Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Autorondreizen in Costa Rica

Autorondreizen in Costa Rica

Uw op maat gemaakte autorondreizen in Costa Rica
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Reizigers
Maand
Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget
Profiel
Alle

Onze autorondreis ideeën in Costa Rica

gecombineerd
 • Klassiekers
Self-drive van groen Costa Rica naar paradijselijk Panama
circa 19 dagen vanaf € 1.430
 • Klassiekers
De autorondreis voor families met ontdekkingen in de jungle
circa 17 dagen vanaf € 1.620
 • Buiten de gebaande paden
Roadtrip met bijzondere overnachtingen
circa 14 dagen vanaf € 1.250
 • Klassiekers
Een mix van natuur, jungle en stranden 
circa 16 dagen vanaf € 1.700
 • Buiten de gebaande paden
Ongerepte natuur en bijzondere ontmoetingen
circa 17 dagen vanaf € 2.090
 • Klassiekers
Familiereis langs de highlights!
circa 13 dagen vanaf € 1.320
 • Charme en Luxe
De charme van de natuur
circa 13 dagen vanaf € 1.960
 • Charme en Luxe
Blue zone revitalisatie met natuur, cultuur en wellness
circa 14 dagen vanaf € 1.610
 • Sport en Avontuur
Self-drive met sport en avontuur voor natuurliefhebbers
circa 18 dagen vanaf € 2.060
 • Klassiekers
Ontdek de Caribische kust 
circa 15 dagen vanaf € 1.430
 • Klassiekers
Van kust tot kust
circa 15 dagen vanaf € 2.220

Onze lokale reisagenten in Costa Rica

Waarom reizen in Costa Rica?

Welkom op onze pagina’s over Costa Rica. U staat op het punt om voet te zetten in één van 's werelds mooiste flora en fauna. Het land, dat Christoffel Columbus de "rijke kust" noemde, wordt nu gezien als het Zwitserland van Centraal-Amerika. De Costa Ricanen (of Ticos voor insiders) zijn altijd vrolijk! Het land wordt regelmatig geklasseerd als een van de beste landen voor een goed leven, en heeft een opmerkelijke ontwikkeling. Zo zijn onderwijs,... Welkom op onze pagina’s over Costa Rica. U staat op het punt om voet te zetten in één van 's werelds mooiste flora en fauna. Het land, dat Christoffel Columbus de "rijke kust" noemde, wordt nu gezien als het Zwitserland van Centraal-Amerika. De Costa Ricanen (of Ticos voor insiders) zijn altijd vrolijk! Het land wordt regelmatig geklasseerd als een van de beste landen voor een goed leven, en heeft een opmerkelijke ontwikkeling. Zo zijn onderwijs, gezondheidszorg en bescherming van het milieu een prioriteit. Als u een natuurliefhebber bent, is Costa Rica een geweldige bestemming... Costa Rica investeert veel tijd in ecotoerisme, en heeft een zeer rijke biodiversiteit. U kunt kennis maken met de prachtige flora en fauna. Dit kan in een van de 33 nationale parken en reservaten van het land. Lees meer
Bekijk onze reisgids

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar Costa Rica

4.7/5
23 beoordelingen van reizigers
Uw rondreis vanaf begin tot eind zelf samenstellen? Reisvoorstel aanvragen

Op autorondreis in Costa Rica

Costa Rica ligt aan de Caribische zee in het oosten, en aan de Stille Oceaan in het westen. Met een reis naar Costa Rica, is het zeker dat u veel meekrijgt van het mooie klimaat, de flora en fauna, en van de prachtige stranden. Met een autorondreis heeft u alle vrijheid en kunt u op uw eigen tempo en eigen manier Costa Rica ontdekken. Door een reisaanvraag te doen, komt u in contact met de lokale reisagent in Costa Rica. Samen kunt u uw reis helemaal naar uw voorkeur maken.

Wat is er te zien en te doen tijdens een autorondreis in Costa Rica?

Voorbereidingen

Vanuit Amsterdam kunt u naar twee vliegvelden vliegen in Costa Rica: San José en Liberia. Helaas zijn er op dit moment geen directe vluchten. U kunt dus kiezen of u uw autoreis in Costa Rica begint in San José of Liberia. Liberia is de bestuurlijke hoofdstad van Costa Rica, maar San José de geografische hoofdstad. In Liberia kunt u veel historische gebouwen vinden, maar ook mooie stranden en veel culturele activiteiten. Het is een goed beginpunt voor uw rondreis met de auto door Costa Rica. San José heeft echter ook veel charmante aspecten. Het heeft ook veel historische gebouwen en plekken, marktjes, musea, maar ook goede uitgaansgelegenheden

Activiteiten

Costa Rica heeft een van de meest rijke biodiverse landschappen van heel de wereld. Met, onder andere, regenwouden, stranden, vulkanen en mangrovemoerassen, heeft het land onwijs veel te bieden voor elke reiziger. Het land zelf is ook niet erg groot, wat het een stuk gemakkelijker maakt om zoveel mogelijk te zien van deze grote diversiteit. Er zijn veel prachtige stranden en indrukwekkende natuurparken te zien. Ook qua actief zijn, is Costa Rica een geweldige bestemming. Niet alleen kunt u hier snorkelen, duiken, kajakken, surfen, wandelen, maar ook ziplinen en fietsen door de jungle!

Costa Rica is voor iedereen

Het voordeel van reizen met een auto door Costa Rica, is dat u veel kunt zien en zelf kunt bepalen in welk tempo u dat wilt doen. Wilt u meer genieten van de stranden? Dan zijn er veel paradijselijke stranden te ontdekken aan de oost- en westkust van Costa Rica. Geniet u liever van de natuur, dan zijn er meer dan 35 Nationale Parken in Costa Rica, waar u de flora en fauna op een bijzondere manier kunt ontdekken. Tochten door de jungle zijn ook mogelijkheden waar veel mensen voor kiezen. De echte adrenaline junks kiezen voor het ziplinen, maar ook een wandeltocht door de jungle, of een tocht over de grote hangbruggen is zeer indrukwekkend. Ook op cultureel en culinair gebied heeft Costa Rica veel te bieden. Het is tevens een van de veiligste landen ter wereld, met een zeer stabiele economie.

Beste reisperiode in Costa Rica voor een autoreis

Het tropische klimaat van Costa Rica heeft een droogseizoen en een regenseizoen. De beste tijd voor uw reis is tijdens het droge seizoen, wat van december tot april loopt. Er is wel een verschil tussen het weer in het centrum en de kust. Aan de kust is het warm met temperaturen rond de 30 graden, terwijl het centrum van Costa Rica over het algemeen wat kouder is. Zelfs tijdens het regenseizoen is het nog warm en kunt u volop genieten van al het moois wat het land te bieden heeft, u moet echter wel een regenjas meenemen voor de spontane buien! Voor het beste reisadvies die aansluiten op uw voorkeuren, kunt u onze beste reistijd Costa Rica bezoeken. 

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis