatie over reisbestemmingen
Koolstofvoetafdruk gecompenseerd
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Het tropische zuiden

IndiaHet tropische zuiden

 • Klassiekers
Tijdens deze reis bezoek je de hoogtepunten in het tropische Zuid India. Je begint in de vriendelijke plaatsjes Mamallapuram en Pondicherry aan de westkust. De tempels van Thanjavur en Madurai zijn zeer indrukwekkend. De thee-plantages en natuurparken in de hoger gelegen Western Ghats van Coonoor en Wayanad zorgen voor verkoeling en afwisseling. In Mysore bezoek je de meest fotogenieke markt van I...

Tijdens deze reis bezoek je de hoogtepunten in het tropische Zuid India. Je begint in de vriendelijke plaatsjes Mamallapuram en Pondicherry aan de westkust. De tempels van Thanjavur en Madurai zijn zeer indrukwekkend. De thee-plantages en natuurparken in de hoger gelegen Western Ghats van Coonoor en Wayanad zorgen voor verkoeling en afwisseling. In Mysore bezoek je de meest fotogenieke markt van India en het prachtige paleis. Cochin biedt koloniaal erfgoed en natuurlijk overnacht je in een luxe boot op de mooie Backwaters. De reis eindigt aan de witte stranden van Marari aan de groene oostkust. Een ideale reis voor iedereen die Zuid India wilt leren kennen!

Lees meer

Uw lokale reisexpert Loes

Nederlandstalige reisagent in India
196 reviews
De rondreis in één oogopslag
 • Stad
  Stad
 • Culturele bezienswaardigheden
  Culturele bezienswaardigheden
 • Platteland
  Platteland

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Welkom in Zuid India!

Bij aankomst op het vliegveld van Chennai zal een vertegenwoordiger u verwelkomen. Waarna u naar uw hotel in Mamallapuram wordt gebracht. Deze oude plaats staat vooral bekend om haar rots-reliefs, rots-tempels, “chariot”-tempels en de bekende “Shore Temple”. Verder is Mamallapuram ook zeer geschikt om een drankje te doen aan de kust, lekkere vers gevangen vis te eten of door de gezellige straatjes te slenteren en te shoppen.

Maaltijden: inclusief ontbijt

Plaats:
Mahabalipuram
Accommodatie
Mamallaa Heritage (Mahabalipuram)

Dag 2: Historische stadswandeling

Na een lekker ontbijt begin je de dag met de spectaculaire historische wandeling door Mamallapuram. Elke bezienswaardigheid heeft haar eigen verhaal, haar eigen geschiedenis en haar eigen symboliek. Het dorp is het oudste, nog bestaande overblijfsel van de Dravidische (Zuid Indiase) architectuur. Je zult onder de indruk raken van de tijdloze verhalen die verscholen gaan achter deze prachtige monumenten! 

Maaltijden: inclusief ontbijt

Plaats:
Mahabalipuram
Accommodatie
Mamallaa Heritage (Mahabalipuram)

Dag 3: Maak kennis met de locals uit Auroville

We rijden deze ochtend naar Pondicherry, een voormalige kolonie van Frankrijk aan de Golf van Bengalen. Onderweg naar Pondicherry bezoeken we eerst Auroville, een leefgemeenschap geïnspireerd door “The Mother” (De Moeder) waar mensen samenwonen ongeacht afkomst, huidskleur, religie of nationaliteit. Vanmiddag ga je Pondicherry ontdekken per Heritage Wandeling.  Ook bezoek je de indrukwekkende Church Of Our Lady Of The Immaculate Conception, een van de mooiste kerken in de regio. En je bezoekt de Vinayaka Temple, een kleurrijke tempel voor de populaire God met olifantenhoofd, Ganesh. 

Maaltijden: inclusief ontbijt

Plaats:
Pondicherry
Accommodatie
l'Escale Homestay (Pondicherry)

Dag 4: Via Darasuram naar Tanjore

We laten de kust achter ons en rijden naar Tanjore, een typische provinciestad die ook bekend staat als Thanjavur. Tanjore het centrum van de rijst-, bloemen- en groentenhandel van deze vruchtbare regio, maar het is ook nog steeds een belangrijke pelgrimsplaats. Onderweg naar Tanjore stoppen we eerst in Darasuram waar we de Airavatesvara Tempel bezoeken, een UNESCO World Heritage Monument met zeer gedetailleerde architectuur. Ook kun je zien hoe men zijden sari's maakt! 

Maaltijden: inclusief ontbijt

Plaats:
Tanjore
Accommodatie
Lakshmi Hotel (Tanjore)

Dag 5: Tour door Tanjore

Je begint de dag met een bezoek een de indrukwekkende Brihadeshvara Temple, ook bekend als “The Big Temple”. We vervolgen onze tour door Tanjore met een bezoek aan de Thanjavur Art Gallery. In deze kunst-galerij vind je muurschilderingen en prachtige beelden uit Zuid India, waaronder de bekende bronzen Chola beelden. De rest van de dag en avond is er geen programma. Struin door de marktstraatjes van Tanjore of bezoek een lokale bioscoop voor een zeer Indiase film-ervaring! 

Maaltijden: inclusief ontbijt

Plaats:
Tanjore
Accommodatie
Lakshmi Hotel (Tanjore)

Dag 6: Rickshaw tour door Madurai

Op weg naar Madurai bezoeken we Karaikudi/Chettinad. Deze regio staat bekend om haar kruidige cuisine. Heerlijk! Hierna ga je door naar Madurai. De zeer levendige stad is gebouwd rond de belangrijke Shree Meenakshi Temple, aan de Vaigai Rivier. Je ziet hier veel pelgrims, loslopende koeien, toeristen en kleurrijke markten. Later in de middag ga je een deel van de stad verkennen waar niet erg veel toeristen komen via een Rickshaw Tour. Je bezoekt een bananenmarkt, een groentenmarkt, een katoenfabriekje en het Gandhi Museum. 

Maaltijden: inclusief ontbijt

Plaats:
Madurai
Accommodatie
JC Residency (Madurai)

Dag 7: Bezoek aan de Shree Meenakshi

Struin eerst door een eeuwenoude markt met kleermakers voor je de geweldige Shree Meenakshi Tempel bezoekt. De tempel heeft veel gekleurde “gopurams”, hoge entrée-torens. Eenmaal in de tempel waan je je in de Middeleeuwen. Ook bezoek je het Thirumalai Nayak Palace, een paleis gebouwd door koning Thirumalai Nayak in het jaar 1635. 

Maaltijden: inclusief ontbijt

Optionele Tour: Je kunt er voor kiezen vanavond terug te gaan naar de Shree Meenakshi Temple om de “Night Ceremony” (Avond Ceremonie) bij te wonen.

Plaats:
Madurai
Accommodatie
JC Residency (Madurai)

Dag 8: Bezoek aan de theefabriek

Vandaag rijden we de Nilgiri Heuvels in op weg naar Coonoor. Bezoek een theeplantage en observeer hoe de thee-plukkers geduldig de theeblaadjes van de struiken plukken in deze prachtige, groene regio met wilde bloemen en kleurrijke vogels. Deze middag bezoek je ook de theefabriek waar het hele proces van theeblaadje op de plantage tot thee in theezakjes wordt gedemonstreerd en uitgelegd. Je kunt hier ook thee kopen. Eindig de tour met een lekker kopje thee. 

Maaltijden: inclusief ontbijt en diner

Plaats:
Coonor
Accommodatie
Tea Nest (Coonor)

Dag 9: Stoomtrein naar Ooty

Vandaag reis je per kleine stoomtrein naar Ooty. Het treintje reist langzaam door een prachtig gebied en je gaat door meerdere tunnels voor je aankomt in Ooty, een bergstadje omgeven door thee-plantages, hoge bergen, dichte bossen en jungle. In Ooty bezoek je de zeer Engelse Botanische Tuinen. Hierna ga je op weg naar Bandipur Tiger Reserve. In dit natuurreservaat heb je de kans op het zien van veel verschillende wilde dieren. Vandaag bezoek je dit prachtige natuurgebied per open bus (een grote jeep). 

Maaltijden: inclusief ontbijt en diner

Plaats:
Bandipur
Accommodatie
Windflower Resort (Bandipur)

Dag 10: De kleurrijke markt van Mysore

In de vroege ochtend kun je een natuurwandeling maken in de omgeving van het resort voor je vertrekt naar de volgende bestemming: de interessante stad Mysore. De stad heeft een rijk verleden, een aangenaam klimaat en staat bekend om haar paleizen, tuinen en markten. De Devaraja Market is misschien wel de meest fotogenieke markt van India! Je ziet mooi opgestapeld fruit, netjes gesorteerde groenten en keurige kleine piramides van kleurrijke poeders. India voelt hier zowel oud als modern tegelijk! 

Maaltijden: inclusief ontbijt

Plaats:
Mysore
Accommodatie
Southern Star (Mysore)

Dag 11: Ontdek cultureel Mysore

Begin je dag met een bezoek aan de Devaraja Market – de meest kleurrijke markt van India! Bij het Mysore Palace zul je overdonderd worden door de grandeur: luxe gemeubileerde kamers, kunstwerken, torens, intrinsiek bewerkte deuren en plafonds. In het Jaganmohan Palace kun je de collectie van 19e eeuwse schilderijen bezichtigen. De kunstenaars gebruikten natuurlijke ingrediënten om de verf te maken. Vervolgens ga je de Chamundi Heuvel op voor een weids uitzicht over de stad die onder je ligt. 

Maaltijden: inclusief ontbijt

Plaats:
Mysore
Accommodatie
Southern Star (Mysore)

Dag 12: Ontdek het groene Wayanad

Laat deze fijne stad achter je en vervolg je reis naar het natuurreservaat van Wayanad. Deze bergstad ligt hoog in de bergen en Wayanad heeft tropische regenwouden, bergtoppen die verdwijnen in de mist, groene valleien, meren met heel blauw water en kolkende rivieren. Tijdens een plantage tour met lunch word je rondgeleid door de organische tuin van Wayanad. De homestay waar je overnacht is omgeven door koffie- en thee-plantages. 

Maaltijden: inclusief ontbijt, lunch en diner

Plaats:
Wayanad
Accommodatie
The Turmerica (Wayanad)

Dag 13: Met de trein naar Kochi

We laten de bergen achter ons en rijden naar de tropische kust van Kerala, waar we eerst aankomen in de stad Calicut. Hier stappen we op de trein en reizen we verder naar Cochin. Tijdens treinreizen in India kun je heel makkelijk contact leggen met de lokale bevolking. Thee- en koffie-verkopers lopen door de trein hun koopwaar aan te prijzen met kreten als “Chai! Chai!” en “Coffee! Coffee!” Vergeet niet naar buiten te kijken om het mooie groene landschap met kanalen en meren te aanschouwen. 

Maaltijden: inclusief ontbijt

Plaats:
Kochi
Accommodatie
N°18 (Kochi)

Dag 14: Tour door Kochi en een Kathakali show

Vandaag de leuke Tour van Fort Kochi. Je wandelt door de oude handelaarswijk Mattancherry waar je veel bedrijvigheid en oude koloniale gebouwen zal zien. Je bezoekt vandaag tevens de Pardesi Synagoge in de Joodse Wijk, de St Francis Kerk, het 16e eeuwse Nederlands Paleis (ook bekend als Mattancherry Palace) en de bekende Chinese visnetten. ‘s Avonds ben je getuige van een Kathakali show. Deze millennia oude kunstvorm is een combinatie van dans, theater, muziek, handbewegingen (mudras) en uitgebreide make-up. 

Maaltijden: inclusief ontbijt

Plaats:
Kochi
Accommodatie
N°18 (Kochi)

Dag 15: House boat tour door de Backwaters

Na een lekker ontbijt rijd je naar de Backwaters van Alleppey waar de House Boat op je ligt te wachten. De Backwaters is een prachtig gebied van kanalen, meren, rijstvelden en ontelbare palmbomen. Je ziet veel vogels, waaronder zeker de ijsvogel. De lokale bevolking leeft in en rond het water. Je ziet ze varen, vissen, de afwas doen, zwemmen en zichzelf wassen. Het personeel maakt heerlijke lokale gerechten voor je klaar. Een geweldige ervaring. 

Maaltijden: inclusief ontbijt, lunch en diner

Plaats:
Alleppey
Accommodatie
River & Country Houseboats (Alleppeycon)

Dag 16: Rust uit aan de kust

Het is maar een klein stukje rijden van de Backwaters naar de kust. Het schilderachtige vissersdorp Mararikulam. Het resort ligt aan het strand in een prachtige omgeving tussen kokosnoot palmen. 

Maaltijden: inclusief ontbijt

Plaats:
Mararikulam
Accommodatie
Abad Turtle Beach (Marari)

Dag 17: Geniet van uw laatste dagen in India

Rust uit aan de kust en geniet van de prachtige omgeving. Een heerlijk einde van een indrukwekkende reis! 

Maaltijden: inclusief ontbijt

Plaats:
Mararikulam
Accommodatie
Abad Turtle Beach (Marari)

Dag 18: Laatste dag in India

Na het ontbijt is het helaas tijd om afscheid te nemen van Zuid India. Je wordt naar het vliegveld van Cochin gebracht op tijd voor je vlucht naar huis.

Plaats:
Kochi

MahabalipuramPondicherryTanjoreMaduraiCoonorBandipurMysoreWayanadKochiAlleppeyMararikulam

Praktische informatie

Prijs vanaf € 1.160 Per persoon
Internationale vluchten Niet inbegrepen
Inbegrepen in de prijs Gids
Inbegrepen in de prijs Luchthaventransfer

Praktische informatie

Prijsinformatie

€ 1.160 Per persoon

Samen met uw lokale reisexpert kunt u dit reisidee volledig personaliseren.

De uiteindelijke prijs van uw reis is afhankelijk van de vertrekdatum en van de etappes, activiteiten en accommodaties die u uitkiest.

Hieronder vindt u het gemiddelde budget per periode*:

Circa € 1.160 / 18 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers246Toeslag voor eenpersoons kamer
Prijs per persoon - hoogseizoen (okt 2017 t/m maart 2018)€ 1.280€ 1.090€ 1.040€ 660
Prijs per persoon - laagseizoen (april 2018 t/m sept 2018)€ 1.160€ 990€ 940€ 550

* als u met Evaneos reist weet u zeker dat uw reissom ten goede komt aan de lokale economie op de plek van bestemming. Lees in ons Handvest Better Trips meer over onze belofte voor eerlijke en duurzame reizen.

Inbegrepen in de prijs

 • Accommodatie op basis van 2 personen per kamer, inclusief ontbijt
 • Ontbijt en diner in Coonoor en Ooty
 • Ontbijt, lunch en diner in Wayanad en op de backwaters
 • Transport met airconditioning gedurende de hele reis
 • Entrees bij alle bezienswaardigheden
 • Engelssprekende gidsen bij de tempels en monumenten
 • Alle activiteiten beschreven in het programma, tenzij anders aangegeven

Niet inbegrepen in de prijs

 • Maaltijden niet beschreven in het programma
 • Verfrissingen en drankjes
 • Fooien, was-service, telefoonkosten, etc.
Boek uw vlucht naar India
De internationale vluchten zijn niet bij de reis inbegrepen. U kunt uw lokale reisbureau vragen om ze voor u te reserveren via onze partner Option Way.
Geniet dus van vele voordelen:
 • Aantrekkelijke tarieven
 • All-inclusive prijzen zonder verrassingen
 • Het reisbureau van Loes in India wordt op de hoogte gebracht in geval van vluchtwijzigingen.
Aarzel niet om advies te vragen aan uw lokale reisagent of bezoek de website van onze partner.

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Neem contact op met de lokale reisexpert Bekijk andere voorbeeldreizen in India (9)

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema