Bestemmingen
Inspiratie opdoen
  • Met wie op reis?
  • Welke activiteiten?
  • Welke periode?
  • Wat voor een soort reis?
Familie met kinderen rondreis in Costa Rica

Familie met kinderen rondreis in Costa Rica

Rondreizen in Costa Rica met kinderen
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Reizigers
Maand
Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget
Profiel
Alle

Onze reisideeën met kinderen in Costa Rica

  • Klassiekers
De autorondreis voor families met ontdekkingen in de jungle
circa 17 dagen vanaf € 1.620
  • Buiten de gebaande paden
Roadtrip met bijzondere overnachtingen
circa 14 dagen vanaf € 1.250
  • Klassiekers
Familiereis langs de highlights!
circa 13 dagen vanaf € 1.320
  • Klassiekers
Ontdek de Caribische kust 
circa 15 dagen vanaf € 1.430
  • Klassiekers
Van kust tot kust
circa 15 dagen vanaf € 2.220

Onze lokale reisagenten in Costa Rica

Waarom reizen in Costa Rica?

Welkom op onze pagina’s over Costa Rica. U staat op het punt om voet te zetten in één van 's werelds mooiste flora en fauna. Het land, dat Christoffel Columbus de "rijke kust" noemde, wordt nu gezien als het Zwitserland van Centraal-Amerika. De Costa Ricanen (of Ticos voor insiders) zijn altijd vrolijk! Het land wordt regelmatig geklasseerd als een van de beste landen voor een goed leven, en heeft een opmerkelijke ontwikkeling. Zo zijn onderwijs,... Welkom op onze pagina’s over Costa Rica. U staat op het punt om voet te zetten in één van 's werelds mooiste flora en fauna. Het land, dat Christoffel Columbus de "rijke kust" noemde, wordt nu gezien als het Zwitserland van Centraal-Amerika. De Costa Ricanen (of Ticos voor insiders) zijn altijd vrolijk! Het land wordt regelmatig geklasseerd als een van de beste landen voor een goed leven, en heeft een opmerkelijke ontwikkeling. Zo zijn onderwijs, gezondheidszorg en bescherming van het milieu een prioriteit. Als u een natuurliefhebber bent, is Costa Rica een geweldige bestemming... Costa Rica investeert veel tijd in ecotoerisme, en heeft een zeer rijke biodiversiteit. U kunt kennis maken met de prachtige flora en fauna. Dit kan in een van de 33 nationale parken en reservaten van het land. Lees meer
Bekijk onze reisgids

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar Costa Rica

4.7/5
23 beoordelingen van reizigers
Uw rondreis vanaf begin tot eind zelf samenstellen? Reisvoorstel aanvragen

Familiereis naar Costa Rica

Costa Rica is een prachtig groen land dat in Centraal-Amerika ligt, tussen de Grote Oceaan en de Caribische Zee. Tijdens een reis naar Costa Rica met de kinderen kunt u een groot aantal interessante bezienswaardigheden bezoeken en leuke activiteiten doen. Tijdens een familiereis naar Costa Rica kunt u diverse mooie stranden, vulkanen, rivieren en natuurparken bezoeken. Bij Evaneos kunt u een volledig gepersonaliseerde familiereis samenstellen met de hulp van lokale Nederlandstalige reisagenten.

Wat zijn de bezienswaardigheden tijdens een familiereis in Costa Rica?

Puerto Viejo de Sarapiquí

Bezoek met wat oudere kinderen zeker Puerto Viejo de Sarapiquí tijdens uw gezinsvakantie naar Costa Rica. In het gebied rondom Puerto Viejo de Sarapiquí kunt u vele avontuurlijke activiteiten ondernemen, zoals raften of kajakken op de Sarapiquí-rivier. Als u reist naar Costa Rica met een baby kunt u ook een minder inspannende tocht over de rivier maken met een watertaxi. Onderweg komt u vele dieren tegen, zoals apen en kaaimannen.

Parque Nacional Volcán Arenal

De vulkaan Arenal wordt gezien als de meest actieve vulkaan ter wereld. Deze indrukwekkende vulkaan ligt in het gelijknamige Nationaal Park, ten noordwesten van de hoofdstad San José. In de jungle rondom de vulkaan bevinden zich vele hangbruggen boven en door de jungle. Wandel hoog in de jungle terwijl u geniet van een waanzinnig uitzicht. Dit is een leuke activiteit in Costa Rica met kleine kinderen. Schakel de hulp van een lokale reisexpert in om een op maat gemaakte reis samen te stellen die helemaal aansluit bij uw wensen.

La Paz Watervaltuinen

Ga tijdens u familievakantie naar Costa Rica zeker met de kinderen langs de La Paz Watervaltuinen. Hier bewondert u schitterende hoge watervallen. Voor de kinderen is dit een heerlijke plek. Zo staat er in het park een observatiecentrum voor vlinders. Ook is er een Costa Ricaanse boerderij waar de kinderen en u meer te weten komen over het culturele leven op het platteland. Als u interesse hebt in meer informatie, kunt u dit opvragen om in contact te komen met een lokale reisagent.

Stranden

Tijdens een vakantie naar Costa Rica met een kind kunt u de vele prachtige zandstranden bezoeken. Bezoek tijdens uw rondreis door Costa Rica met uw kind bijvoorbeeld het Playa Tamarindo om te surfen of het roze Playa Flamingo. Het witte zandstrand Playa Manuel Antonio ligt in het gelijknamige nationale park. De zee wordt langzaam dieper waardoor dit een heerlijke en veilige plek is om te zwemmen met het hele gezin.

De beste reistijd voor een familiereis in Costa Rica

De beste reistijd voor een vakantie met kinderen naar Costa Rica hangt af van de kust die u uitzoekt. De temperatuur is gedurende het hele jaar tropisch warm, rond de 30°C aan de kust en tussen de 20°C en 25°C in hoger gelegen gebieden. November tot en met april is het droge seizoen aan de Pacifische kant en mei en juni aan de Caribische kant. Gaat u naar Costa Rica tijdens een kindervakantie dan zijn zowel de kerstvakantie als de voorjaars- en meivakantie uitstekende periodes om een reis te boeken.

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis