Vanwege de populariteit van Maleisië is de beschikbaarheid in augustus zeer beperkt. Wij raden u aan uw reis voor een latere periode te plannen om optimaal van de bestemming te kunnen genieten.

Eiland reizen in Maleisië

4.5
4 beoordelingen

Onze eiland reisideeën in Maleisië

Ontsnap aan de winter en geniet van de zomer in Langkawi
  • Kuala Lumpur
  • Melaka
  • Langkawi
Liyana
Reisbureau van Liyana
Onze lokale reisagenten in Maleisië zijn gespecialiseerd in eiland reizen
B Corp Certified Company
Als een B Corp-bedrijf ondernemen we elke dag actie om een meer inclusieve en rechtvaardige economie te bevorderen.
Wat reizigers vertellen
4.54 beoordelingen
Bekijk beoordelingen

De mooiste eilanden van Maleisië

Met een vakantie naar Maleisië kunt u rekenen op prachtige natuur en tropische stranden. Er zijn heel wat nationale parken te vinden op het eiland Borneo, een van de grootste eilanden ter wereld dat de grenzen deelt met Indonesië en Brunei. Met een eiland vakantie, zijn er maar liefst 898 eilanden te ontdekken. Als u een reisaanvraag doet, kunt u samen met de lokale reisagent erachter komen welke eilanden voor u persoonlijk het bezoeken waard zijn.

Welke eilanden moet ik in Maleisië bezoeken?

Tioman

Tioman wordt vaak gezien als een van de mooiste eilanden van Maleisië. In het toerisme is het eiland al vrij ver ontwikkeld, maar het eiland heeft desondanks al haar schoonheid en charme weten te behouden. Er is veel te doen op het eiland. Van duiken en snorkelen, tot jungletochten, zwemmen onder watervallen, maar ook de lokale cultuur opsnuiven in een van de traditionele dorpen. Er zijn veel afzonderlijke strandjes waar uren aan de parelwitte stranden kan worden doorgebracht.  

Pangkor

Het eiland Pangkor ligt aan de westkust van Maleisië. Het is het hoofdeiland van een eilandengroep bestaande uit drie andere kleine eilanden. Het wordt gezien als een van de mooiste eilanden aan de westkust van Maleisië. Omdat het eiland niet erg groot is, is het leuk om het eiland te verkennen met brommer. Er zijn echter ook andere activiteiten te doen, zoals watersport of jungle wandelingen. Pangkor is de ideale bestemming voor een ontspannen eiland vakantie in Maleisië.

Borneo

Niet alleen is Borneo een van de grootste eilanden ter wereld, op het eiland, dat zowel bij Indonesië, als Maleisië als Brunei hoort, zijn verschillende schatten te vinden. Zo kunt u een uitstapje maken naar Sipadan, dat op de derde plek ter wereld staat voor duiken en snorkelen! Zie met uw eiland reis in Maleisië onder andere de in vrijheid levende orang-oetan, een neusaap of een vliegende lemur. Door de invloeden van de drie landen die dit eiland moeten delen, zijn er zowel veel culturele activiteiten te vinden als culinaire! De Evaneos reisagent in Maleisië weet de beste plekken te vinden voor beide activiteiten.

Layang-Layang

Het kleine eiland dat veel exclusiviteit kent, is wellicht het mooiste eiland van Maleisië. Ten noorden van het grote eiland Borneo, is het kleine eiland gevestigd. Door de ondiepe wateren, is het een prachtige en populaire snorkel en duik locatie. Doordat het eiland niet in de buurt van de kust ligt, is het koraal er onaangetast en zwemmen er veel exotische vissoorten, haaien en zelfs reuzenmanta's rond. Vooral voor duikers is dit een bijzondere en onvergetelijke ervaring.

Beste reistijd voor een eilandreis in Maleisië 

Over het algemeen kent Maleisië een tropisch klimaat. Het hele jaar door is het tussen de 25 en 35 graden. In de maanden van juni tot en met augustus, kunt u het beste een eiland reis naar Maleisië maken, er is dan de minste kans op regen. In september en oktober kunt u ook een bezoek brengen, maar dan is er wel meer kans op afwisselend weer. Vanaf november tot en met februari loopt het regenseizoen. Ondanks dat het weer vooralsnog vrij goed is, is de kans op een lange bui groter. Advies over de beste reistijd in Maleisië kunt u het beste vragen aan onze lokale reisagent, als u een reisaanvraag doet. 

Beste reistijd in Maleisië?

jan
feb
maart
april
mei
juni
juli
augu
sept
okt
nov
dec

De beste tijd voor een reis naar Maleisië is moeilijk vast te stellen omdat het regenseizoen redelijk meevalt en nog steeds zeer aangenaam is om het land te bezoeken. Houdt echter wel rekening met een moesson tussen november en januari in het oosten van het land. En vermijd indien mogelijk de maanden juli en augustus, u zult dan namelijk niet de enige toerist zijn die het land komt bezoeken.

Wanneer is de beste reistijd zien
Andere reisideeën voor deze bestemming
Andere interessante bestemmingen

Beoordelingen van reizigers over hun verblijf in Maleisië

4.54 beoordelingen
Athar
4
leuk
Zie meer
Liyana
Reis georganiseerd met reisbureau van Liyana
Bekijk reisbureau
Bekijk alle beoordelingen