Een mix van natuur, jungle en stranden 

Costa RicaEen mix van natuur, jungle en stranden 

Hoogtepunten
Deze reis is ideaal voor reizigers die op zoek zijn naar de highlights van Costa Rica, maar ook de cultuur willen ontdekken. U begint met een bezoek aan de jungle van Tortuguero, waar u veel wildlife zult zien! Met een huurauto rijdt u naar verschillende andere hoogtepunten, zoals Puerto Viejo, Sarapiqui en La Fortuna. Een bezoek aan het nevelwoud Monteverde mag niet ontbreken. En u sluit de reis af met een paar heerlijke dagen op het strand van Samara. Pura vida!
Reisideeën aangeraden door
Maureen Lokale*r Costa Rica Expert*in
Duur van de reis
16 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 2.040
Reisprogramma
Aankomst in San José

Dag 1: Aankomst in San José

In de aankomsthal wacht een chauffeur u op met een naambordje. Hij of zij geeft u een een infokit met alle informatie over de reis. In ongeveer 40 minuten wordt u naar het hotel in San José gereden. Accommodatie: Hotel Presidente (San José)
Plaats:
San José

Bezoek aan San José 

Dag 2: Bezoek aan San José 

Vandaag wordt u opgehaald door de chauffeur en naar het reisbureau gebracht voor een Meet & Greet met de reisagenten. Tijdens de Meet & Greet kunt u alle vragen stellen en kunnen we elkaar leren kennen. Hierna kunt u langs de belangrijkste monumenten en gebouwen wandelen en de stadsparken bezoeken. Het Nationale Theater, het goudmuseum en zeker de kleurrijke Mercado Central zijn de moeite waard om te bezoeken. In buurten zoals Barrio Amón zijn vele restaurantjes gevestigd. Accommodatie: Hotel Presidente (San José)
Plaats:
San José

De Amazone van Costa Rica

Dag 3: De Amazone van Costa Rica

Na 2 nachten in San José, gaat u verder richtig Tortuguero en maakt u een eerste stop in Guapiles. Na het ontbijt gaat de reis verder naar de opstapplaats voor de boot, die u naar uw accommodatie in Tortuguero brengt. In dit bijzondere natuurgebied kunt u onder andere krokodillen en aapjes spotten. Tijdens uw verblijf in Tortuguero zijn alle maaltijden inbegrepen. Accommodatie: Evergreen Lodge (Tortuguero National Park)
Plaats:
Tortuguero National Park

National Park Tortuguero

Dag 4: National Park Tortuguero

Vandaag bezoekt u het Nationale Park Tortuguero en de mangroves. Na terugkomst in de lodge staat een tweede tour op de planning: een wandeling over de paden rondom de lodge, om nogmaals op zoek te gaan naar kikkers en slangen! Rubberen laarzen worden aanbevolen, omdat het nat en modderig kan zijn in de jungle. ​Entree nationale park van $15 USD niet inbegrepen Accommodatie: Evergreen Lodge (Tortuguero National Park)
Plaats:
Tortuguero National Park

Tortuguero – Puerto Viejo

Dag 5: Tortuguero – Puerto Viejo

Na het ontbijt neemt u de boot terug naar de opstapplaats, de lunch in Guapiles is nog inbegrepen. Daarna haalt u uw huurauto op en rijdt u richting het zuiden. Het ritme van de Costa Ricaanse Cariben en de cultuur zijn heel anders dan in de rest van het land. In de 19e eeuw kwamen vele immigranten van met name Jamaica werken aan de spoorlijn die San José met de Caribische zee verbindt, daarna gingen ze aan de slag op de bananenplantages. Hun lokale keuken, de muziek (reggae!) en relaxte stijl zorgen voor een heerlijke laid-back sfeer samen met de oogverblindende schoonheid van de kuststreek. Accommodatie: Escape Caribeño (Puerto Viejo)
Plaats:
Puerto Viejo

Vrije dag in Caribisch Puerto Viejo

Dag 6: Vrije dag in Caribisch Puerto Viejo

Geniet van een vrije dag in Puerto Viejo. Hike door het Nationale Park Cahuita, en ontdek het koraal van Cahuita tijdens het snorkelen! Ontdek de stranden van de Caribbean en eet een heerlijke Rice & Beans, een typisch gerecht uit de Caribbean.​ Accommodatie: Escape Caribeño (Puerto Viejo)
Plaats:
Puerto Viejo

Op naar Sarapiqui

Dag 7: Op naar Sarapiqui

De reis vervolgt naar Sarapiqui. Sarapiqui ligt in de Noordelijke Laaglanden en is omgeven door fruitplantages en dan vooral ananasplantages. En u kunt in dit gebied prachtige tropische vogels spotten! Accommodatie: Ara Ambigua (Sarapiquì)
Plaats:
Puerto Viejo de Sarapiqui

La Fortuna en de Arenal Vulkaan

Dag 8: La Fortuna en de Arenal Vulkaan

U rijdt verder naar naar La Fortuna. Het stadje La Fortuna is een bekende bestemming in Costa Rica vanwege de aanwezigheid van de Arenal vulkaan. Deze vulkaan barstte in 1968 voor de eerste keer sinds mensheugenis uit en is daarna elke dag tot 2013 (ongevaarlijk) actief gebleven, lava en rotsen uitstotend. Het spektakel trok ieder jaar duizenden nieuwsgierigen naar dit gebied, waardoor het zich ontwikkelde tot een belangrijke toeristische bestemming. Accommodatie: Arenal Montechiari Hotel (La Fortuna)
Plaats:
La Fortuna

Vrije dag in La Fortuna

Dag 9: Vrije dag in La Fortuna

Vandaag heeft u een vrije dag. U kunt verschillende activiteiten ondernemen: - Nationale Park Tour met gids Deze tour is te combineren met een bezoek aan de warmwaterbronnen. De wandeling gaat langs uitkijkpunten waar u de vulkaan kunt bewonderen. - La Fortuna Waterval De La Fortuna Waterval is makkelijk te bezoeken zonder tour. Bewonder de waterval vanaf het uitkijkpunt en neem dan de trap naar beneden. Dit is een goede plek voor een picknick en een frisse duik. Accommodatie: Arenal Montechiari Hotel (La Fortuna)
Plaats:
La Fortuna

Op naar Monteverde 

Dag 10: Op naar Monteverde 

Na 2 nachten in La Fortuna, gaat de reis verder naar Monteverde. Dit plaatsje staat bij natuurliefhebbers bekend om haar ongerepte nevelwouden. Dit beroemde reservaat werd oorspronkelijk gecreëerd om het schone water dat op vele plaatsen uit de grond wel te beschermen. Het ligt op ongeveer 1200m boven zeeniveau en heeft een sprookjesachtige sfeer. Monteverde herbergt een enorme diversiteit aan flora en fauna.  Accommodatie: Cala Lodge (Monteverde)
Plaats:
Monteverde

Vrije dag Monteverde

Dag 11: Vrije dag Monteverde

Vandaag heeft u een vrije dag. In de avond staat er een nachtwandeling op het programma, ga met de gids opzoek naar vogels, wasbeertjes, tarántulas, gordeldieren en luiaarden! Dit is een van de mogelijke activiteiten. Andere opties zijn:  - Tour Monteverde Cloud Forest Reservaat met gids Ontdek in ongeveer 2,5 uur het bijzondere nevelwoud. De gids vertelt over de karakteristieken van het nevelwoud en u gaat op zoek naar wildlife. - Ziplinen door het nevelwoud Een excursie die barst van de adrenaline, wanneer u over het nevelwoud vliegt. Eventueel te combineren met wandeling over de hangbruggen. Accommodatie: Cala Lodge (Monteverde)
Plaats:
Monteverde

Ontspannen in Samara

Dag 12: Ontspannen in Samara

Op naar één van de heerlijke tropische stranden van de noordwestelijke provincie Guanacaste: Samara Beach! De brede goudkleurige zandstranden zijn ruim drie kilometer lang en omdat het in een baai ligt met een rif is de zee veilig om te zwemmen en dit maakt het zeer aangenaam. Accommodatie: Hotel Leyenda (Sámara)
Plaats:
Sámara

Twee dagen genieten van zon, zee en strand

Dag 13 tot 14: Twee dagen genieten van zon, zee en strand

Deze dagen zijn ingepland voor vrije tijd. U kunt bijvoorbeeld gaan suppen of kajakken naar Isla Chora, een eilandje gelegen voor de baai van Samara. Of heerlijk relaxen op het strand. Accommodatie: Hotel Leyenda (Sámara)
Plaats:
Sámara

Terug naar San José

Dag 15: Terug naar San José

Bent u lekker uitgerust op het strand? Vandaag gaat u weer terug naar San José, dit zal een rit ongeveer van 4 a 5 uur zijn. De huurauto wordt opgehaald in het hotel in San José. Geniet lekker van de laatste avond in Costa Rica!  Accommodatie: Hotel Presidente (San José)
Plaats:
San José

Einde van de reis 

Dag 16: Einde van de reis 

U wordt opgehaald en naar de luchthaven gebracht. Na veel verschillende landschappen te heb gezien en Costa Ricaanse activiteiten te hebben gedaan, stapt u het vliegtuig in om weer terug te reizen naar Nederland. Geniet na van de vakantie en tot ziens!
Praktische informatie
Budget vanaf€ 2.040 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Costa Rica volgens uw wensen