Evaneos Reisverzekering

Evaneos Reisverzekering

Om zonder zorgen te kunnen vertrekken, raden wij aan om voor elke reis een annuleringsverzekering af te sluiten bij een verzekeringsmaatschappij naar keuze. Wanneer u door bepaalde omstandigheden een reis moet annuleren, zal de verzekeringsmaatschappij de kosten vergoeden.

Annuleren voor vertrek

Onze lokale reisagenten vergoeden een deel van de prijs, hoeveel dit is hangt af van het moment van annuleren en het aantal dagen tot aan de vertrekdatum. De reisbureaus kunnen niet de volledige reissom terugbetalen, omdat zij al afspraken hebben gemaakt met hotels, transportbedrijven, gidsen, etc.

Elk reisbureau heeft zijn eigen terugbetalingsvoorwaarden in geval van annulering. Raadpleeg daarom tijdens het maken van uw boeking het restitutiebeleid in geval van annulering.

Annuleren tijdens de reis

Als uzelf, een reisgenoot of een van uw naasten tijdens de reis verongelukt kan een ziektekosten- of  repatriëringsverzekering hulp bieden. Bent u op dit moment nog niet verzekerd? Dan raden we u aan om bij onze verzekeringspartners Axa en Chapka een annuleringsverzekering of een multirisk-verzekering af te sluiten.

Meer informatie over deze verzekeringen vindt u hier.*

Het is verstandig om tijdens het boeken al na te denken over het afsluiten van een verzekering, dit is namelijk alleen toegestaan binnen 48 uur na de eerste aanbetaling.

Sommige creditkaartaanbieders bieden een verzekering aan, deze geldt vanaf de eerste euro die u met de betreffende kaart betaalt. U bent dus ook verzekerd als u de aanbetaling met de creditkaart doet en de rest van de reissom via een automatische incasso betaalt.

Controleer van tevoren welke verzekeringsdiensten uw creditkaartmaatschappij biedt en of uw reisgenoten ook verzekerd zijn.

*Deze verzekeringen kunnen niet verkocht worden aan ingezetenen van het Verenigd Koninkrijk.