Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
De verborgen juwelen

ArmeniëDe verborgen juwelen

Avontuur
Armenië wordt vaak een openluchtmuseum genoemd. In dit kleine land, ongeveer net zo groot als België, zijn meer dan 25,000 historische en culturele monumenten te vinden. De meeste reizen doen alleen de populairste bezienswaardigheden aan, maar daar gaan wij verandering in brengen! Ontdek de meest bijzondere plekken van Armenië tijdens deze 11-daagse reis. Van ondergrondse uitgehakte kerken tot rotstekeningen op de top van een berg. Moeilijk bereikbare kerken en kloosters, mysterieuze grotten, een verborgen Joodse begraafplaats en een overnachting bij de Molokanen horen ook allemaal bij deze unieke reis. Deze reis is slechts een voorbeeld en kan volledig op maat gemaakt worden
Reisideeën aangeraden door
Naira Lokale*r Armenië Expert*in
Duur van de reis
11 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.390
Reisprogramma
Aankomst in Jerevan

Dag 1: Aankomst in Jerevan

U wordt naar uw hotel gebracht, waar u even kunt bijkomen van de vlucht. Vanmiddag bezoekt u twee bekende locaties: de Garni tempel en het Geghard klooster. Dan wandelt u door de canyon om de basalten rotsformaties, ook bekend als ‘Symphony of Stones’, te zien en klimt u naar het verlaten 11-eeuwse klooster Havuts Tar. Het uitzicht is spectaculair en is een voorproefje van wat u te wachten staat! ​Inclusief ontbijt, lunch en diner Accommodatie : Hotel Hrazdan (Jerevan)
Plaats:
Jerevan

De nederige koningen van de Arshakid dynastie

Dag 2: De nederige koningen van de Arshakid dynastie

In het dorp Aghdzk bezoekt u het 4e eeuwse mausoleum van de Arshakid dynastie. U ziet hoe bescheiden de graven van de grote koningen zijn. U gaat naar het Tegher klooster op de helling van de berg Aragats, dat met zijn unieke architectuur en perfecte locatie een must-see is. De laatste stop is de stad Ashtarak, dat ‘torens’ betekent. Hier vindt u het kerkje Karmravor en de oude brug van Ashtarak. ​Inclusief ontbijt en lunch Accommodatie : Hotel Hrazdan (Jerevan)
Plaats:
Jerevan,Ashtarak,Aghdzk’

Oude en nieuwe wijnmakers

Dag 3: Oude en nieuwe wijnmakers

U reist naar het wijndorp Areni waar u een bezoek brengt aan de wijnfabriek van een lokale familie. U leert hoe oude wijntradities tegenwoordig voort worden gezet. De volgende stop is de 6000 jaar oude wijnmakerij in het Areni-1 grottencomplex. Met uw gids kunt u oude en nieuwe wijntradities vergelijken. Voor u naar Sisian reist voor de overnachting maken we nog een stop bij het Noravank klooster. ​Inclusief ontbijt, lunch en diner Accommodatie : Basen Hotel (Sisian)
Plaats:
Areni,Sisian

De rotstekeningen van Oeghtasar

Dag 4: De rotstekeningen van Oeghtasar

Een jeep brengt u bijna tot de top van de Oeghtasar berg van 3300m hoog (juli - sept). U stopt bij een meer met stenen waarop petrogliefen van meer dan 7000 jaar oud staan. Er zijn tekeningen van dieren, de jacht en hemellichamen. Dit is de ideale plek voor liefhebbers van natuur en de oudheid. Die middag kunt u Sisian verder verkennen. Aanraders zijn het etnografische museum en de 7e eeuwse kerk. ​Inclusief ontbijt, lunch en diner Accommodatie : Basen Hotel (Sisian)
Plaats:
Sisian

Plekken zonder antwoorden

Dag 5: Plekken zonder antwoorden

U laat Sisian achter zich en rijdt naar Zorats Karer, een veld met 223 rechtopstaande stenen waarvan men niet weet waar ze voor werden gebruikt. Was het een tempel of een sterren observatorium? U rijdt verder en maakt nog een wandeling naar een joodse begraafplaats met Hebreeuwse inscripties op de graven die tot 1497 dateren. Het is een mysterie hoe deze plek is ontstaan, er wonen al eeuwen geen Joden meer in dit gebied. ​Inclusief ontbijt, lunch en diner Accommodatie : Lucytour Resort (Hermon)
Plaats:
Hermon

In de voetsporen van landheren

Dag 6: In de voetsporen van landheren

Trek uw wandelschoenen aan, want we gaan hiken! U wandelt twee heuvels op en bezoekt de ruïnes van het 9e eeuwse Smbataberd fort en het Tsakhats Kar klooster. Volgens legende waren de twee met een ondergrondse waterpijp met elkaar verbonden. Geniet ook van het prachtige uitzicht van beide heuvels! Die middag kunt u het dorp Hermon verder verkennen en een frisse duik nemen in het zwembad van uw hotel. Inclusief ontbijt, lunch en diner Accommodatie : Lucytour Resort (Hermon)
Plaats:
Hermon

Ontmoet een Armeense familie

Dag 7: Ontmoet een Armeense familie

Op weg naar het Sevanmeer stopt u bij de goedbewaarde karavanserai, waar de handelaren op de Zijderoute verbleven. In Zolaqar bent u te gast bij een Armeense familie, u ziet hoe de dorpelingen vroeger leefden. Na de lunch rijdt u verder naar een veld met bijna 1000 kruisstenen. De laatste stop is het schiereiland in het Sevanmeer, waar u naar het hoogste punt loopt voor een adembenemend uitzicht. Accommodatie: bed & breakfast in Dilijan ​Inclusief ontbijt, lunch en diner
Plaats:
Noratus,Sevan,Dilijan,Zolak'ar

Ontmoet een niet-Armeense familie

Dag 8: Ontmoet een niet-Armeense familie

In het Nationale Park van Dilijan geniet u van het beboste berglandschap met een wandeling naar twee verborgen kleine kloosters, Matosavank en Jukhtak. Uw reist dan naar Fioletovo, een dorp dat wordt bewoond door Molokanen. Deze groep Russen werd in de 19e eeuw uit Rusland verbannen door hun geloofsovertuiging. Die avond laat een Molokaanse familie u kennismaken met de gewoontes en tradities van de gemeenschap. ​Accommodatie: thuis bij de familie ​Inclusief ontbijt, lunch en diner
Plaats:
Dilijan,Fioletovo

Wereldse bomencollectie in Dendropark

Dag 9: Wereldse bomencollectie in Dendropark

Na het ontbijt bij de familie reist u naar het Stepanavan Dendropark, waar u al wandelend meer dan 500 boomsoorten kunt ontdekken. Er staan hier bomen van over de hele wereld! Na een heerlijke ochtend in de natuur rijdt u naar Jerevan. U heeft een fijne avond voor de boeg waarin u de gezellige hoofdstad kunt verkennen. Proef de mediterraanse sfeer op een van de vele terrasjes die de stad rijk is! ​Inclusief ontbijt en lunch Accommodatie : Hotel Hrazdan (Jerevan)
Plaats:
Step'anavan,Jerevan

Ontdek Jerevan

Dag 10: Ontdek Jerevan

Geniet van uw laatste dag in de hoofdstad! Een stadstour brengt u naar must-sees de Cascade en het operagebouw. U wandelt via het Republiekplein naar een zijstraat waar unieke kruisstenen worden gemaakt. Per auto reist u naar de ondergrondse kerken van Levon. In 23 jaar heeft Levon een waar ondergrondse labyrint uitgehakt vanaf zijn huis. Hij werkte elke dag 18 uur en hakte 80 kamers uit. ​Inclusief ontbijt, lunch en diner Accommodatie : Hotel Hrazdan (Jerevan)
Plaats:
Jerevan

Vertrek vanaf Jerevan

Dag 11: Vertrek vanaf Jerevan

Er komt vandaag een einde aan uw unieke reis langs de verborgen juwelen van Armenië. U heeft het land van een andere kant kunnen ervaren en zult ongetwijfeld met mooie indrukken huiswaarts keren. We wensen u een goede reis!
Plaats:
Jerevan
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.390 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Armenië volgens uw wensen