Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Natuurreis in Costa Rica

Natuurreis in Costa Rica

Uw op maat gemaakte natuurreis in Costa Rica
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Reizigers
Maand
Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget
Profiel
Alle

Onze natuurreis ideeën in Costa Rica

 • Buiten de gebaande paden
Onderdompeling in de natuur in eco-lodges
circa 18 dagen vanaf € 1.920
 • Klassiekers
De autorondreis voor families met ontdekkingen in de jungle
circa 17 dagen vanaf € 1.620
 • Klassiekers
Een mix van natuur, jungle en stranden 
circa 16 dagen vanaf € 1.700
 • Buiten de gebaande paden
Ongerepte natuur en bijzondere ontmoetingen
circa 17 dagen vanaf € 2.090
 • Klassiekers
Familiereis langs de highlights!
circa 13 dagen vanaf € 1.320
 • Charme en Luxe
De charme van de natuur
circa 13 dagen vanaf € 1.960
 • Charme en Luxe
Blue zone revitalisatie met natuur, cultuur en wellness
circa 14 dagen vanaf € 1.610
 • Sport en Avontuur
Self-drive met sport en avontuur voor natuurliefhebbers
circa 18 dagen vanaf € 2.060
 • Sport en Avontuur
Wandel van kust naar kust en relax
circa 12 dagen vanaf € 1.670
 • Klassiekers
Van kust tot kust
circa 15 dagen vanaf € 2.220

Onze lokale reisagenten in Costa Rica

Waarom reizen in Costa Rica?

Welkom op onze pagina’s over Costa Rica. U staat op het punt om voet te zetten in één van 's werelds mooiste flora en fauna. Het land, dat Christoffel Columbus de "rijke kust" noemde, wordt nu gezien als het Zwitserland van Centraal-Amerika. De Costa Ricanen (of Ticos voor insiders) zijn altijd vrolijk! Het land wordt regelmatig geklasseerd als een van de beste landen voor een goed leven, en heeft een opmerkelijke ontwikkeling. Zo zijn onderwijs,... Welkom op onze pagina’s over Costa Rica. U staat op het punt om voet te zetten in één van 's werelds mooiste flora en fauna. Het land, dat Christoffel Columbus de "rijke kust" noemde, wordt nu gezien als het Zwitserland van Centraal-Amerika. De Costa Ricanen (of Ticos voor insiders) zijn altijd vrolijk! Het land wordt regelmatig geklasseerd als een van de beste landen voor een goed leven, en heeft een opmerkelijke ontwikkeling. Zo zijn onderwijs, gezondheidszorg en bescherming van het milieu een prioriteit. Als u een natuurliefhebber bent, is Costa Rica een geweldige bestemming... Costa Rica investeert veel tijd in ecotoerisme, en heeft een zeer rijke biodiversiteit. U kunt kennis maken met de prachtige flora en fauna. Dit kan in een van de 33 nationale parken en reservaten van het land. Lees meer
Bekijk onze reisgids

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar Costa Rica

4.7/5
23 beoordelingen van reizigers
Uw rondreis vanaf begin tot eind zelf samenstellen? Reisvoorstel aanvragen

Op natuurreis in Costa Rica

Met een van ‘s werelds mooiste en meest diverse flora en fauna is te vinden in Costa Rica. Elke natuurliefhebber kan hier zijn hart ophalen aan alles wat dit prachtige land te bieden heeft. Met een natuurreis kunt u veel verschillende aspecten en gebieden van Costa Rica leren kennen, zoals het verrassende regenwoud in Corcovado National Park, of een van de andere 26 nationale parken. Een reis naar Costa Rica is een aanrader voor elke natuurliefhebber.

Wat is er te zien en te doen tijdens een natuurreis in Costa Rica?

Nationale parken en natuurreservaten

In totaal zijn er 33 nationale parken en natuurreservaten te vinden in Costa Rica. Dat betekent dat met een natuurreis in Costa Rica er meer dan 50.000 soorten insecten, 200 zoogdieren en 850 vogelsoorten te zien zijn. In de nationale parken en natuurreservaten zijn niet alleen dieren en insecten te zien, maar ook nog eens adembenemende natuur. In bijvoorbeeld het Corcovado National Park, kunt u een dikke mangrove oversteken en wandelen in een indrukwekkend regenwoud. Dit park heeft alles te bieden waar Costa Rica bekend om staat, van paradijselijke stranden tot wilde natuur.

Stranden

Niet alleen is Costa Rica rijk aan een grote biodiversiteit boven water, maar ook de onderwaterwereld heeft veel verschillende schatten te bieden. De stranden, die u zowel vindt grenzend aan de Stille Oceaan als aan de Caraïben, zijn vaak paradijselijk en zeer geschikt voor ontspannen en genieten. Zo zijn de stranden fijn met prachtig wit of geel zand en prachtig helder water. Hier kunt u genieten van indrukwekkende koraalriffen en veel verschillende soorten vissen. Met wat geluk ziet u zeeschildpadden!

Tortuguero

Een andere indrukwekkende optie voor een natuurreis in Costa Rica is om een boottocht te maken over de kanalen vanTortuguero. Het dorp ligt in de provincie Limon, op een zandbank. Aan de ene kant vindt u de Caribische Zee, aan de andere kant de rivier die dezelfde naam heeft als het dorp: Tortuguero. Deze naam betekent letterlijk “plaats van de schildpadden”. Het dorp wordt gezien als een van de belangrijkste natuurschatten van Costa Rica. Er zijn talrijke jungle kanalen te vinden, die u met de boottocht grotendeels zal verkennen. Deze plaats wordt ook wel het Venetië van Costa Rica genoemd.

Beste reisperiode in Costa Rica voor een natuurreis

In Costa Rica kennen ze een droog seizoen en een regenseizoen. Het droge seizoen loopt van december tot april. Vanaf april tot november is het vervolgens regenseizoen. Toch komt het heel vaak tijdens het regenseizoen voor dat het prachtig weer is in Costa Rica. Het beste reisadvies voor Costa Rica is dus het hele jaar door, alleen tijdens het regenseizoen is het aan te raden een regenjas of paraplu op zak te hebben!

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis