Een avontuurlijke familiereis vol historie

ArmeniëEen avontuurlijke familiereis vol historie

Sport en Avontuur
Prehistorische grotten, Hellenistische tempels, eeuwenoude kloosters en middeleeuwse karavanserais; tijdens deze reis door de tijd kunt u het allemaal ontdekken. Met de hele familie maakt u een bijzondere en educatieve reis, waar u op een avontuurlijke manier kennis maakt met de hoogtepunten van Armenië. Daarnaast is er ook voldoende tijd voor ontspanning en recreatie, u verblijft in de meest prachtig gelegen resorts waar u kunt zwemmen, paardrijden, fietsen en wandelen. Kortom, de ideale familiereis voor cultuur, avontuur en vooral veel plezier!
Reisideeën aangeraden door
Naira Lokale*r Armenië Expert*in
Duur van de reis
10 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 790
Reisprogramma
Aankomst in Jerevan

Dag 1: Aankomst in Jerevan

Welkom in Armenië! U wordt van de luchthaven opgehaald en naar een familieresort gebracht. Na de nodige ontspanning nemen we u mee op een stadstour door Jerevan. Bezoek de Cascade en het standbeeld van 'Moeder Armenië' met een prachtig uitzicht over de stad. En duik voor het eerst de Armeense geschiedenis in tijdens een bezoek aan het Historisch Museum op het Republiek Plein. Accommodatie : Cross Resort (Jerevan)
Plaats:
Jerevan

Garni Tempel en Geghard Klooster

Dag 2: Garni Tempel en Geghard Klooster

Vandaag bezoekt u twee unieke plekken met verschillende achtergronden. De eerste stop is de Hellenistische tempel in Garni, die dateert uit de 1e eeuw en is omgeven door een rivierkloof. U wandelt naar beneden om de basalten rotsformaties te bewonderen. Daarna leert u meer over het leven in het bijzondere middeleeuwse Geghard klooster, dat deels uit de rotsen is gehakt en UNESCO Werelderfgoed is. Accommodatie : Cross Resort (Jerevan)
Plaats:
Jerevan

Kerkers en grotten

Dag 3: Kerkers en grotten

De reis gaat verder naar het Khor Virap klooster, waar u ondergrondse kerkers van wel 6 meter diep vindt! Het klooster ligt vlakbij de Turkse grens en heeft uitzicht op de magische berg Ararat. Dan bezoekt u het Areni-1 grottencomplex. Uw gids vertelt u alles over deze bijzondere plek, waar de oudste wijnmakerij en de oudste leren schoen zijn gevonden. U overnacht in het gezellige stadje Goris. Accommodatie : Mirhav (Goris)
Plaats:
Areni,Goris

Grottendorp Khndzoresk en Tatev Klooster

Dag 4: Grottendorp Khndzoresk en Tatev Klooster

Maak u klaar voor een dag vol cultuur, natuur en avontuur! Via een hangbrug steekt u de kloof over naar het grottendorp Khndzoresk, dat tot de jaren '50 bewoond is geweest. U ziet hoe de mensen hier eeuwenlang geleefd hebben. Dan bezoekt u het Tatev klooster, dat zo afgelegen ligt dat u een kabelbaan moet nemen om er te komen! Verbaas u over dit enorme middeleeuwse complex als u er doorheen wandelt. Accommodatie : Lucytour Resort (Hermon)
Plaats:
Khndzoresk,Tatev,Hermon

Vrije dag in Hermon

Dag 5: Vrije dag in Hermon

U kunt vandaag Hermon en omgeving op eigen gelegenheid verkennen. Huur bijvoorbeeld een fiets om het dorpje te ontdekken of boek een wandel- of jeeptour naar een van de vele bezienswaardigheden in de buurt. Maar u kunt natuurlijk ook gewoon in het resort blijven en genieten van het zwembad en de luxe. Accommodatie : Lucytour Resort (Hermon)
Plaats:
Hermon

De Zijderoute naar het Sevanmeer

Dag 6: De Zijderoute naar het Sevanmeer

U reist naar het grootste zoetwatermeer van de Kaukasus en steekt een bergpas van 2400m over, waar u een stop maakt bij de karavanserai van Selim. Dit was in de middeleeuwen een verblijfplaats voor kooplieden op de Zijderoute. Dan bereikt u het meer, waar u de trappen oploopt om twee 9e-eeuwse kerkjes te bekijken. Hier heeft u een prachtig uitzicht over het water! De rest van de dag kunt u vrij besteden in Sevan. Accommodatie: 4-sterrenhotel in Sevan
Plaats:
Sevan

Een dag in de natuur

Dag 7: Een dag in de natuur

U bezoekt vandaag het Parz meer in het Nationale Park van Dilijan. Dit kleine meer in een beboste omgeving biedt tal van recreatiemogelijkheden! Kies ervoor om een boot te huren of 'vlieg' met een zipline over het meer. Daarna rijdt u door de natuur van het park verder naar uw bestemming van vandaag. Het bijzonere Apaga Resort ligt in de bergen en is uw verblijfplaats voor de komende twee dagen. Accommodatie : Apaga Resort (Yénokavan)
Plaats:
Dilijan,Parz,Yenokavan

Vrije dag in het Apaga Resort

Dag 8: Vrije dag in het Apaga Resort

Geniet vandaag van een dag in het gezellige familieresort hoog in de bergen. U kunt hier van alles ondernemen! Boek een avontuurlijke tocht te paard of maak een wandeling naar de rivier. Andere avontuurlijke buitenactiviteiten die het hotel aanbiedt zijn: zipline, via ferrata, mountain biken en klimmen. Veel plezier vandaag! Accommodatie : Apaga Resort (Yénokavan)
Plaats:
Yenokavan

Tsaghkadzor en Jerevan

Dag 9: Tsaghkadzor en Jerevan

U keert vandaag terug naar de hoofdstad en maakt nog een laatste stop om van het indrukwekkende berglandschap te genieten. In Tsaghkadzor neemt u de kabelbaan voor een geweldig uitzicht over het gebied. Bij goed weer ziet u zelfs het Sevanmeer! In het stadje kunt u ervoor kiezen om een segway of quad te huren en de omgeving te verkennen. Geniet dan van een laatste avond in het betoverende Jerevan. Accommodatie : Cross Resort (Jerevan)
Plaats:
Tsaghkadzor,Jerevan

Vertrek vanaf Jerevan

Dag 10: Vertrek vanaf Jerevan

En dan zit deze avontuurlijke reis vol historie en cultuur er alweer op. We hopen dat u heeft genoten van prachtig Armenië met zijn rijke geschiedenis en hopen u snel weer te mogen verwelkomen!
Plaats:
Jerevan
Praktische informatie
Budget vanaf€ 790 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Armenië volgens uw wensen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten