Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
De charme van de natuur

Costa RicaDe charme van de natuur

Buitengewoon
Ideaal voor reizigers die houden van natuur, jungle en wildlilfe! Uw reis begint in de hoofdstad San José, vanwaar u reist naar La Fortuna, aan de voet van de Arenal Vulkaan. Geniet hier van de bijzondere natuur die het gebied te bieden heeft. In Tarcoles/Carara overnacht u midden in de natuur en kunt u op zoek naar tropische vogels. De reis vervolgt naar Domincal, bij het Marino Ballena Nationale Park en daarna naar het zuiden van Costa Rica, bij het Nationale Park Piedras Blancas, wat bij Golfito ligt. We sluiten de reis in het nevelwoud van San Gerardo de Dota, geniet van de natuur en omgeving. Hier kunt u misschien de Quetzal vogel wel kan spotten! Een bijzondere reis om de charme van de natuur te ontdekken die Costa Rica te bieden heeft!
Reisideeën aangeraden door
Maureen Lokale*r Costa Rica Expert*in
Duur van de reis
13 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 2.350
Reisprogramma
Aankomst in San José

Dag 1: Aankomst in San José

Welkom in Costa Rica! Op de luchthaven wordt u ontvangen door onze chauffeur. Hij geeft u een infokit met alle informatie over uw reis. De reis naar uw hotel in San José duurt ongeveer 40 minuten. Accommodatie: Présidente (San José)
Plaats:
San José

De beroemde Arenal vulkaan

Dag 2: De beroemde Arenal vulkaan

Stap in de huurauto op weg naar La Fortuna, een bekende bestemming in Costa Rica vanwege de Arenal vulkaan. Deze vulkaan barstte in 1968 voor de eerste keer sinds mensheugenis uit en is daarna elke dag tot 2013 (ongevaarlijk) actief gebleven, lava en rotsen uitstotend. Dit spektakel trok ieder jaar duizenden nieuwsgierigen naar het gebied, waardoor het zich ontwikkelde tot een belangrijke toeristische bestemming. De vulkaan is inmiddels al jaren niet meer actief. Accommodatie: Arenal Observatory Lodge (Arenal)
Plaats:
La Fortuna

Vrije dag in La Fortuna

Dag 3: Vrije dag in La Fortuna

Ga er op eigen gelegenheid op uit, bijvoorbeeld naar de La Fortuna waterval voor een mooie wandeling in de natuur, een frisse duik en een picknick. Of kies voor één van onze optionele tours: - Nationale Park Tour met gids: Een wandeling langs verschillende uitkijkpunten om de vulkaan te bewonderen. Deze tour is te combineren met een bezoek aan de warmwaterbronnen.  - Luiaardtour: Ga op zoek naar twee-teen en drie-teen luiaards. Ze zijn heel erg schattig om te zien en de gids zal veel feitjes vertellen over dit bijzondere dier.  Accommodatie: Arenal Observatory Lodge (Arenal)
Plaats:
La Fortuna

Naar de kust bij Tarcoles

Dag 4: Naar de kust bij Tarcoles

Vandaag gaat de reis naar de Stille Oceaan van Costa Rica, in het gebied van Tarcoles/Carara. Dit gebied staat is een hotspot voor vogelaars en natuurliefhebbers. Er kan gewandeld worden in het Nationale Park van Carara, of u kunt een boottocht maken op de Tarcoles rivier om de krokodillen te zien! Accommodatie: Cerro Lodge (Tarcoles)
Plaats:
Tárcoles,Carara National Park

Vogels spotten en de jungle ontdekken

Dag 5: Vogels spotten en de jungle ontdekken

Vroeg in de morgen staat de Nationale Park tour op het programma. Ga met de gids op zoek naar onder andere Tanagers, Kolibries en Trogons. U kunt de rest van de dag gebruiken om het park verder te ontdekken. U kunt bijvoorbeeld de watervallen bekijken! Accommodatie: Cerro Lodge (Tárcoles)
Plaats:
Tárcoles

De baai in de vorm van een walvissenstaart

Dag 6: De baai in de vorm van een walvissenstaart

Dominical is een klein dorpje, dat een prima uitvalsbasis vormt om het Marino Ballena Nationale Park te bezoeken. Bij eb komen de rotsen en zandbanken droog te liggen in de vorm van een walvisstaart. In bepaalde tijden van het jaar kunnen hier walvissen gezien worden! Accommodatie: Hacienda Baru (Dominical)
Plaats:
Dominical

Het nationale park bij Dominical

Dag 7: Het nationale park bij Dominical

Vandaag kunt u de omgeving van Dominical ontdekken, ga erop uit en bezoek het Nationale Park Marino Ballena. Of ga op een dolfijnentour om dit prachtige zoogdier van dichtbij te bewonderen. En de avonturiers kunnen meedoen aan een surfles en leren om de golven van de Stille Oceaan te bedwingen.  Accommodatie: Hacienda Baru (Dominical)
Plaats:
Dominical

Ontdek Piedras Blancas National Park*

Dag 8: Ontdek Piedras Blancas National Park*

U vertrekt naar Golfito, waar u de huurauto parkeert en aan boord gaat van een boot richting de lodge. Golfito ligt vlakbij het Park Piedras Blancas, een mooi natuurgebied aan de andere kant van het Osa Peninsula. Het vormt een fantastische basis om uitstapjes te maken naar bijzondere plekken: het ongerepte Nationaal Park Piedras Blancas en de Golfo Dulce. ​In de lodge zijn alle maaltijden inclusief. Geniet van de rust en natuur, de echte jungle in Costa Rica! Accommodatie: Playa Nicuesa Rainforest Lodge (Península de Osa)
Plaats:
Golfito

Vrije tijd in de ongerepte natuur

Dag 9 tot 10: Vrije tijd in de ongerepte natuur

Geniet van een paar dagen in de jungle. U hebt de mogelijkheid om verschillende activiteiten te ondernemen, zoals stand-up-paddle, een bezoek aan het Nationale Park Piedras Blancas, kajakken, yoga, en nog veel meer! Accommodatie: Playa Nicuesa Rainforest Lodge (Península de Osa)
Plaats:
Golfito

Het vogelparadijs van San Gerardo de Dota

Dag 11: Het vogelparadijs van San Gerardo de Dota

Vroeg uit de veren vandaag, want er staat een lange rit op het programma. U rijdt naar San Gerardo de Dota, een lieflijk plaatsje in het dal van de Savegre-rivier, omzoomd door nevelwouden. Het ligt op slechts een paar uur reizen van San José vlakbij de hoogste pas in Costa Rica (Cerro de la Muerte, 3400m). Dit gebied staat bekend als de beste plek om misschien wel de mooiste vogel van het land te zien: de quetzal. Dit hele gebied is daarbij een vogelparadijs. Accommodatie: Trogon Lodge (San Gerardo de Dota)
Plaats:
San Gerardo de Dota

Op zoek naar paradijsvogels

Dag 12: Op zoek naar paradijsvogels

Vandaag kunt u op zoek gaan naar de quetzal, de beroemde tropische kleurrijke vogel die alleen te vinden is in de nevelwouden van Costa Rica. Nog even de laatste dag genieten van de natuur die Costa Rica te bieden heeft. Accommodatie: Trogon Lodge (San Gerardo de Dota)
Plaats:
San Gerardo de Dota

Vertrek vanaf San José

Dag 13: Vertrek vanaf San José

Na de laatste dagen genoten te hebben van intense natuur, rijdt u vandaag terug naar de luchthaven. De huurauto levert u in bij het kantoor en vanaf daar wordt u met een shuttle naar de vertrekhal gebracht.
Plaats:
San José
Praktische informatie
Budget vanaf€ 2.350 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Costa Rica volgens uw wensen