Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Ontdek het authentieke India

IndiaOntdek het authentieke India

Avontuur
Deze unieke reis gaat af van de gebaande paden om centraal India te ontdekken. We bezoeken plaatsen die belangrijk zijn voor hindoes, moslims, boeddhisten en jains zoals de Taj Mahal in Agra, de stoepa van Sanchi, de grotten van Ajanta & Ellora en de erotische tempels van Khajuraho. We bezoeken grote bruisende steden als Delhi en Mumbai maar ook kleine dorpen als Orchha, Mandu en Maheshvar. Deze reis is uitermate geschikt voor mensen die het echte India willen ontdekken!
Reisideeën aangeraden door
Charles Lokale*r India Expert*in
Duur van de reis
16 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.350
Reisprogramma
Welkom in Delhi

Dag 1: Welkom in Delhi

Welkom in Delhi! Bij aankomst op het vliegveld word je verwelkomd door een van onze vertegenwoordigers. Je wordt naar je hotel gebracht waar je een kort moment hebt om je op te frissen. Daarna begint de ontdekking van Delhi, de hoofdstad van het immense India. Je kunt hier  goed kunt zien hoe het rijke verleden en het bruisendeheden samensmelten in een zeer fascinerend straatbeeld. We beginnen met een bezoek aan het Rode Fort in Oud Delhi. Daarna volgt de Jama Masjid, de grootste moskee in India. Na een ritje door de stad sluiten we de stadstour af met een bezoek aan de 72 meter hoge Qutb Minar. ​ Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : Florence Inn (Delhi)

Culturele stadwandeling

Dag 2: Culturele stadwandeling

Na het ontbijt gaan we Arga ontdekken. De erfenis van het machtige Mogolrijk is zichtbaar in het grote fort en in de fascinerende tombes en mausoleums. Na de lunch bezoek je het Agra Fort. Wanneer je door dit grote fort loopt, zul je een interessante mix zien van Hindoe en Islamitische architectuur. We sluiten de dag af met een culturele wandeling door Agra. Leer het Agra van de lokale bevolking kennen! Proef enkele populaire zoetigheden bij een legendarische, 200 jaar oude “sweets shop”, ga voor een ritje in een fietsrickshaw en ontdek waarom Hindoes de beelden van hun goden met mooie doeken bekleden. ​Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : Maple Grand (Agra)
Plaats:
Agra

De Taj Mahal bij zonsopkomst

Dag 3: De Taj Mahal bij zonsopkomst

Deze ochtend gaan we de adembenemende Taj Mahal bewonderen! Sta vroeg op en ervaar het meest bekende monument voor De Liefde bij zonsopgang. Tegen het eind van de ochtend zetten wij de reis voort naar Gwalior. Hier gaan we het 14e eeuwse Gwalior Fort bezoeken. Deze staat bekend als een van de mooiste forten van India. Daarna nemen we een kijkje bij het Jai Vilas Paleis en de Zonnetempel, een exact kopie van de wereldbekende Sun Temple van Konark in de staat Odisha. Accommodatie : Deobagh (Gwalior)
Plaats:
Gwalior Jn

Naar het platteland

Dag 4: Naar het platteland

Vandaag rijden we naar Khajuraho. Deze kleine stad op het platteland van Madhya Pradesh was vroeger de hoofdstad van de Chandela dynastie. De meeste tempels werden tussen de 9e en 11e eeuw gebouwd en staan vooral bekend om de erotische afbeeldingen, geïnspireerd door de Kama Sutra. Accommodatie : Hotel Harmony (Khajuraho)
Plaats:
Khajuraho

Ontdek de Erotische Tempels

Dag 5: Ontdek de Erotische Tempels

Optioneel: Deze ochtend kun je er voor kiezen om per fiets het platteland te verkennen. Je fiets over geasfalteerde plattelandsweggetjes en je bezoekt een schooltje, een boerderij en een dorp waar oude stammen wonen. In de middag bezoeken we de bekende Erotische Tempels van Khajuraho. De gids zal uitleg geven over hoe ingenieus de grote tempels in die periode gemaakt zijn – zonder cement!  Accommodatie : Hotel Harmony (Khajuraho)
Plaats:
Khajuraho

Bezoek aan de Chaturbhuj Tempel

Dag 6: Bezoek aan de Chaturbhuj Tempel

Na het ontbijt rijden we door het platteland naar het kleine Orchha, idyllisch gelegen aan de Betwa rivier. Vanmiddag bezoeken we de imposante Chaturbhuj Tempel en wandelen we over het dorpsplein. We steken de brug over en komen aan bij de grote forten. Het Raja Paleis is aan het vervallen wat haar eigen charme met zich meebrengt.  ​ Maaltijden: inclusief ontbijt en diner Accommodatie : Orchha Resort (Orchha)
Plaats:
Orchha

Ontdek de "City of lakes"

Dag 7: Ontdek de "City of lakes"

Vandaag reizen we per trein naar de hoofdstad van de staat Madhya Pradesh. Bhopal is een van de groenste steden van India en staat bekend als “City of Lakes” door de vele natuurlijke en kunstmatige meren die hier liggen. Vanmiddag bezoek je een van de grootste moskeeën van India, de Taj-Ul-Masjid. De stad heeft goede museums, prachtige havelis en een mooi landschap met glooiende groene heuvels.  Maaltijden: inclusief ontbijt en diner Accommodatie : Kwality's Motel Shiraz (Bhopal)
Plaats:
Bhopal

Ontdek de stoepa van Sanchi

Dag 8: Ontdek de stoepa van Sanchi

Vandaag bezoeken we de boeddhistische stoepa van Sanchi. De bekendste is de Great Stupa. Deze stoepa wordt beschermd door UNESCO als World Heritage Site. Sanchi is een bedevaartsoord voor Boeddhisten en een zeer vredig, vriendelijk plaatsje. Vervolgens rijden we door naar Indore, het commerciële centrum van Madhya Pradesh.  ​Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : Amar Vilas (Indore)
Plaats:
Indore

Proef de historie in Ujjain

Dag 9: Proef de historie in Ujjain

Ujjain is een van de oudste heilige steden van India, gelegen aan de Shipra Rivier. Vanmiddag gaan we deze interessante stad verkennen. We bezoeken de Mahakaleshwar Jyotirlinga, een van de belangrijkste tempels voor de God Shiva. Ook bezoeken we de Chintaman Ganesh Tempel, gebouwd voor de populaire God met olifantenslurf Ganesh. Met wat geluk zien we bij de Ram Ghat  pelgrims bezig met een millennia-oud ritueel.  ​Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : Anjushree Hotel (Ujjain)
Plaats:
Ujjain

Een dag vol cultuur

Dag 10: Een dag vol cultuur

We bezoeken vandaag eerst Mandu. Binnen de 37 kilometer lange muur die Mandu omgeeft, bezoeken we o.a. Roopmati’s Paviljoen. We bezoeken ook het Baz Bahadur Paleis, het Hindola Mahal en de Jahaz Mahal oftewel het Schip Paleis, zo genoemd omdat het lijkt op een schip gelegen tussen twee meren. Vervolgens rijden we door naar Maheswar, een oude tempelstad aan de oever van de belangrijke rivier de Narmada.  ​Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : Hansa Heritage (Maheshwar)
Plaats:
Maheshwar

Bezoek de grotten van Ajanta

Dag 11: Bezoek de grotten van Ajanta

Vandaag bezoeken we de grotten van Ajanta. Deze UNESCO World Heritage Site staat bekend als een van de best bewaarde voorbeelden van oude Indiase kunst. De Ajanta Grotten dienden als woonplaatsen voor boeddhistische monniken en als rustplaatsen voor handelaren en pelgrims. De grotten liggen in een zeer groen gebied. Een bezoek dat je niet snel zult vergeten!  ​Maaltijden: inclusief ontbijt en diner Accommodatie : Green Olive Hotel (Aurangabad)
Plaats:
Aurangabad

Ontdek grotten van Ellora

Dag 12: Ontdek grotten van Ellora

De grotten van Ellora zijn bebouwd tussen 600 en 1000 na Christus. Waar de grotten van Ajanta alleen boeddhistische afbeeldingen heeft, zie je in Ellora ook veel hindoeistische en jainistische beelden en muurschilderingen. De bekendste van de Ellora Grotten is Cave 16 waar je de Kailasha Tempel vindt, de grootste monolitische excavatie in de wereld! Het is gebouwd als strijdwagen en is een monument voor de god Shiva.  ​Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : Green Olive Hotel (Aurangabad)
Plaats:
Ellora Caves

Met de trein naar Mumbai

Dag 13: Met de trein naar Mumbai

Vandaag reizen we in ongeveer 6½ uur per trein naar de stad Mumbai, voorheen bekend als Bombay. De stad van de Bollywood film industrie heeft meerdere bijnamen zoals “De Stad die Nooit Slaapt”, “De Stad Waar Dromen Waarheid Worden” en “De Stad van Zeven Eilanden”. Mumbai is de hoofdstad van de staat Maharashtra en het financiële centrum van India.  ​Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : The Residency Hotel Fort (Mumbai)
Plaats:
Mumbai

Beleef het dagelijks leven

Dag 14: Beleef het dagelijks leven

We bezoeken vandaag Marine Drive, een 3 kilometer lange weg die langs de kust van Zuid Mumbai ligt. We rijden van Nariman Point in het noorden tot Chowpatty Beach in het zuiden. Vervolgens gaan we naar Apollo Bunder en bezoeken we de bekende Gateway of India. Na de lunch bezoeken we de Dharavi Slum. In deze sloppenwijk bezoeken we het wijkcentrum en zien we hoe de bewoners van deze wijk geld verdienen met textiel en recycling.  ​ Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : The Residency Hotel Fort (Mumbai)
Plaats:
Mumbai

Boottocht naar Gharapuri

Dag 15: Boottocht naar Gharapuri

We varen vandaag zo’n 10 kilometer naar Elephanta Island - of Gharapuri (letterlijk “de stad van grotten”) - waar we deze bekende grotten gaan bezoeken. Het bekendste is het 6 meter hoge Trimurti beeld met drie hoofden. Na eeuwen van verval werd het in de jaren '70 gerestaureerd. In 1987 heeft UNESCO de grotten en het eiland uitgeroepen tot World Heritage Site.  ​ Maaltijden: inclusief ontbijt Accommodatie : The Residency Hotel Fort (Mumbai)
Plaats:
Mumbai

Laatste dag in India

Dag 16: Laatste dag in India

Het is helaas tijd om afscheid te nemen van Centraal India. Je wordt naar het internationale vliegveld van Mumbai gebracht op tijd voor je vlucht naar huis. Het einde van een zeer indrukwekkende reis! We hopen dat je de afgelopen twee weken volop hebt genoten van het  en we zien u graag een volgende keer!
Plaats:
Mumbai
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.350 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in India volgens uw wensen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten