Bestemmingen
Inspiratie opdoen
  • Met wie op reis?
  • Welke activiteiten?
  • Welke periode?
Maleisië

De beste reistijd Maleisië

Hier vindt u onze tips voor de beste reistijd voor een reis naar Maleisië. Het regenseizoen is misschien niet een ideaal moment om een reis naar Maleisië te maken, maar we raden het ook niet af. 

Een overzicht

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
De beste tijd voor een reis naar Maleisië is moeilijk vast te stellen omdat het regenseizoen redelijk meevalt en nog steeds zeer aangenaam is om het land te bezoeken. Houdt echter wel rekening met een moesson tussen november en januari in het oosten van het land. En vermijd indien mogelijk de maanden juli en augustus, u zult dan namelijk niet de enige toerist zijn die het land komt bezoeken.

Reis naar wens

In de lente, herfst of winter naar Maleisië

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Van december tot februari

Maleisië is vrijwel het hele jaar door te bezichtigen. Alle seizoenen zijn ideaal om het land te bezoeken. Houdt er wel rekening mee dat het erg druk kan zijn. Tijdens de Europese winter wordt het land gekenmerkt door een moesson waar u in het oosten van het land last van kunt hebben. Voor een sportieve en avontuurlijke reis in Maleisië bent u aan het juiste adres. Alle activiteiten van duiken tot wandelen, klimmen en raften, zijn mogelijk.

In de zomer naar Maleisië

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Van juli tot augustus

Maleisië wordt tijdens de zomervakantie door veel toeristen bezocht. Als u niet van drukte houdt, kunt u deze periode het beste vermijden. Door de hitte kan het ook behoorlijk vochtig zijn, maar regen komt hier niet al te vaak voor.

Beste reistijd wandeling en trekking Maleisië

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Van januari tot juni en van september tot december

Maak een trektocht door de jungle van Maleisië: dit is een van de beste manieren om het land te ontdekken. Ontdek de verschillende nationale parken van het land, waaronder Taman Negara, en de ongelooflijke dieren die daar leven. 

Beste tijd duiken in Maleisië

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Van augustus tot maart

Maleisië is een paradijs voor scuba duikers, diep duikers en snorkelaars. U kunt met de boot naar een duikspot gaan of slechts een paar meter zwemmen om de prachtige onderwaterwereld te bekijken. Vertrek tussen september en maart aan de westkust en tussen augustus en september aan de oostkust. In Borneo kunt u het hele jaar door duiken.

Beste tijd klimmen in Maleisië

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Van januari tot juni en van september

Voor een wandeling of een hiking is Maleisie een uitstekende bestemming. Hoe zit het dan met het beklimmen van Mount Kinabalu, deze is meer dan 4000 meter hoog? U kunt ook Mount Trus kiezen, maar deze is minder toegankelijk wanneer u geen geoefende wandelaar of hiker bent. Of u kunt gaan voor de Gunung Mulu, deze wordt beschermd door UNESCO. 

Beste reistijd kajakken en raften in Maleisië

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Van september tot juni

Maleisië bestaat uit tropische bossen en bergen, er zijn vele stroomversnellingen die rafting- en kajak liefhebbers aan zullen spreken. U kunt het hele jaar door naar deze bestemming gaan, vermijd echter juli en augustus als u niet van drukte houdt.

Beste reistijd cultuur in Maleisië

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Van januari tot juni en van september tot december

Een van de beste manieren om  cultuur en spiritualiteit in  Maleisië te ontdekken is het ontdekken van grotten onder begeleiding van een gids. Hier kunt u overblijfselen van oude gebouwen en culturen ontdekken. Gunung Mulu National Park is bijvoorbeeld een schatkamer voor speleologen (speleologie is een tak van de aardwetenschappen die zich bezighoudt met de studie van grotten). U kunt hier het hele jaar heen.

22 bijdragen

Rondreis ideeën

  • Hoogtepunten
Ontsnap aan de winter en geniet van de zomer in Langkawi
circa 8 dagen vanaf € 1.570
  • Hoogtepunten
Ontdek de ongerepte natuur van Borneo
circa 10 dagen vanaf € 1.800
  • Avontuur
Ontdek het land van Sandokan
circa 10 dagen vanaf € 2.400