Natuurreis in Maleisië

Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Ik reis
Reisperiode:

Onze natuurreis ideeën in Maleisië

Ontsnap aan de winter en geniet van de zomer in Langkawi
 • Kuala Lumpur
 • Melaka
 • Langkawi
Liyana
Reisbureau van Liyana
Ontdek het land van Sandokan
Ontdek het land van Sandokan
10 dagen vanaf € 2.400
 • Kuala Lumpur
 • Kampung Janda Baik
 • Cameron Highlands
 • Ipoh
 • Georgetown City
 • George Town
Liyana
Reisbureau van Liyana
Ontdek de ongerepte natuur van Borneo
Ontdek de ongerepte natuur van Borneo
10 dagen vanaf € 1.800
 • Kuching
 • Kota Kinabalu
 • Sandakan
 • Sukau
 • Kuala Lumpur
Liyana
Reisbureau van Liyana
Onze lokale reisagenten in Maleisië zijn gespecialiseerd in natuurreizen
B Corp Certified Company
Als een B Corp-bedrijf ondernemen we elke dag actie om een meer inclusieve en rechtvaardige economie te bevorderen.
Wat reizigers vertellen
4.54 beoordelingen
Bekijk beoordelingen

De mooiste natuurreizen in Maleisië

Het Aziatische land Maleisië herbergt prachtige flora en fauna die u tijdens een van de natuurreizen door Maleisië kunt verkennen. Geniet bijvoorbeeld van het oerwoud en de stranden op een van de eilanden, zoals Langkawi, of probeer bijzondere dieren te spotten in een van de nationale parken, waaronder Taman Negara National Park. Samen met een lokale reisexpert, die geselecteerd is door Evaneos, kunt u een geweldige natuurvakantie samenstellen.

Wat zijn de bezienswaardigheden tijdens een natuurreis in Maleisië?

Langkawi

Als u wilt reizen door de natuur van Maleisië mag u het eiland Langkawi niet overslaan. U kunt hier relaxen op de stranden, maar ook de weelderige bossen van het binnenland of de mangroven verkennen. Er leven diverse prachtige dieren op dit eiland, waaronder de bijzonder uitziende brillangoeren, kleurrijke neushoornvogels en imposante adelaars. Als u graag wilt weten wat de mogelijkheden zijn voor individuele natuurreizen op Langkawi, kunnen wij u in contact brengen met een reisexpert.

Nationaal park Taman Negara

Het 4343 km² grote nationaal park Taman Negara is een prachtige bestemming tijdens een lange of korte natuurreis, aangezien het niet ver van de hoofdstad Kuala Lumpur ligt. U kunt hier meerdaagse wandelingen door de jungle maken of genieten van een wandeling over bruggen, die door de boomtoppen lopen. Het is daarnaast mogelijk om vanuit een comfortabele boot de prachtige natuur te verkennen. In dit natuurgebied leven onder meer olifanten en tijgers. Doordat de reisagenten Nederlands spreken, kunt u eenvoudig een tochtje naar dit park uitstippelen.

Nationaal park Gunung Mulu

Natuurliefhebbers mogen het eiland Borneo natuurlijk ook niet overslaan. Een van de hoogtepunten van deze regio is het nationaal park Gunung Mulu. Dit gebied bestaat uit verschillende bergen, waaronder de Gunung Api. Daarnaast herbergt het park vele imposante grotten. U kunt onder meer besluiten om de Deer Cave te bezoeken, waar u indrukwekkende rotsformaties tegenkomt. Het park staat verder bekend om de Pinnacles, scherpe rotsen die uit het oerwoud steken.

Penang

Als u natuur en cultuur graag wilt combineren, is het eiland Penang een goede keuze. Niet ver buiten de stad George Town, waar u kunt genieten van heerlijk eten en bijzondere architectuur, ligt onder meer de Penang Hill, een 833 meter hoge berg. De hellingen zijn rijk aan natuur, waardoor u tijdens een wandeling een grote kans hebt om dieren te spotten. Er leven verschillende apen en tijdens de schemering heeft u de kans om vliegende katten te zien.

De beste reistijd voor een natuurreis in Maleisië

Maleisië kent een tropisch klimaat, waardoor er het hele jaar door regen valt. De beste reistijd Maleisië voor een individuele natuurreis zijn de maanden juni, juli en augustus, aangezien er dan relatief weinig neerslag valt. Als u voor een vakantie in de natuur naar West-Maleisië reist, zijn de maanden januari en februari ook geschikt. De temperatuur ligt het hele jaar rond de 31°C. Dankzij het warme weer en de diverse landschappen zijn er geweldige natuurreizen in Maleisië mogelijk, die u met behulp van een Nederlandstalige reisexpert kunt plannen.

Beste reistijd in Maleisië?

jan
feb
maart
april
mei
juni
juli
augu
sept
okt
nov
dec

De beste tijd voor een reis naar Maleisië is moeilijk vast te stellen omdat het regenseizoen redelijk meevalt en nog steeds zeer aangenaam is om het land te bezoeken. Houdt echter wel rekening met een moesson tussen november en januari in het oosten van het land. En vermijd indien mogelijk de maanden juli en augustus, u zult dan namelijk niet de enige toerist zijn die het land komt bezoeken.

Wanneer is de beste reistijd zien
Andere reisideeën voor deze bestemming
Andere interessante bestemmingen

Beoordelingen van reizigers over hun verblijf in Maleisië

4.54 beoordelingen
Athar
4
leuk
Zie meer
Liyana
Reis georganiseerd met reisbureau van Liyana
Bekijk reisbureau
Bekijk alle beoordelingen