Ongerepte natuur en bijzondere ontmoetingen

Costa RicaOngerepte natuur en bijzondere ontmoetingen

Avontuur
Deze reis is ideaal voor mensen die van avontuur houden en die graag nieuwe, bijzondere bestemmingen ontdekken. U begint in de jungle van Tortuguero, waar u op zoek gaat naar luiaarden, apen en tropische vogels. In het natuurgebied Sarapiqui beleeft u de lokale cultuur tijdens het verblijf in een homestay bij de gemeenschap van Juanilama. De reis gaat verder naar de blauwe rivier Rio Celeste in Tenorio en Tarcoles, waar u vogels kunt spotten. Vervolgens is er tijd om te relaxen op het prachtige strand van Dominical, aan de Pacifische kust. Verder naar het zuiden bezoekt u het Nationale Park Corcovado, waar u verblijft in een bijzondere lodge midden in de weelderige natuur. De laatste dagen brengt u door in het nevelwoud van San Gerardo de Dota, waar u misschien de Quetzal vogel wel kunt spotten! Een heerlijke reis buiten de gebaande paden in de echte jungle en cultuur van Costa Rica!
Reisideeën aangeraden door
Maureen Lokale*r Costa Rica Expert*in
Duur van de reis
17 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 2.550
Reisprogramma
Aankomst in San José

Dag 1: Aankomst in San José

Welkom in Costa Rica! Op de luchthaven wordt u opgewacht door onze chauffeur. Hij overhandigt u een infokit. U wordt naar het hotel gebracht, waar u kunt bijkomen van de vlucht en u alvast kunt voorbereiden op een bijzondere reis door Costa Rica.  Accommodatie: Hotel Presidente (San José)
Plaats:
San José

Een dag in San José

Dag 2: Een dag in San José

De chauffeur haalt u op voor een Meet & Greet met één van onze collega's. Als u nog vragen heeft over de route kunt u ze nu stellen! Neem ook de tijd om langs het Teatro Nationaal, het goudmuseum en de kleurrijke markt Mercado Central te wandelen. En een bezoek aan de stadsparken is ook zeker de moeite waard! Om de dag af te sluiten raden we Barrio Amón aan, een gezellige wijk met vele restaurantjes.  Accommodatie: Hotel Presidente (San José)
Plaats:
San José

De ongerepte natuur van Tortuguero

Dag 3: De ongerepte natuur van Tortuguero

Tijd om San José te verruilen voor de natuur. U wordt opgehaald en na een ontbijt in Guapiles naar de boot gebracht. Dan vaart u naar Tortuguero, een ongerept dorpje in het gebied dat ook wel 'de Amazone van Costa Rica' wordt genoemd. Er zijn hier veel wilde dieren, zoals apen, krokodillen, schildpadden (juli t/m november) en tropische vogels. Tijdens uw verblijf in Tortuguero zijn alle maaltijden inclusief. Ook de tours zijn inbegrepen, deze maakt u met een gids en een internationaal groepje toeristen. U begint gelijk met een leuke tour naar het dorpje. ​Entree nationale park van $15 USD niet inbegrepen Accommodatie: Evergreen Lodge (Tortuguero National Park)
Plaats:
Tortuguero

Ontdek Tortuguero Nationaal Park

Dag 4: Ontdek Tortuguero Nationaal Park

De gids neemt u mee naar het Nationale Park Tortuguero, samen met de groep wordt u door een bootje opgehaald voor een tocht door de mangroven. De gids neemt een verrekijker mee om zoveel mogelijk dieren te spotten. Hij kan u ook alles over het gebied vertellen. Terug bij de lodge maakt u nogmaals een wandeling in de omgeving. Met rubber laarzen gaat u de echte jungle in. Accommodatie: Evergreen Lodge (Tortuguero National Park)
Plaats:
Tortuguero

Met de huurauto naar Sarapiquí

Dag 5: Met de huurauto naar Sarapiquí

Na het ontbijt is het tijd om Tortuguero te verlaten. Met een boot en een bus komt u weer in Guapiles aan, waar een lunch voor u klaar staat. Dan wordt u afgezet bij het kantoor waar u uw huurauto ophaalt. Stap in de auto en rij naar de eerste bestemming: Sarapiquí. Dit plaatsje in de noordelijke laaglanden ligt midden tussen de ananasplantages. Kijk onderweg goed om u heen om prachtige vogels te spotten! Accommodatie: Ara Ambigua (Sarapiquì)
Plaats:
Sarapiquí

Verblijf bij de community van Juanilama

Dag 6: Verblijf bij de community van Juanilama

De volgende stop is Juanilama, waar u kennismaakt met de lokale bevolking. U wordt hier met open armen ontvangen door de community en u kunt verschillende leuke tours doen. Leer meer over de bloemen, planten, groenten en vruchten die hier gekweekt worden tijdens de agricultuur tour. Of doe een kookles met muziek, eten en vooral veel gezelligheid. Zo leert u de 'tico's' goed kennen! 's Avonds komt iedereen bij elkaar om te eten en te dansen op de lokale muziek.  Accommodatie: homestay bij de gemeenschap van Juanilama
Plaats:
Juanilama

Rit naar natuurgebied Tenorio

Dag 7: Rit naar natuurgebied Tenorio

Stap in de auto en rijd verder naar Tenorio, een gebied dat bekend staat om de blauwe rivier en de prachtige waterval die in het Nationale Park van Tenorio te zien is. Er zijn hier niet veel toeristen, toch is het een geweldig mooi natuurgebied dat u niet wilt missen! Accommodatie: Sueno Rio Celeste (Tenorio)
Plaats:
Tenorio

De blauwe rivier van Tenorio

Dag 8: De blauwe rivier van Tenorio

Maak van uw vrije dag gebruik om het natuurgebied van Tenorio te ontdekken. Bezoek de blauwe rivier en de waterval. En heeft u nog energie over? Ga dan mee op de chocoladetour, u komt dan alles te weten over cacao, kokosbomen en medicinale planten. En bij deze tour komt u in contact met de locals op een echte 'finca' (boerderij) in de omgeving.  Accommodatie: Sueno Rio Celeste (Tenorio)
Plaats:
Tenorio

Rit naar Tarcoles

Dag 9: Rit naar Tarcoles

Vandaag rijdt u verder richting de Stille Oceaan, naar het gebied van Tarcoles/Carara. Dit is een hotspot voor vogelaars en andere natuurliefhebbers. U kunt wandelen in het Nationale Park van Carara, of een boottocht maken op de Tarcoles rivier om de krokodillen te spotten! Accommodatie: Cerro Lodge (Tárcoles)
Plaats:
Tárcoles

De flora en fauna van Tarcoles en Carara

Dag 10: De flora en fauna van Tarcoles en Carara

Vandaag kunt u genieten van de natuur van Tarcoles en Carara, ga op zoek naar onder andere tanagers, kolibries en trogons bij de lodge. Ook kunt u één van de andere activiteiten ondernemen om het gebied te ontdekken, zoals een kajaktocht naar de watervallen, of een spannende nachtwandeling in de jungle! Accommodatie: Cerro Lodge (Tárcoles)
Plaats:
Dominical

Rit naar Dominical

Dag 11: Rit naar Dominical

Dominical is een klein dorpje, wat een prima uitvalsbasis vormt om het Marino Ballena Nationale Park te bezoeken. Bij eb komt er een zandbank droog te liggen in de vorm van een walvisstaart. Als u hier in de juiste tijd van het jaar bent is het mogelijk om walvissen te spotten! Accommodatie: Mavi Surf (Dominical)
Plaats:
Dominical

Een afgelegen lodge in de natuur

Dag 12: Een afgelegen lodge in de natuur

Ontdek de omgeving van Dominical. Ga erop uit en bezoek het Nationale Park Marino Ballena, of ga op een dolfijnentour om dit prachtige zoogdier van dichtbij te bewonderen. Avontuurlijke reizigers kunnen een surfles nemen in Dominical. Accommodatie: Mavi Surf (Dominical)
Plaats:
Dominical

Rit naar Corcovado

Dag 13: Rit naar Corcovado

De reis vervolgt naar Corcovado, een ongerept stukje natuur in het zuiden van Costa Rica. U rijdt in 1,5 uur naar Puerto Jimenez, waar u de auto parkeert. Dan maakt u een mooie wandeling van ongeveer 4 kilometer over het strand naar de lodge, een echt avontuur! Corcovado vormt een fantastische basis om uitstapjes te maken, zoals bijvoorbeeld een wandeling door het ongerepte Nationaal Park Corcovado. De maaltijden zijn hier inclusief. Geniet van de rust en natuur, de echte jungle in Costa Rica!  Accommodatie: La Leona Ecolodge (Corcovado National Park)
Plaats:
Corcovado National Park

Twee vrije dagen in de ongerepte natuur

Dag 14 tot 15: Twee vrije dagen in de ongerepte natuur

Geniet van de natuur van het Corcovado Nationaal Park en ga (optioneel) samen met de gids in groepsverband op zoek naar toekans, apen, tapirs en nog veel meer! Rondom de lodge is ontzettend veel te zien. Ook leert u veel over het Nationale Park Corcovado en kunt u genieten van de mooie natuur. Een echt ongerept stukje natuur in Costa Rica.  Accommodatie: La Leona Ecolodge (Corcovado National Park)
Plaats:
Corcovado National Park

Rit naar het dal van de Savegre

Dag 16: Rit naar het dal van de Savegre

Vroeg uit de veren vandaag, want er staat een lange rit op het programma. U vertrekt naar San Gerardo de Dota, een schattig plaatsje gelegen in het dal van de Savegre-rivier, omzoomd door nevelwouden. Het ligt op slechts een paar uur reizen van San José, vlakbij de hoogste pas van Costa Rica (Cerro de la Muerte - 3400m). Dit gebied staat bekend als de beste plek om misschien wel de mooiste vogel van het land te zien: de Quetzal. Dit hele gebied is daarbij een vogelparadijs.  Accommodatie: Savegre Lodge (San Gerardo de Dota)
Plaats:
San Gerardo de Dota

Einde van de reis

Dag 17: Einde van de reis

Na de laatste dagen genoten te hebben van intense natuur, rijdt u vandaag terug naar de luchthaven. De huurauto levert u in bij het kantoor en vanaf daar wordt u met een shuttle naar de luchthaven gebracht.
Plaats:
San José
Praktische informatie
Budget vanaf€ 2.550 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Costa Rica volgens uw wensen