Wandelvakantie: Bergen en dalen

ArmeniëWandelvakantie: Bergen en dalen

Avontuur
Dit kleine land kent een ongekende diversiteit aan natuur en landschap. Bergen, canyons, half-woestijnen, droge steppen, bossen, subalpiene en alpiene graslanden horen er allemaal bij. Kortom, het ultieme paradijs voor een wandel liefhebber. Ook is Armenië een van de weinige landen ter wereld dat vol staat met wandelroutes die allemaal naar culturele bezienswaardigheden leiden. Dus u geniet niet alleen van de ongerepte en diverse natuur, maar krijgt er ook nog een cultureel aspect als bonus erbij. Heeft u er al zin in? Kijk dan snel wat onze wandelvakantie in Armenië te bieden heeft!
Reisideeën aangeraden door
Naira Lokale*r Armenië Expert*in
Duur van de reis
10 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.530
Reisprogramma
Aankomst in Jerevan + Stadstour

Dag 1: Aankomst in Jerevan + Stadstour

Op het vliegveld van Zvartnots wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. In de middag staat er een stadstour op het programma. Wandel langs de hoogtepunten van de stad, zoals de Cascade, het operagebouw en het Republiekplein. Aan dit plein is het Nationaal Museum voor Armeense Geschiedenis gevestigd. Op het plein staat ook een enorme fontein, waar in de avond een lichtshow met muziek plaats vindt.  Accommodatie : 14th Floor (Jerevan)
Plaats:
Jerevan

Symfonie van de stenen

Dag 2: Symfonie van de stenen

Vandaag heeft u de gelegenheid om te wennen aan het klimaat en u aan te passen aan de hoogteverschillen. Niet ver van Jerevan bezoekt u twee parels van Armenië en staat er ook een korte wandeling gepland. Na een bezoek aan de Garni tempel, een hellenistische tempel uit de 1e eeuw, begint uw wandeling naar de canyon in dit gebied. De Garni canyon staat bekend om zijn unieke basalten rotsformaties. Omdat de steenformaties op een orgel lijken, wordt het ook wel de symfonie van de stenen genoemd. Na de wandeling brengt u een bezoek aan het Geghard klooster, een UNESCO werelderfgoed dat in de buurt van de tempel ligt. Accommodatie : 14th Floor (Jerevan)
Plaats:
Geghard

In de voetsporen van pelgrims

Dag 3: In de voetsporen van pelgrims

Van het ene spectaculaire uitzicht naar het andere: zo ziet uw dag van vandaag eruit. U bezoekt het Khor Virap klooster dat een prachtig uitzicht biedt op de berg Ararat. De reis gaat verder naar het dorp Amaghu waar u aan de wandeling naar het Noravank klooster begint. Het klooster was ooit een bekend bedevaartsoord. Het ontving pelgrims uit verschillende delen van Armenië en andere landen. Wandel in de voetsporen van de pelgrims en geniet van het prachtige uitzichten op het gehele gebied. Sluit de wandeling af met een bezoek aan het middeleeuwse klooster. Na de wandeling staat er een bezoek aan een van de vele grottencomplexen van deze regio op de planning. In het Areni-1 grottencomplex is de oudste leren schoen ter wereld gevonden! De laatste stop van vandaag is in de gezellige stad Goris.  Accommodatie : Mthnadzor (Goris)
Plaats:
Goris,Ararat,Areni,Amaghu

Van Tatev naar de Duivelsbrug

Dag 4: Van Tatev naar de Duivelsbrug

Vandaag maakt u niet een, maar twee prachtige wandelingen. Voorafgaand aan de lange wandeling, doet u een warming-up in Khndzoresk. Via een spannende hangbrug wandelt u naar het oude grottendorp Khndoresk, waar tot in de jaren 50 mensen hebben gewoond. Loop rond en zie hoe men hier eeuwenlang heeft geleefd. De reis gaat verder naar het Tatev klooster. U neemt de langste kabelbaan ter wereld om het klooster te bereiken. Het Tatev klooster is een enorm complex met enkele kerken, eetzalen en kamers voor monniken. Na een excursie in Tatev, begint u aan een lange wandeling naar de Duivelsbrug. Onderweg komt u de Tatev Hermitage tegen, een verlaten klooster uit de 17e eeuw. De wandeling eindigt  bij de Duivelsbrug. Een brug die is ontstaan door de natuur, waaronder ook natuurlijke waterbronnen te zien zijn.  Accommodatie : Mthnadzor (Goris)
Plaats:
Khndzoresk,Tatev

Buiten de gebaande paden

Dag 5: Buiten de gebaande paden

Vandaag laat u Goris achter zich en rijdt naar Zorats Karer, een veld met 223 rechtopstaande stenen waarvan men niet weet waar ze voor werden gebruikt. Was het een tempel of een sterrenobservatorium? U rijdt verder en maakt nog een wandeling naar de Shaki waterval. Het is geen grote waterval, maar de omgeving is wel erg mooi! U overnacht de komende twee dagen in het dorp Hermon.  Accommodatie : Lucytour Resort (Hermon)
Plaats:
Sisian,Hermon

In de voetsporen van landheren

Dag 6: In de voetsporen van landheren

Trek vandaag uw wandelschoenen aan, want we gaan hiken! Op de planning staat een wandeling naar twee heuvels en u brengt een bezoek aan de ruïnes van het 9e eeuwse Smbataberd fort en het Tsakhats Kar klooster. Volgens legendes waren de twee met een ondergrondse waterpijp met elkaar verbonden. Geniet ook van het prachtige uitzicht vanaf beide heuvels! In de middag kunt u het dorp Hermon verder verkennen en een frisse duik nemen in het zwembad van uw hotel. Accommodatie : Lucytour Resort (Hermon)
Plaats:
Hermon

De Zijderoute

Dag 7: De Zijderoute

Tijd voor de bekende Zijderoute! De eerste stop van vandaag is bij de goed bewaard gebleven Selim karavanserai uit de 14e eeuw. Hier krijgt u een uitstekende indruk hoe de kooplieden in de middeleeuwen tot rust kwamen tijdens hun lange tocht langs de Zijderoute. Na de bergpas komt u aan bij het Sevanmeer. Op 1900m hoogte is dit niet de meest ideale plek om te zwemmen, maar de ligging tussen de bergen is uitzonderlijk mooi. Aan de oevers ligt een unieke begraafplaats uit de middeleeuwen waar u een groot aantal prachtige kruisstenen kunt bekijken. U stopt ook bij het schiereiland om de twee kerken uit de 9e eeuw te bezoeken. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over een van de grootste zoetwatermeren ter wereld! De reis gaat verder naar Dilijan en het omgeven nationale park. Vaak wordt dit gebied met Zwitserland vergeleken. Accommodatie : Toon Armeni Guesthouse (Dilijan)
Plaats:
Sevan,Dilijan

De verborgen schatten

Dag 8: De verborgen schatten

In het Nationale Park van Dilijan geniet u van het beboste berglandschap met een wandeling naar twee verborgen kleine kloosters, Matosavank en Jukhtak. Beide kloosters zijn erg intiem en zelfs gedeeltelijk vervallen, maar hebben allebei een unieke charme. Een bezoek aan de kloosters mag u zeker niet overslaan. Na een rustpauze staat er een tweede wandeling in het Nationale Park van Dilijan op de planning. De Dilijan panorama wandeling, waarbij u van de mooiste uitzichten van het gebied kunt genieten. Accommodatie : Toon Armeni Guesthouse (Dilijan)
Plaats:
Dilijan

Naar de hoogste berg

Dag 9: Naar de hoogste berg

De laatste dag in Armenië brengt u door midden in de natuur, en wel op de hoogste berg van het land, genaamd de Aragats. We brengen u naar het kleine meer Kari, dat op 3200m hoogte ligt. Daar daalt u een paar honderd meter af om het Ambertfort te bezichtigen. U kunt rond het fort mooie wandelingen maken en genieten van het weidse uitzicht. Met goed weer ziet u vanaf hier zelfs de Ararat berg! Eenmaal in Jerevan heeft u de rest van de avond vrij om van de bruisende hoofdstad te genieten.  Accommodatie : 14th Floor (Jerevan)
Plaats:
Aragats,Jerevan

Vertrek

Dag 10: Vertrek

Uw reis langs de mooiste bezienswaardigheden en wandelpaden van Armenië komt vandaag tot een eind. U wordt naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht. We hopen dat u heeft genoten van deze reis vol geschiedenis, lieve mensen, cultuur en overweldigende natuur. Hopelijk zien we u snel weer terug! 
Plaats:
Jerevan
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.530 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Armenië volgens uw wensen