Beleef het avontuur tijdens een reis naar Maleisië, een van de meest verbazingwekkende landen in Zuidoost-Azië. Een vleugje exotisme, een flinke dosis ontdekkingen en een frisse wind in jungles millennia zijn de ingrediënten van een onvergetelijke reis
De Maleisische gastronomie is een subtiele combinatie van Chinese, Indiase en Maleisische gerechten die een reis vol smaken garandeert en culinaire tradities ontdekt die soms al millennia oud zijn. In het hart van de specerijenroute, heeft de gastronomie van het land de voorkeur voor pittige en geurige smaken. Chili is een integraal onderdeel van veel gerechten die gerechten zoals sambal of curries vergezellen. Sommige specialiteiten zoals beef rendang, roti canai of asam laksa hebben de reputatie van deze keuken internationaal gerenderd. De traditie van straatventers, kraampjes van straat koken, is nog steeds erg aanwezig en garandeert reizigers zo intrigerend als gevarieerd.
Als u aan Zuidoost-Azië denkt, denkt u aan Thailand, Cambodja of Indonesië voordat u aan Maleisië denkt. En met goede reden, het land is vaak afwezig op grote toeristische circuits en vrij onbekend voor het grote publiek. Maar dit land heeft veel te bieden aan nieuwsgierige reizigers die juist het massatoerisme en voorrecht experimenten willen ontvluchten dichter bij de bevolking. Afhankelijk van het seizoen kunt u uzelf snel op de weg vinden, in totale onderdompeling in het lokale leven, met de garantie van een unieke reis.
De Maleisische jungle is een van de oudste ter wereld en beslaat bijna driekwart van het grondgebied. En het land heeft een van de belangrijkste nationale parken in de regio. Met andere woorden, reizigers die op zoek zijn naar buiten ervaringen, hebben keuze te over! U kunt op zoek gaan naar rafflesia, de grootste bloem ter wereld, in de Cameron Highlands, of een trektocht maken in het hart van het Taman Negara National Park. Op het eiland Borneo kunt u nog steeds fantastische apen zien of slapen in een traditioneel huis in de Kelabit Highlands.
Het is veilig om te zeggen dat de eilanden van Maleisië niets te benijden hebben jegens hun Thaise of Indonesische buren. En geen van hen is hetzelfde. Aan de oostkust ontdekt de reiziger paradijselijke archipels met helder water, ideaal om te snorkelen, zoals Perhentian, Tioman of Seribuat. Aan de westkust, zal de keuze moeilijk zijn tussen de kleine Pangkor, verleidelijk met zijn stranden gedomineerd door oerwouden, het eiland Penang, een van de meest fascinerende plaatsen van Azië of Langkawi, het grootste eiland van het land.
De Maleisische samenleving is rijk en contrastrijk en biedt het land een culturele diversiteit die niet wordt gevonden in Zuidoost-Azië. Maleisiërs, Indiërs en Chinezen vormen de drie belangrijkste gemeenschappen van het land. Door de eeuwen heen heeft Maleisië zich ontwikkeld met deze veelvoudige invloeden, waardoor het land een rijke culturele, religieuze en architecturale achtergrond heeft. De reiziger zal in de ban raken van Maleisië met zijn oude Rajah-paleizen, of de enorme Kek Lok Si-tempel van Penang.
Ontdek al onze reisideeën voor een reis in Maleisië.
De beste tijd voor een reis naar Maleisië is moeilijk vast te stellen omdat het regenseizoen redelijk meevalt en nog steeds zeer aangenaam is om het land te bezoeken. Houdt echter wel rekening met een moesson tussen november en januari in het oosten van het land. En vermijd indien mogelijk de maanden juli en augustus, u zult dan namelijk niet de enige toerist zijn die het land komt bezoeken.
Maleisië is een prachtig land gelegen in Azië. Dit land bestaat uit twee delen: west en oost Maleisië. Het oosten ligt op het eiland Borneo, hier grenst het aan Brunei en Indonesië. De hoofdstad van Maleisië is Kuala Lumpur, andere grote steden zijn Ipoh, Klang en George Town. Ontdek nog meer praktische informatie voor uw reis naar Maleisië.
Voor uw reis naar Maleisië dient u over een geldig paspoort (minimaal 6 maanden geldig bij terugkomst). Als u langer dan drie maanden in Maleisië verblijft, heeft u een visum nodig. Omdat we weten dat het aanvragen van een visum soms een ingewikkeld of langdurig proces kan zijn, werken we samen met E-visum.nl. Zij kunnen u helpen bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een visum, zodat u optimaal en zonder zorgen kunt genieten van uw reis!
Voor uw reis naar Maleisië zijn geen inentingen verplicht, wel worden de volgende aanbevolen:
Ook komt er malaria voor in Maleisië, het is afhankelijk welk gebied u in Maleisië bezoekt. In Borneo en in het noorden met de grens van Thailand komt malaria voor.
Verder kan het persoonsgebonden zijn of u eventueel nog andere inentingen nodig zult hebben tijdens uw reis in Maleisië.
Wij raden u aan om altijd de website van de GGD te checken voor de gehele informatie omtrent inentingen.
De officiële taal is het Maleis (Bahasa Malaysia). Verder worden er veel Chinese dialecten gesproken, Tamil en Engels.
Maleisië valt in tijdzone UTC +8.
Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en Maleisië?
Er is een 4G-netwerk.
Veel restaurants, hotels, bars en luchthavens bieden wifi aan.
In Maleisië is de netspanning 240 V en de frequentie is 50 Hz.
Nederlandse ambassade
Suite 7.01
7th floor (South Block)
The Ampwalk
218 Jalan Ampang
50450 Kuala Lumpur
Tel. +60 3 21 68 62 00
Open: ma t/m do van 8.30-11 uur (consulaire afdeling, op afspraak.
Maleisische ambassade
Rustenburgweg 2
2517 KE Den Haag
Tel. 070 350 65 06
Open: ma t/m vr van 9.30-12.30 uur (consulaire afdeling).
Hulp in het buitenland
Actuele informatie over veiligheidsrisico's in het buitenland wordt verstrekt door het Ministerie van Buitenlandse Zaken via rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen, via Twitter @247BZ en via de app 24/7 BZ Reis.