Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

Reis in Maleisië

Ontdek reisideeën op maat in Maleisië

Een op maat gemaakt voorstel aanvragen
Alle rondleidingen in Maleisië
Bekijk de reisgids

Reisideeën in Maleisië

Doe inspiratie op en stel uw eigen reis samen met behulp van een lokale specialist.

Nos agences locales

Le choix des voyageurs

La sélection Evaneos

Lokaal
Kies voor een betere reis die een positieve impact heeft op de natuur, de lokale bevolking, de economie en de cultuur van uw plek van bestemming.

Waarom reizen in Maleisië?

Maleisië bestaat uit twee delen, het westelijke deel en het oostelijke deel. Het westelijke deel grenst aan Thailand en Singapore, het oostelijke deel grenst aan Indonesië en Brunei. Deze twee delen liggen tussen de Indische en Stille Oceaan, op 700 km van elkaar. Deze geografische dualiteit is aanwezig in de specifieke kenmerken van Maleisië, en heeft een sterke cultuur ontwikkeld met twee gezichten. Aan de ene kant, Kuala Lumpur energiek en ges... Maleisië bestaat uit twee delen, het westelijke deel en het oostelijke deel. Het westelijke deel grenst aan Thailand en Singapore, het oostelijke deel grenst aan Indonesië en Brunei. Deze twee delen liggen tussen de Indische en Stille Oceaan, op 700 km van elkaar. Deze geografische dualiteit is aanwezig in de specifieke kenmerken van Maleisië, en heeft een sterke cultuur ontwikkeld met twee gezichten. Aan de ene kant, Kuala Lumpur energiek en gestructureerde hoofdstad met vele wolkenkrabbers en de beroemde Petronas torens. Aan de andere kant van het land vele eilanden met tropische stranden, vissersdorpjes en exotische wilde dieren. Maleisië is een mooie mix van oorsprong en religies. Moslims, boeddhisten, taoïsten, hindoes en christenen delen het grondgebied. Dit biedt reizigers een verscheidenheid aan tempels en gebedshuizen. Deze diversiteit resulteert ook in een zeer rijke culinaire cultuur. Lees meer
Bekijk onze reisgids

Beste reistijd in Maleisië?

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Zie wanneer te vertrekken

Beoordelingen van reizigers over hun verblijf in Maleisië

4.5/5
5 beoordelingen van reizigers
Uw rondreis vanaf begin tot eind zelf samenstellen? Reisvoorstel aanvragen

Reisgids voor Maleisië

Maleisië is een prachtig land gelegen in Azië. Dit land bestaat uit twee delen: west en oost Maleisië. Het oosten ligt op het eiland Borneo, hier grenst het aan Brunei en Indonesië. De hoofdstad van Maleisië is Kuala Lumpur, andere grote steden zijn:

 • Ipoh
 • Klang
 • George Town

De officiële taal in Maleisië is het Maleis, verder wordt er veel Engels en Chinees gesproken. Maleisië staat bekend om de prachtige natuur en stranden. De meeste nationale parken vindt u op het eiland Borneo, een aantal van deze parken zijn erg goed bereikbaar. Deze parken zijn zeker een bezoek waard. Verder staat Maleisië ook bekend om de orang-oetans, deze vindt u ook op het eiland Borneo.

Wat u zou moeten zien en ervaren in Maleisië

Bezienswaardigheden

Uw reis in Maleisië zal waarschijnlijk starten in de hoofdstad Kuala Lumpur. Deze stad heeft een indrukwekkende skyline met diverse wolkenkrabbers. In deze stad kunt u diverse bezienswaardigheden bezoeken, zoals:

 • Petronas twin towers (meer dan 450 meter hoog)
 • Jamek moskee
 • Central market
 • KLCC-park

Dingen om te doen

Wanneer u de prachtige natuur wilt bekijken, zult u zeker een bezoek moeten brengen aan:

 • Mount Kinabalu (hoogste berg)
 • Cameron highlands
 • Malakka

Ook staat Maleisië bekend om de eilanden met prachtige stranden. De eilanden Langkawi en Perhentian zijn prachtig. Verder is Redang een van de beste duikplekken van de wereld.

Wanneer is de beste reistijd

Maleisië kent een tropisch klimaat, het gehele jaar is het tussen de 25 en 35 graden. Toch zijn de volgende maanden de beste periode om naar Maleisië te reizen:

 • Juni
 • Juli
 • Augustus

In deze maanden valt de minste neerslag in Maleisië.

Reisadvies

Hoe te reizen naar Maleisië

Vanuit Nederland is het mogelijk om rechtstreeks naar Maleisië te reizen. Dit kan wanneer u van Schiphol naar Kuala Lumpur vliegt. De vlucht duurt circa 12 uur.  De kosten voor een ticket bedragen tussen €600 en €850. De bovengenoemde prijs is afhankelijk van het seizoen en het tijdstip van uw reservering.

Welke reisdocumenten voor Maleisië

Voor uw reis naar Maleisië dient u over het volgend reisdocument te beschikken:

 • Een geldig paspoort (minimaal 6 maanden geldig bij terugkomst)

Een visum is niet nodig, mits u niet langer dan drie maanden zult verblijven.

Welke inentingen voor Maleisië

Voor uw reis naar Maleisië zijn geen inentingen verplicht, wel worden de volgende aanbevolen:

 • DTP (Difterie, tetanus en polio)
 • Hepatitis A (Besmettelijke geelzucht)

Ook komt er malaria voor in Maleisië, het is afhankelijk welk gebied u in Maleisië bezoekt. In Borneo en in het noorden met de grens van Thailand komt malaria voor.

Verder kan het persoonsgebonden zijn of u eventueel nog andere inentingen nodig zult hebben tijdens uw reis in Maleisië.

Wij raden u aan om altijd de website van de GGD te checken voor de gehele informatie omtrent inentingen.

Welke valuta heeft Maleisië

De munteenheid van Maleisië is de Malaysian Ringgit (RM of MYR). U kunt veel geldautomaten en wisselkantoren vinden tijdens uw reis in Maleisië. Vrijwel elke geldautomaat accepteert Nederlandse betaalpassen. Wel wordt aangeraden om bij een wisselkantoor geld te wisselen, deze hebben een betere koers dan banken.

Raadpleeg ons speciale artikel als u alle praktische informatie wilt weten om naar Maleisië te reizen.

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis