Bestemmingen
Topbestemmingen naar Midden-Amerika
Topbestemmingen naar Afrika
Andere bestemmingen naar Afrika
Topbestemmingen naar Noord-Amerika
 • Inspiratie opdoen
Topbestemmingen naar Zuid-Amerika
Andere bestemmingen naar Zuid-Amerika
Topbestemmingen naar het Midden-Oosten
Topbestemmingen naar Oceanië
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?

Individuele reizen

Ontwerp de rondreis van uw dromen!
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Bestemming
Vertrekdatum

Bekijk onze voorbeeldreizen en ontwerp uw eigen unieke reis op maat

 • Tanzania
De ultieme safarireis in Noord-Tanzania
circa 8 dagen vanaf € 2.840
 • India
Ontdek het authentieke India
circa 16 dagen vanaf € 1.520
Klaar om uw eigen unieke reis te ontwerpen? Bekijk alle bestemmingen

Ons advies voor een individuele reis

Individuele reizen zijn al lange tijd geprezen als de ultieme reiservaring en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Als u alleen reist, kun u volgens uw eigen schema werken, en contact maken met andere reizigers, de lokale bevolking en de bestemming. Daarnaast kunt u het grijze gebied buiten uw eigen comfort zone verkennen. Soloreizen kan voor sommigen ontmoedigend zijn, maar u moet het eerst zelf ervaren om een echt oordeel te geven, aangezien u bij het organiseren van uw reis nooit de talloze gastvrije inwoners, hulpvaardige reizigers en goede vrienden zult voorspellen die u onderweg tegenkomt. Mensen praten vaak over levens veranderende reizen en tijdens een individuele reis worden zoveel belangrijke levenslessen geleerd dan dat het onmogelijk is om niet weg te komen met een nieuw en verbeterd perspectief op het leven. Dus als u merkt dat u wat tijd over hebt en de wereld nog beter wilt verkennen, ontwerp dan nu met behulp van onze lokale specialist een individuele reis van uw leven.

Moet ik alleen reizen?

 • Alleen reizen is een uitstekende keuze voor u, of u nu een zelfverzekerde reiziger bent of er een wilt worden. U leert over de bestemming, over reizen en over uzelf.
 • Alleen reizen is een geweldige manier om een taal te leren als u op zoek bent naar een meer educatieve reis.
 • Als het idee van een strak schema niet klinkt als uw idee van plezier en u wilt de vrijheid hebben om activiteiten te selecteren, zelf bepalen hoeveel tijd u op elke plek doorbrengt, dan is alleen reizen de perfecte keuze voor u. Individueel reizen stelt u instaat om geheel flexibel te zijn tijdens uw reis.

Hoe zich voor te bereiden op een soloreis

Individuele rondreizen kunnen intimiderend zijn voor minder ervaren reizigers en daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u goed voorbereid bent.

 • Een manier om u voor te bereiden, is voordat u een individuele reis gaat maken, eerst met vrienden gaat reizen om te wennen aan het doorbrengen van tijd op een onbekende plek, omringd door onbekende taal en cultuur. In een mum van tijd leert u ervan te houden en bent u klaar voor uw soloreis.
 • Onze lokale specialisten raden het aan om uzelf te informeren over de door u gekozen bestemming, aangezien u alleen bent en alleen verantwoordelijk voor uw reisschema bent. U moet er zeker van zijn dat u uw tijd en budget goed besteedt om het meeste uit uw tijd te halen.
 • Uw lokale specialist is zal daarom een uitstekende bron van informatie en geruststelling zijn, omdat zij u lokale inzichten en aanbevelingen kunnen geven om ervoor te zorgen dat u zich niet in een vreemd land verliest.
 • Het inpakken van uw koffer of backpack is een ander belangrijk element van individuele reizen, omdat u geen spullen van vrienden kunt lenen en als u iets vergeet, zult u waarschijnlijk tijdens uw reis benodigdheden moeten kopen. Zorg ervoor dat u rekening houdt met het klimaat en uw geplande activiteiten voordat u vertrekt, om er zeker van te zijn dat u goed voorbereid bent!

Beste bestemmingen voor solo reizen

Omdat individuel reizen zo'n verrijkende ervaring is, kunt u dit het best aanvullen met bestemmingen met een rijke geschiedenis en cultuur, waardoor u veel te ontdekken hebt.

Maleisië, Thailand, India en Sri Lanka

Landen in Azië zoals Maleisië, Thailand, India en Sri Lanka zijn landen die elk jaar de meeste individuele reizigers verwelkomen, wat ongetwijfeld te danken is aan de gastvrije mensen die individuele reizigers het gevoel geven dat ze deel uitmaken van de gemeenschap. Verblijf bij een lokale familie om dit volledig te ervaren, en om een ​​aantal fantastische authentieke gerechten te proeven. De overheersende religies in Azië zijn het hindoeïsme en het boeddhisme en de leringen van deze religies zijn onvermurwbaar over gastvrijheid en de behandeling van vreemden, wat betekent dat u door veel mensen die u ontmoet als een speciale gast wordt behandeld. Zorg ervoor dat u de gunst terugkrijgt, behandel degenen die u verwelkomen met respect en goede gratie en u zult zeker een paar levenslange vriendschappen ontwikkelen.

Cuba

U kunt uw rondreis in Cuba beginnen in Havana, met een bezoek aan de tabaksprovincie Piñar en de koloniale stadjes Cienfuegos en Trinidad. Ook een bezoek aan de stad met het monument van Che Guevarra in Santa Clara is zeker een aanrader. Uw individuele rondreis kunt u afsluiten aan de tropische stranden van Varadero voor een ontspannen einde van uw rondreis in Cuba.

Peru

Terwijl er zoveel mogelijk bestemmingen zijn voor individuele reizen, is Zuid-Amerika een andere populaire keuze, vanwege de rijke geschiedenis hier. Bezoek Machu Picchu in Peru en verblijf bij een plaatselijke familie die u alles vertelt over de ingewikkelde geschiedenis en het geloofssysteem dat zovele jaren geleden de pilaren waren van de machtige Maya-beschaving.

Afrika: Marokko en Zuid-Afrika

Een individuele rondreis is even simpel als boeiend. Wanneer u Marokko wilt bezoeken heeft u tal van mogelijkheden. Zo kunt u in een korte tijd de vier Marokkaanse koningssteden bezoeken: Rabat, Meknes, Fes en Marrakech. Na een korte verkenning van Rabat, van waaruit Marokko geregeerd wordt, rijd u in een paar uurtjes naar Meknes, de stad die gebouwd werd door Moulay Ismail.

Zuid-Afrika is een heel groot land. Indien u opziet tegen veel verplaatsen en lange afstanden adviseren onze lokale specialisten een route door het oosten van het land. Het is een cirkel vanuit Johannesburg die langs een flink aantal prachtige plaatsen gaat. Hoewel u “slechts” een deel van het land ziet, is er ontzettend veel variatie.

Waar u ook naartoe gaat, zorg ervoor dat u op pad gaat met de juiste mindset en u bent er zeker van dat u de tijd van uw leven hebt.

Waar begint uw droomreis?