Vanwege de populariteit van Costa Rica is de beschikbaarheid tussen 20 december 2023 en 07 januari 2024 zeer beperkt. Wij raden u aan uw reis voor een latere periode te plannen om optimaal van de bestemming te kunnen genieten.
Familiereis langs de hoogtepunten

Costa RicaFamiliereis langs de hoogtepunten

Klassiekers
Tijdens deze complete familiereis ziet u alle must-sees van Costa Rica! U komt langs plekken waar u leuke tours kunt ondernemen. Na bruisend San José ontdekt te hebben rijden jullie naar Sarapiquí, het ananasgebied. U kunt kiezen om meer te leren over hoe ananas en andere fruitsoorten die verbouwd worden. Dan gaat de reis naar La Fortuna, met zijn prachtige uitzichten op de Arenal Vulkaan. De volgende stop is het nevelwoud van Monteverde, waar de hele familie een adrenalinevolle zipline excursie kan doen. De laatste dagen van de vakantie zijn aan het strand van Manuel Antonio. Neem de tijd om lekker te relaxen en te genieten van de prachtige zonsondergang. 
Reisideeën aangeraden door
Maureen Lokale*r Costa Rica Expert*in
Duur van de reis
13 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.800
Reisprogramma
Aankomst in San ​José

Dag 1: Aankomst in San ​José

Bij aankomst op de luchthaven worden jullie opgewacht door een chauffeur. U herkent hem aan het bordje met uw naam. Ontvang van hem alle informatie over de reis. Dan rijden jullie naar het hotel, waar tijd is om te ontspannen na een lange vlucht. Welkom in Costa Rica!  Accommodatie: Autentico (San José)
Plaats:
San José

Ontdek de hoofdstad

Dag 2: Ontdek de hoofdstad

Om ervoor te zorgen dat alles duidelijk is organiseren we vandaag een Meet & Greet met een van onze collega's. Hier wordt u naartoe gebracht door een chauffeur. Na de kennismaking is er nog genoeg tijd om San José te ontdekken. Wandel over de kleurrijke Mercado Centraal en bekijk de belangrijkste gebouwen, zoals het nationale theater en het goudmuseum. Ook de stadsparken en het gezellige Barrio Amón met zijn vele restaurantjes zijn aanraders.  Accommodatie: Autentico (San José)
Plaats:
San José

De rit begint! Van San Jose naar Sarapiqui

Dag 3: De rit begint! Van San Jose naar Sarapiqui

Vandaag wordt de huurauto bij het hotel afgeleverd. Stap in en rij naar de eerste bestemming, Sarapiquí. Dit plaatsje in de noordelijke laaglanden is omgeven door ananasplantages en er zijn hier veel prachtige vogels. Kijk daarom tijdens de rit goed naar buiten om ze te spotten!  Accommodatie: Sarapiqui Rainforest Lodge (Sarapiquí)
Plaats:
Sarapiquí

Vrije dag in Sarapiquí

Dag 4: Vrije dag in Sarapiquí

Geniet van een vrije dag en ontdek de omgeving van Sarapiquí. U kunt ervoor kiezen om een excursie te doen en zo het dagelijks leven in de streek beter te leren kennen. Ga bijvoorbeeld mee op de ananastour, waar u op de plantages meer leert over het verbouwen van deze en andere fruitsoorten. Of doe de chocoladetour en ontdek het proces van cacao tot chocolade. Leuk om te weten, maar natuurlijk ook om te proeven! Accommodatie: Sarapiqui Rainforest Lodge (Sarapiquí)
Plaats:
Sarapiquí

Richting de Arenal vulkaan

Dag 5: Richting de Arenal vulkaan

Jullie vertrekken naar La Fortuna, het stadje aan de voet van de iconische Arenal vulkaan. Tegenwoordig is de vulkaan niet meer actief, al was dit tot 2013 wel het geval en stootte hij soms rotsen en lava uit. Omdat mensen dit graag wilden zien groeide La Fortuna uit tot een belangrijke toeristische bestemming. In 1968 was de laatste uitbarsting.  Accommodatie: Arenal Montechiari Hotel (La Fortuna)
Plaats:
La Fortuna

Vrije dag in La Fortuna

Dag 6: Vrije dag in La Fortuna

Vandaag hebben jullie een vrije dag. In de namiddag staat er een kikkertour op het programma! Verschillende activiteiten die kunnen worden ondernomen: - Nationale Park Tour met gids Deze tour is te combineren met een bezoek aan de hot springs. De wandeling gaat langs uitkijkpunten waar jullie de vulkaan kunnen bewonderen. - La Fortuna Waterval De La Fortuna Waterval is makkelijk te bezoeken zonder tour. Bij het uitkijkpunt is er een erg mooi zicht op de waterval omringd door natuur. Loop via de trap naar beneden naar de waterval, de perfecte plek voor een frisse duik en een picknick. Accommodatie: Arenal Montechiari (Arenal Volcano National Park)
Plaats:
La Fortuna

De natuur van de nevelwouden

Dag 7: De natuur van de nevelwouden

Na 2 nachten in La Fortuna vertrekken jullie naar Monteverde. Deze plek staat bij natuurliefhebbers bekend om haar ongerepte nevelwouden. Het beroemde natuurpark werd oorspronkelijk gecreëerd om het schone water dat op vele plaatsen uit de grond welt te beschermen. Het ligt op ongeveer 1200m boven zeeniveau en heeft een sprookjesachtige sfeer. Monteverde herbergt een enorme diversiteit aan flora en fauna.  Accommodatie: Trapp Family Lodge (Monteverde)
Plaats:
Monteverde

Vrije dag in Monteverde

Dag 8: Vrije dag in Monteverde

Tijdens uw vrije dag kunt u verschillende activiteiten ondernemen. Trek met een gids door het Monteverde Cloud Forest Reservaat tijdens een wandeling van 2,5 uur. U leert alles over de bijzonderheden van het nevelwoud en gaat op zoek naar wilde dieren en mooie vogels. Dit is te combineren met de hangende bruggen van Monteverde. Willen jullie iets spannenders doen? Ga dan ziplinen, een excursie vol adrenaline waarbij jullie als een vogel over het woud vliegen.  Accommodatie: Trapp Family Lodge (Monteverde)
Plaats:
Monteverde

Naar de Pacifische kust

Dag 9: Naar de Pacifische kust

De reis gaat verder naar naar Manuel Antonio, uitvalsbasis van een goed toegankelijk Nationaal Park, gelegen aan de prachtige witte zandstranden van de Grote Oceaan. Maak zelf een wandeling, spot diverse dieren en neem een duik vanaf het prachtig (bounty)strand, gelegen in een baai. Of ga samen met een natuurgids op zoek naar luiaards, brul-, capucijn- en doodshoofdaapjes, wasbeertjes, leguanen en veel vogels. Accommodatie: Karahé Hotel (Manuel Antonio)
Plaats:
Manuel Antonio

Twee dagen relaxen aan het strand

Dag 10 tot 11: Twee dagen relaxen aan het strand

Geniet van de vrije tijd in Manuel Antonio. Onderneem een optionele activiteit, zoals een hike met een gids door het nationale park. In een paar uur gaat de gids op zoek naar verschillende dieren. Jullie kunnen ook kiezen voor een tocht in een catamaran met de kans om dolfijnen te spotten! Tijdens de tour kunnen jullie snorkelen bij een klein koraalrif. Of doe lekker helemaal niks, bruin bij op het strand en maak gebruik van het zwembad van het hotel. Aan jullie de keuze!  Accommodatie: Karahé Hotel (Manuel Antonio)
Plaats:
Manuel Antonio

Terug naar de hoofdstad

Dag 12: Terug naar de hoofdstad

Na de laatste dagen genoten te hebben van het strand, gaan jullie vandaag terug naar San José. De huurauto wordt opgehaald in het hotel in San José. Geniet lekker van de laatste avond in Costa Rica! Accommodatie: Trapp Family Country Inn (Alajuela)
Plaats:
San José

Terugvlucht  vanaf ​San José

Dag 13: Terugvlucht  vanaf ​San José

Jullie worden opgehaald en naar de luchthaven gebracht. Geniet na van de prachtige vakantie die jullie hebben gehad en tot ziens!
Plaats:
San José
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.800 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Costa Rica volgens uw wensen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten