Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Strandreizen in Costa Rica

Strandreizen in Costa Rica

Uw op maat gemaakte tropische strandreis in Costa Rica
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Reizigers
Maand
Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget
Profiel
Alle

Onze strand reisideeën in Costa Rica

gecombineerd
 • Klassiekers
Self-drive van groen Costa Rica naar paradijselijk Panama
circa 19 dagen vanaf € 1.430
 • Klassiekers
Vulkanen, oerwouden en prachtige stranden
circa 18 dagen vanaf € 1.520
 • Klassiekers
De autorondreis voor families met ontdekkingen in de jungle
circa 17 dagen vanaf € 1.620
 • Charme en Luxe
Huwelijksreis vol avontuur en ontspanning
circa 15 dagen vanaf € 2.890
 • Buiten de gebaande paden
Roadtrip met bijzondere overnachtingen
circa 14 dagen vanaf € 1.250
 • Charme en Luxe
Blue zone revitalisatie met natuur, cultuur en wellness
circa 14 dagen vanaf € 1.610
 • Sport en Avontuur
Self-drive met sport en avontuur voor natuurliefhebbers
circa 18 dagen vanaf € 2.060
 • Sport en Avontuur
Wandel van kust naar kust en relax
circa 12 dagen vanaf € 1.670

Onze lokale reisagenten in Costa Rica

Waarom reizen in Costa Rica?

Welkom op onze pagina’s over Costa Rica. U staat op het punt om voet te zetten in één van 's werelds mooiste flora en fauna. Het land, dat Christoffel Columbus de "rijke kust" noemde, wordt nu gezien als het Zwitserland van Centraal-Amerika. De Costa Ricanen (of Ticos voor insiders) zijn altijd vrolijk! Het land wordt regelmatig geklasseerd als een van de beste landen voor een goed leven, en heeft een opmerkelijke ontwikkeling. Zo zijn onderwijs,... Welkom op onze pagina’s over Costa Rica. U staat op het punt om voet te zetten in één van 's werelds mooiste flora en fauna. Het land, dat Christoffel Columbus de "rijke kust" noemde, wordt nu gezien als het Zwitserland van Centraal-Amerika. De Costa Ricanen (of Ticos voor insiders) zijn altijd vrolijk! Het land wordt regelmatig geklasseerd als een van de beste landen voor een goed leven, en heeft een opmerkelijke ontwikkeling. Zo zijn onderwijs, gezondheidszorg en bescherming van het milieu een prioriteit. Als u een natuurliefhebber bent, is Costa Rica een geweldige bestemming... Costa Rica investeert veel tijd in ecotoerisme, en heeft een zeer rijke biodiversiteit. U kunt kennis maken met de prachtige flora en fauna. Dit kan in een van de 33 nationale parken en reservaten van het land. Lees meer
Bekijk onze reisgids

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar Costa Rica

4.7/5
23 beoordelingen van reizigers
Uw rondreis vanaf begin tot eind zelf samenstellen? Reisvoorstel aanvragen

De mooiste stranden van Costa Rica

Costa Rica betekend letterlijk 'Rijke Kust'. Het Zuid-Amerikaanse land heeft een prachtige ligging tussen de Stille Oceaan en de Caribische Zee. Tijdens een strandvakantie kunt u dan ook veel mooie stranden bezoeken. De stranden zijn erg afwisselend. Zo kunt u tijdens uw reis naar Costa Rica kiezen voor een paradijselijk wit zandstrand of juist voor een ruige baai, gevuld met vulkanisch zwart zand. Bij Evaneos is het mogelijk om een volledig gepersonaliseerde strandvakantie samen te stellen met lokale Nederlandstalige reisagenten.

Welke stranden moet ik in Costa Rica bezoeken?

Playa Santa Teresa

Aan de Stille Oceaan ligt het prachtige Playa Santa Teresa, op het schiereiland Nicoya. Dit strand in Costa Rica is onder meer populair bij surfers en beoefenaars van yoga. Het water is helderblauw en het zand wit en zacht tussen uw tenen. Hier geniet u in rust van de zon. Door gebruik te maken van een lokale agent die door Evaneos is geselecteerd, doet u authentieke en unieke reiservaringen op, ver weg van het massatoerisme.

Playa Manuel Antonio

Playa Manuel Antonio is een van de mooiste stranden van Costa Rica en ligt op ongeveer drie uur rijden van de hoofdstad San José. Het strand ligt in het nationale park van Manuel Antonio, het meest bezochte park van Costa Rica. Het witte strand ligt op ongeveer een half uur wandelen van de hoofdingang van het park.

Playa Uvita

Playa Uvita ligt op iets meer dan een uur rijden ten zuiden van het Playa Manuel Antonio. Playa Uvita is een van de beste stranden van Costa Rica en biedt fantastische vergezichten. Daarnaast is het strand een echte hotspot voor surfers en heerst er een ontspannen sfeer. Het strand is relatief rustig en eenvoudig te bereiken. Samen met een lokale Nederlandstalige reisagent kunt u een strandreis naar Costa Rica uitdenken die past bij uw wensen.

Playa de Puerto Viejo

Ook aan de Caribische kust van het land vindt u de meest prachtige zandstranden. Zo heeft Puerto Viejo, dat in de buurt van Cahuita ligt, een levendig strand met vele gezellige strandtentjes. Naast het strand van Puerto Viejo vindt u in de nabije omgeving nog enkele mooie stranden die u eenvoudig kunt bezoeken, waaronder Playa Punta Uva, Playa Chiquita en Playa Grande. Samen met een lokale expert kunt u de mooiste route uitstippelen.

De beste reistijd voor een strandvakantie in Costa Rica

Costa Rica is het gehele jaar een heerlijke vakantiebestemming. De kusten kennen een tegenovergesteld nat en droog seizoen. Daarom is de beste reistijd naar Costa Rica verschillend voor de verschillende delen van het land. Van november tot en met april is het droge seizoen aan de Pacifische kust. Aan de Caribische kust valt juist in december en januari de meeste regen. Mei en juni zijn natte maanden aan de Pacifische kant, terwijl dit de beste maanden zijn voor een bezoek aan de Caribische kant. Dankzij de ligging vlak bij de evenaar heeft het land een tropisch klimaat en liggen de temperaturen gedurende het hele jaar rond de 30°C.

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis