Bestemmingen
Topbestemmingen naar Midden-Amerika
Topbestemmingen naar Afrika
Andere bestemmingen naar Afrika
Topbestemmingen naar Noord-Amerika
 • Inspiratie opdoen
Topbestemmingen naar Zuid-Amerika
Andere bestemmingen naar Zuid-Amerika
Topbestemmingen naar het Midden-Oosten
Topbestemmingen naar Oceanië
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?

Hiking en trekking reizen

Ontwerp de hiking of trekking reis van uw dromen!
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Bestemming
Vertrekdatum

Bekijk onze voorbeeldreizen en ontwerp uw eigen reis op maat

gecombineerd
 • Albanië
Highlights, wandelen in de Albanese Alpen en Kosovo
circa 15 dagen vanaf € 1.710
 • Armenië
Wandelvakantie: Bergen en dalen
circa 10 dagen vanaf € 1.530
 • Marokko
Soeks, bazaars en woestijnen
circa 7 dagen vanaf € 1.120
 • Tanzania
Beklimming Kilimanjaro en avontuurlijke Safari in de wildparken
circa 15 dagen vanaf € 5.350
 • Sri Lanka
Een sportieve reis vol actie
circa 14 dagen vanaf € 1.150
 • Costa Rica
Een mix van natuur, jungle en stranden 
circa 16 dagen vanaf € 2.040
 • Azoren
Vind uw innerlijke rust in de natuur
circa 12 dagen vanaf € 940
Klaar om uw eigen unieke reis te ontwerpen? Bekijk alle bestemmingen

Ons advies voor een unieke hiking en trekking reis

Doorgaans worden er twee verschillende begrippen gebruikt: 'hiking' (wandelen) en 'trekking'. Er zijn degelijk verschillen tussen deze twee begrippen en dit willen wij u graag uitleggen.

Hiking of wandelen, is een buitenactiviteit in prachtige natuurlijke omgevingen op vooraf uitgestippelde wandelpaden. Er zijn dagwandelingen en nachtwandelingen. Bij een 'hike',  loopt u over een relatief makkelijk en vlak pad, zonder veel hindernissen. Meestal is het pad verhard of van zand.  

Trekking is een lange reis die te voet wordt afgelegd in gebieden waar meestal geen transportmiddel beschikbaar is. Trekking is niet noodzakelijk bergbeklimmen; het lopen van een aantal dagen, meestal op onbekende wegen, in uitdagende omgevingen die waarschijnlijk heuvelachtig of bergachtig zijn. Een 'trek', vergt over het algemeen meer inspanning omdat het pad op trekking trails, meestal een natuurpad in de bergen of bossen, moeilijker begaanbaar is.

Verder zijn er verschillen in de outfit die u aantrekt. Voor zowel een hiking als trekking raden onze lokale specialisten echte wandelschoenen aan. Tijdens een trekking worden vaak stokken gebruikt en bepakking. Omdat trekking trails vaak afgelegen en lang zijn, volgt na een dagje trekking meestal een overnachting in de natuur of lodge, buiten de stad. Naast een prachtig uitzicht, kunt u ook genieten van een heerlijke lokale maaltijd na een intense hiking of trekking.

Welke hiking en/of trekking route moet ik kiezen?

Hiking en trekking reizen voor beginners

Als u niet van plan bent om op een steile, rotsachtige weg te klauteren, en liever een zachte helling wilt verkennen of niet eerder een trekking heeft gemaakt, kunt u een van deze rustige wandelbestemmingen uitproberen.

 • Thailand heeft meerdere nationale natuurparken die u kunt bezoeken. In de wijde omgeving leent het bergachtige gebied dat Chiang Mai omgeeft zich prima voor mooie wandelingen.
 • Ga naar Noorwegen voor een prachtige wandeling door de wereldberoemde fjorden. Bekijk deze oude formaties en geniet van de ongelooflijke uitzichten die ze hun bezoekers veroorloven. Na een heerlijke wandeling of hiking genieten u van een traditionele Noorse sauna.
 • Het klassieke Spaanse platteland herbergt de Pyreneeën en een aantal fantastische wandel- en hiking routes. Wandel in en uit de bergen, rond middeleeuwse dorpen, nationale parken en mediterrane steden.

Hiking en trekking reizen van intermediair niveau

Heeft u zin in iets meer uitdaging, maar wil u uzelf niet te hard pushen? Hier zijn enkele bestemmingen die niet veel hiking of trekking ervaring vereisen:

 • U hoeft niet ver te reizen voor een unieke wandel of hiking. Als eiland biedt Ierland natuurlijk een uniek aantal mogelijkheden voor kustwandelingen. De Wild Atlantic Way en de Causeway Coast zijn uitmuntende bestemmingen, maar vergeet ook niet de schitterende schiereilanden Beara, Dingle en Inishowen. Over eilanden gesproken, op de Aran Islands voor de kust van Galway, op Tory in Donegal en op Rathlin in Antrim kunt u prachtige wandelingen maken.
 • Ga naar de Corsica voor een verscheidenheid aan routes in een intens mooie omgeving. Loop door de prachtige natuur op paden omhoog, en ontdek de prachtige rotspartijen en andere natuurlijke schoonheden die Corsica te bieden heeft.
 • Wandeling door de wijngaarden in Zuid-Afrika en geniet van de beroemde Tuinroute, er zijn verschillende wandel en hiking hoogtepunten.

Hiking en trekking reizen van gevorderd niveau

Wanneer u van een uitdaging houdt en op zoek bent naar ongelooflijke bestemmingen, reist u naar een van deze bestemmingen met overweldigende landschappen, rijke cultuur en onvergetelijke ervaringen, die gewoon op u wachten.

 • De bergen in Schotland zijn lager dan de bergen in de Alpen en om hoogteziekte hoeft u zich dan ook niet druk te maken. Maar onderschat de Schotse bergen niet! De klim naar de top van de Ben Nevis begint vanaf zeeniveau en gemiddeld doen de meeste wandelaars er 8 uur over. Daarnaast zorgen het veranderlijke weer en het ruige terrein ervoor dat bijna elke klim in Schotland een uitdaging is. Nat veen wordt er afgewisseld met rotsblokken. Paden zijn soms nauwelijks aanwezig. Het terrein vraagt om doorzettingsvermogen. In de Schotse Hooglanden of langs de kust, vind u oneindig veel ruige en verlaten gebieden met Bens (bergen), Lochs (meren) en Glens (dalen).
 • Met name een trekking naar een van de hilltribes, de bergvolkeren in Vietnam, is een unieke ervaring. Als u op andere plekken in Vietnam wil wandelen, informeer dan goed bij onze lokale reisspecialisten of er geen gevaar voor landmijnen is. Een overzicht van de mooiste wandelgebieden in Vietnam zijn: Sapa, hike naar de bergstammen in Vietnam met homestay, Mai Chau of wandelen in Cuc Phuong.
 • Binnen de grenzen van Nepal ligt de beroemde Mount Everest. Er zijn tal van verschillende  trekking routes. Wanneer u van uitdaging houdt,  het Annapurna Circuit is een klassieke tocht waarbij u in lodges overnacht. Het is een zeer afwisselende reis, de trekking voert door de verschillende klimaatzones van Nepal.

Waar naartoe op wandelreis?