Beoordelingen van reizen naar Armenië

4.8
19 beoordelingen
Annemiek
5
Armenië
Met familie
Ik kan Armenië als vakantieland echt aanraden. En het reisbureau heeft prachtig maatwerk geleverd met zeer goede en prettige begeleiding. Een reis met alles erin. Contact met Armenen, natuur en cultuur en niet te vergeten heerlijk eten en drinken. Een hele mooie reis en alles was top geregeld!
Naira
Reisbureau van Naira
Beste Annemiek en familie, hartelijk dank voor de mooie woorden over het land, de mensen en onze organisatie! We zijn erg blij dat jullie van de reis genoten hebben en hopen jullie weer terug te zien. Ik en Rafael sturen jullie de hartelijke groeten uit Armenië!
Ontdek het reisbureau van Naira
19 beoordelingen
Evaneos
Hello Annemiek, Thank you very much for your positive feedback :) See you soon, The Evaneos Team
Karla en Fons
5
Armenië
Met familie
Prachtig om zelf mee te kunnen kiezen voor inhoud en tempo. Naira is een geweldig professioneel backoffice tijdens de reis. Vertrouw op haar voorstellen en je beleeft een uitzonderlijke ervaring.
Naira
Reisbureau van Naira
Hallo lieve Karla en Fons, wat een mooie beoordeling! We zijn enorm blij dat jullie zo genoten hebben van jullie self-drive reis in Georgië en Armenië. Bedankt voor jullie vertrouwen in mij en dat jullie open stonden voor de voorstellen. Ik hoop dat jullie nog lang van de reis zullen nagenieten en wie weet zien we elkaar weer in Armenië! Hartelijke groeten van mij en Rafael.
Ontdek het reisbureau van Naira
19 beoordelingen
Janice
5
Armenië
Met partner
Onze reis startte in Tbilisi, Georgië. In Georgië hebben we het gebergte Kazbegi bekeken, wat voor ons het absolute hoogtepunt was. Daarnaast hebben we vele mooie kloosters bezocht, hebben we in het prachtige Sighnaghi overnacht en de wijnstreek daar bezocht en zijn we dan doorgereden naar Borjomi waar onze reis in Georgië is beëindigd. In Armenië zijn we vertrokken vanuit Gyumri, hebben we Jerevan bezocht en hebben we in de gebergtes gereden, kloosters bezocht en een prachtige wandeling gemaakt met een super lieve gids Alexander die ons de Symphony of Stones heeft laten zien (absolute aanrader!). We hebben gezien hoe men lavash maakt en hoe de brandy wordt gemaakt. We hebben het wijngebied in Armenië bezocht en de trip daar naartoe was absoluut oogverblindend. We overnachtten in Goris in het hotel dat toch tot onze favorieten behoorde en hebben onze reis in stijl afgesloten bij de wings van tatev.
De pluspunten:
Onze reis naar Georgië en Armenië was absoluut onze beste vakantie tot nu toe. Ravina tours heeft veel moeite gedaan om aan onze wensen te voldoen en dit heeft zich dan ook vertaald in een prachtige reis. Het was fijn om met Naira Nederlands te praten, maar ze behelpt zich even goed ook perfect in het Engels. Ze kent de noden van de Europese toerist heel goed en we voelden ons continu comfortabel. Onze reis was super gevarieerd, we hebben het gevoel dat we van alles hebben mogen proeven. Onze begeleiders in Georgië en Armenië, respectievelijk Artyom en Rafael, hebben erg hun best gedaan om ons de landen goed te leren kennen en dat leuke gevoel nemen we ook mee naar huis! Ze hebben veel aandacht voor de noden van de klant en voor hen is niets te veel. We zijn super tevreden dat we via het platform Evaneos in contact zijn gekomen met Ravina tours die ons de beste tijd heeft gegeven!
De minpunten:
De reis was voor ons perfect gebalanceerd en paste perfect in ons drukke leven. We hadden misschien nog meer willen genieten van een aantal rustgevende plaatsjes zoals Kazbegi en het Oosten van Armenië richting Goris, maar dat zijn enkel ideetjes om nog eens terug te komen :-)
Naira
Reisbureau van Naira
Beste Janice & Jamie, dank voor deze mooie feedback en wat fijn dat jullie zo genoten hebben in Georgië en Armenië! Om te lezen dat het de beste vakantie tot nu toe is geweest, is voor ons overweldigend en natuurlijk een verantwoordelijk moment. We streven ernaar om deze woorden van veel van onze reizigers te horen en we gaan ons best doen :) We hopen jullie ooit weer in deze twee prachtige landen te mogen ontvangen! Hartelijke groeten van ons hele team (Rafael, Artyom en Naira).
Ontdek het reisbureau van Naira
19 beoordelingen
Evaneos
Hartelijk dank voor uw feedback, tot binnenkort, over de hele wereld!
Paula
5
Armenië
Met vrienden
Een zeer mooi land, afwisselend, zeker nu het herfst is. Zeer veel mooi gelegen kloosters en kerkjes. Lekker eten Interessante plaatsen te bezoeken Vriendelijke mensen Zeker de reisleider was zeer behulpzaam en zeer vriendelijk! Echt een aanrader om dit boeiende land nog eens te bezoeken!
De pluspunten:
- Een fantastische communicatie met de plaatselijke organisatie *** - Naïra gaf ons goede feedback - ter plaatse een zeer warme en deskundige begeleiding door Rafaël - de wagen die ter beschikking was was OK - de hotels waren zoals we hadden gehoopt Kortom: een zeer geslaagde vakantie
De minpunten:
We hadden beter enkele dagen meer geboekt zodat we onszelf meer tijd gaven om een museum te bezoeken. We hadden dit echter zelf beslist.
Naira
Reisbureau van Naira
Beste Paula, hartelijk bedankt voor deze positieve review! We zijn erg blij dat de reis zoveel indruk op jullie heeft gemaakt. Het is wel jammer dat jullie de musea gemist hebben, maar dat is dan weer een reden om Armenië nogmaals te bezoeken. We zouden het erg leuk vinden om jullie weer te mogen verwelkomen! Ik hoop dat jullie nog lang van de reis zullen nagenieten!
Ontdek het reisbureau van Naira
19 beoordelingen
Evaneos
Dear Paula, Thank you for your feedback! We are more than happy that you enjoyed your trip to Armenia and we are looking forward to see you again soon! Yours sincerely, Your Evaneos Team!
Joukje
5
Armenië
Met een groep
Te veel om op te noemen. Het is een land om te ervaren, de monasteries, het heerlijke eten, de prachtige Kaukasus, de schitterende vergezichten. Een heel andere wereld!
De pluspunten:
Het was een geweldig mooie reis door Georgië, die we met een groep van 8 mensen gemaakt hebben. Door Evaneos zijn we terecht gekomen bij *** Tours die onze reis geheel op maat heeft verzorgd. Het contact verliep steeds heel snel, efficiënt en prettig. We hadden een prima reisleider en chauffeur.Alle afspraken werden nagekomen en hij heeft ons veel moois van oostelijk en noordelijk Georgië laten zien.
De minpunten:
Het enige dat ik zou kunnen bedenken is dat Georgië nog niet zo gewend is om lange mensen te ontvangen en de bedden soms wat aan de korte kant zijn.
Naira
Reisbureau van Naira
Beste Joukje, ontzettend bedankt voor de mooie review! We zijn erg blij dat jullie van de reis genoten hebben en dat Georgië zoveel indruk op jullie heeft gemaakt. De Kaukasus is inderdaad indrukwekkend en de moeite waard om het een keer te zien. Wij vinden dat lekker eten bij een geslaagde reis hoort, Ik ben blij dat jullie van dit opzicht ook genoten hebben. Jullie hebben nu Georgië achter de rug en denk dat het tijd is voor een reis naar Armenië ;)
Ontdek het reisbureau van Naira
19 beoordelingen
Evaneos
Dear Joukje, Thank you for your feedback! We are more than happy that you enjoyed your trip to Armenia and we are looking forward to see you again soon! Yours sincerely, Your Evaneos Team!
Sonja en Erwina
5
Armenië
Met vrienden
We maakten een prachtige rondreis door en langs een schitterende natuur, met bezoeken aan de ene architectuurparel na de andere en af en toe een inkijkje in het Armeense leven. Begin en einde waren een onderdompeling in een moderne stad met zoals het hoort 'straten lopen' en museumbezoek. Onze reis bleef ondanks de vele indrukken en ervaringen lekker relax door het rustige reistempo en de adequate regie van Rafaël. Het lekker eten en een paar zeer mooie wandelingen waren de kers op de taart.
De pluspunten:
We hadden het beste van twee werelden. Zoals bij een georganiseerde reis moesten we niet nadenken over wat we gingen doen, over openingsuren en de juiste weg, over waar slapen en waar eten. Maar we konden onze trip tijdens de voorbereiding mee vorm geven en op het moment zelf konden we, zij het in beperkte mate, nog improviseren en afwijken van de planning. Naira slaagde er in onze reiswensen goed te vatten; daardoor waren niet alleen de bezoeken maar bvb ook het logies en het reisritme ons op het lijf geschreven. Ook super; onze chauffeur met zijn vlotte Engelse babbel, efficiënt, zelfbewust en met een charmante manier om neen te zeggen. Nergens leuker gelogeerd dan in *** in Dilijan en intens genoten van heel veel moois in het historisch museum van Armenië in Jerevan
De minpunten:
We waren er twee weken maar het had gerust nog wat langer mogen duren.
Naira
Reisbureau van Naira
Beste Sonja en Erwina, we zijn ontzettend dankbaar voor deze mooie en informatieve review! Het historisch museum in Jerevan is inderdaad een aanrader! Voor veel buitenlandse bezoekers is het verrassend hoe oud de geschiedenis van het land is. Trouwens, de sfeervolle guesthouse Toon Armeni in Dilijan is ook een van de favorieten van ons. Ik hoop dat jullie nog lang van de reis zullen nagenieten en jullie zijn altijd welkom in Armenië! Hartelijke groeten van mij en Rafael.
Ontdek het reisbureau van Naira
19 beoordelingen
Evaneos
Dear Sonja en Erwina, Thank you for your feedback! We are more than happy that you enjoyed your trip to Armenia and we are looking forward to see you again soon! Yours sincerely, Your Evaneos Team!
Luud
5
Armenië
Met vrienden
Het is een prachtig land en Ravina zorgde voor een zeer goed programma, juiste hotels prima restaurants en leuke contacten en prima gidsen. We hebben veel gezien en hadden genoeg tijd om alle kerken, kloosters, oudheden en unieke plaatsen te bewonderen, Ook contact met kleine wijnmakerij en kunstenaar waren geweldig. Toch ook genoeg tijd om bij te komen. Reis met eigen chauffeur is echt heel comfortabel.
De pluspunten:
Fantastische organisatie en zeer goed geoliede reis. Prachtig land , vriendelijke mensen.
De minpunten:
Alles was even goed
Naira
Reisbureau van Naira
Beste Luud, wat fijn om te horen dat alles naar wens is gegaan en dat jullie zoveel van de reis genoten hebben! Jullie hadden inderdaad een leuk programma met veel variatie: leuke uitstapjes en ook rust momenten. Nog bedankt voor het plaatsen van de leuke foto's! Wij kijken zelf ook terug naar de foto's die Rafael van jullie gemaakt heeft en hopen jullie weer in Armenië te zien! Hartelijke groeten aan alle dames.
Ontdek het reisbureau van Naira
19 beoordelingen
Evaneos
Dear Luud, Thank you for your feedback and for the amazing pictures! We are more than happy that you enjoyed your trip to Armenia and we are looking forward to see you again soon! Yours sincerely, Your Evaneos Team!
Kristien
5
Armenië
Met familie
Het was een verrassende ontdekking van een prachtig land nog niet overspoeld door toeristen, met een vriendelijke bevolking. We hadden een welkome afwisseling tussen kloosterbezoek, ontdekking van petrogliefen, kruisstenen en monumenten, wandelen, zwemmen, genieten van de indrukwekkende natuur en de stilte. We aten lekker en gezond, vaak op schitterende locaties en hadden goede logies. Kortom, een onvergetelijke familievakantie!
De pluspunten:
Amazing Armenia: Elke dag was verrassend en afwisselend van landschap en activiteiten. Heel leuk was bijvoorbeeld de 4x4 tocht naar Ughtasar waar we de petrogliefen ontdekten, picnicten en in het bergmeer hebben gezwommen.
De minpunten:
De wijnproeverij
Naira
Reisbureau van Naira
Beste Kristien en familie! Hartelijk bedankt voor deze prachtige review. De beschrijving van de reis is eigenlijk een kleine samenvatting van Armenië: een land dat inderdaad nog niet overspoeld is door toeristen en het de moeite waard is om te bezoeken. We hopen dat jullie allemaal nog lang aan deze reis terug zullen denken en het zou erg leuk zijn om jullie weer in dit bijzonder land te mogen ontvangen! Hartelijke groeten uit Armenië aan de familie. P.S. De bijgevoegde foto's zijn erg mooi en indrukwekkend.
Ontdek het reisbureau van Naira
19 beoordelingen
Evaneos
Dear Kristien, Thank you for your feedback! We are more than happy that you enjoyed your trip to Armenia and we are looking forward to see you again soon! Yours sincerely, Your Evaneos Team!
Karlien
5
Armenië
Met familie
De natuur in Armenië is overweldigend, de bloemen in de bermen zijn als prachtige ruikers. De boeiende geschiedenis is overal voelbaar. De kerkjes midden tussen de rotsen zijn indrukwekkend. Deze reis was gemaakt op maat van ons gezin en de sympathieke chauffeurs/gidsen regelden ter plaatse alles voor ons wat bijzonder ontspannend was. De steden Yerevan en Tbilisi zorgden voor afwisseling in onze reis. Kortom : een prachtreis!
De pluspunten:
De prachtige natuur. Alles werd voor ons geregeld door super fijne gidsen/chauffeurs. Het eten was heerlijk en de adressen werden ons geadviseerd. Het was echt een reis op maat van ons gezin. Kortom: heerlijke reis, Armenië is een schitterend land!
De minpunten:
De hitte
Naira
Reisbureau van Naira
Beste Karlien, ontzettend bedankt voor deze mooie en positieve review! We zijn erg blij dat jullie zoveel van de reis genoten hebben. Het was inderdaad een op maat gemaakte reis met plekken en activiteiten die ook interessant voor de kinderen waren. Ik hoop dat ze nog lang aan deze reis terug zullen denken. En als jullie ooit weer naar Armenië en Georgië terug willen komen, dan zijn jullie altijd welkom! Groeten van ons allemaal (Rafael, Vardan en Naira).
Ontdek het reisbureau van Naira
19 beoordelingen
Evaneos
Dear Karlien, Thank you for your feedback and the amazing pictures! We are more than happy that you enjoyed your trip to Armenia and we are looking forward to see you again soon! Yours sincerely, Your Evaneos Team!
Dirk
4
Armenië
Met partner
De reis was goed voorbereid door Naira en goed begeleid tijdens de reis. Was een mooie rondrit met verschillende indrukken. Als stad hebben we het meete van Tbilisi genoten; landschappelijk van Zuid-West Georgië en Noord Armenië
De pluspunten:
Tbilisi; trip van Akhaltsikhe naar Gyumri
De minpunten:
eigenlijk niks. Jammer dat het regende in Mestia, maar dat kan de organisatie niet verhelpen.
Naira
Reisbureau van Naira
Beste Dirk en Pieter, hartelijk bedankt voor de positieve review. Jullie hebben flink wat gereden en ben erg blij dat de twee landen zoveel indruk op jullie gemaakt hebben. Jullie hebben het Zuiden van Armenië en Oosten van Georgië deze keer gemist, wat misschien een leuke gelegenheid is om een andere self drive reis naar deze twee landen te maken ;)
Ontdek het reisbureau van Naira
19 beoordelingen
Evaneos
Thank you for your feedback. See you around the world!!
B & S
5
Armenië
Met partner
Het landschap in beide landen en de ligging van de oude kloosters op de meest mooie plekken zijn onvergetelijk. Dat geldt ook voor de openheid en vriendelijkheid van met name de Armeniers, ondanks hun vreselijke geschiedenis door de jaren heen. We hebben genoten van de relaxte sfeer in Yerevan en Tbilisi en de keren dat we contact hadden met de locale bevolking, ook al konden we elkaar niet verstaan. Het bezoek aan het Genocide Museum in Yerevan heeft een diepe indruk achterelaten
De pluspunten:
Onze 17 daagse reis door Georgie en Armenie is precies zo verlopen als wij hem samen met Naira van het reisbureau hadden samengesteld. De rondreis overtrof onze verwachtingen. Wat een prachtige landen. Onze chauffeur Artyom was niet alleen een reuze aardige vent, maar ook een goede chauffeur. Hij zorgde er bovendien voor dat onze lunches steeds op prachtige plekken waren en iedere dag andere gerechten.
De minpunten:
Ik zou het niet weten
Naira
Reisbureau van Naira
Beste B & S, ontzettend bedank voor de positieve review! We zijn erg blij dat jullie van de reis genoten hebben en dat jullie ondanks de taalbarrière de ziel van de mensen en de landen hebben meegekregen. Voor ons is het erg belangrijk dat onze reizigers van goede en heerlijke lokale gerechten kunnen genieten, want een vakantie zonder lekker eten, kan een tegenvaller zijn. We zijn daarom ook ontzettend blij dat jullie hierover tevreden zijn geweest. Ik hoop dat jullie nog lang aan deze reis terug zullen denken!
Ontdek het reisbureau van Naira
19 beoordelingen
Evaneos
Beste Sjef, Bedankt voor uw review. Wat fijn te lezen dat jullie een goede ervaring gehad hebben in Armenië. We zien jullie graag weer om een van onze andere bestemmingen te ontdekken! Met vriendelijke groet, Evaneos Team
Trees en Jan
5
Armenië
Met partner
Het landschap van zowel Armenie als Georgie is adembenemend en ook de twee hoofdsteden zijn het bezoeken meer dan waard. Veel bezienswaardigheden, zoals oude kloosters en kerken, grotten bezocht. Het bezoek aan ons eigen project (bijenproject) in een Armeens dorpje was ook heel bijzonder. We hebben gevaren in de kloof wat echt bijzonder mooi was. Ook zijn we offroad gegaan met een heel bijzonder voertuig en zijn bij de waterval van en het nonneklooster geweest. Doordat we een goed engels sprekende gids hadden kwamen we echt veel over de cultuur en geschiedenis van beide landen te weten. Het eten is er heerlijk en onze gids kon ons daar goed in adviseren. We hebben op meerdere plekken geslapen, wat ook een hele leuke ervaring was. De ene keer in een wat luxer hotel en de andere keer in een guesthouse. Zo'n rondreis kan wat onrustig zijn, omdat je dan veelal uit je koffer leeft en niet weet waar je de volgende nacht zult slapen. Maar we kunnen niet anders zeggen dat het allemaal heel goed geregeld was.
De pluspunten:
Eigenlijk alles. Het was een onvergetelijke ervaring. Het reisbureau in Armenie is zeer om aan te bevelen!! Niets was Naira de reisagent te veel en heel fijn dat ze ook Nederlands spreekt. Vardan was een zeer deskundige, vaardige en ook heel vriendelijke gids-chauffeur gedurende de hele reis. Hij sprak goed Engels. Veel gelachen en ook mooie gesprekken met hem gehad.
De minpunten:
We kunnen eigenlijk niets bedenken wat niet naar ons zin was. Het heeft alleen in Jerevan enige moeite gekost om aan geld te komen. Met onze bankpas lukte het niet, maar met de creditcard gelukkig wel. Zoals geadviseerde wordt is het raadzaam om Nederlandse euros's mee te nemen, die je daar kunt omwisselen in Armeense drams.
Naira
Reisbureau van Naira
Lieve Jan en Trees, hartelijk bedankt voor deze hartverwarmende en positieve review! Wat fijn dat alles zo naar wens is gegaan. De foto's zijn ook erg indrukwekkend. We zijn ontzettend blij dat jullie van beide landen genoten hebben en hopen dat we jullie nog een keer mogen ontmoeten! Jullie hebben het Zuiden van Armenie en het Oosten van Georgie nog niet gezien, dus dat kunnen we nog samen inhalen :) Ik hoop dat de mooie herinneringen van jullie reis nog een hele lange tijd bij zullen blijven!
Ontdek het reisbureau van Naira
19 beoordelingen
peter
5
Armenië
Individueel
Eigenlijk teveel om op te noemen. de bergen. boven de boomgrens zitten. Contact met de nomaden. Prachtige kloosters/kerken/ Ararat. Noravanq
De pluspunten:
Goed georganiseerd. Auto met chauffeur. contact met Naira.. De bezienswaardigheden. vriendelijke mensen in hotels en B& B. Door hamstringproblemen kon ik de wandelingen niet maken. Er zijn jeeps ingezet. Achteraf had ik de 2 laatste wandelingen waarschijnlijk niet leuk gevonden. Door de jeeptochten had ik meer tijd . De vliegtuigmaatschappij. LOT .Om 5.00 aankomen. (zelf gedaan) Om 12 uur een warme stad in. Teveel gedaan voor 1 dag. Erg moe. Hoewel het hotel schoon was had ik een ruimere kam er verwacht. Hun website laat dat wel zien. Zit je op begane grond krijg je te maken met straat geluiden.
De minpunten:
De vlucht. Jammer van Jaimuk. Vond ik te duur. Wijnproeverij . De letters in het veld. Vermisage. Te weinig achtergrond gegevens. De chauffeur zou eigenlijk tegelijk een gids moeten zijn. Bv wat is het voor rode gesteente bij het klooster Noravanq. Is het misschien idee een klein boekje samen te stellen.
Naira
Reisbureau van Naira
Beste Peter, we zijn ontzettend blij dat Armenie zoveel indruk op je gemaakt heeft! We willen je ook hartelijk bedanken voor de positieve feedback en de leuke foto's. Het was inderdaad jammer dat je door hamstringproblemen de wandelingen niet kon maken, maar gelukkig konden we dat met de jeeps compenseren. Dat geeft dan ook weer een avontuurlijk gevoel aan de reis. Ik wil nog melden dat onze chauffeurs/coordinators geen professionele gidsen zijn. Ze geven algemene informatie over het land, maar kunnen niet op details ingaan, omdat ze geen gespecialiseerde gidsen zijn. In jou geval, als single reiziger, zou een professionele gids invloed op de reissom hebben, vandaar dat we alleen een chauffeur/coordinator hebben aangeboden. In ieder geval heeft Vazgen, onze chauffeur/coordinator, zijn uiterst best gedaan en heeft je zelfs buiten de route naar een voetbalwedstrijd en kapper gebracht, wat we heel erg leuk van hem vinden, Ik hoop je weer in Armenie te mogen ontvangen!
Ontdek het reisbureau van Naira
19 beoordelingen
Evaneos
Beste Peter, Bedankt voor uw feedback. Deze wordt erg op prijs gesteld en wij zullen uw opmerkingen met Naira en haar collega's bespreken zodat we onze diensten en die van onze partners kunnen verbeteren. We vinden het fijn om te lezen dat u een goede reis heeft gehad en we zien u graag terug bij een van onze andere reizen. Vriendelijke groet, Evaneos Team NL
gigi
4
Armenië
Met partner
We vonden de reis heel afwisselend. Door het feit dat we rondgereden werden door goede chauffeurs, konden we in de wagen ook ten volle genieten van de mooie natuur met de nodige informatie over het land en de fotostops. We hebben ook kunnen genieten van de lokale keuken, die helemaal in onze smaak viel. De verrassende kloosters, forten en kastelen die ons door de eeuwen heen leidde. En last but not least, onze hikes die we tussendoor konden doen.
De pluspunten:
De afwisseling tussen cultuur en natuur.
De minpunten:
De drukte aan de bezienswaardigheden.
Naira
Reisbureau van Naira
Beste Gilbert en Ginette, bedankt voor de leuke en positieve review! Ik hoop dat jullie nog lang aan deze reis terug zullen denken! We zijn ontzettend blij dat jullie van de reis genoten hebben! Ik wil nog melden dat onze chauffeurs geen professionele gidsen zijn. Zij vertellen meestal onderweg veel over het land en de mensen. Het is een leuke en waardevolle bijdrage die de chauffeurs tijdens de reis leveren. Ik hoop jullie weer in Armenie te zien!
Ontdek het reisbureau van Naira
19 beoordelingen
Evaneos
Beste Gigi, Wat fijn te lezen dat jullie hebben genoten. Hartelijk dank voor de feedback en de mooie foto's. We zien u graag terug bij Evaneos. Met vriendelijke groet, Evaneos Team NL
Hans en Marja
5
Armenië
Met partner
Dit jaar hebben we ons laten verleiden om eens een ander reisdoel te kiezen dan de standaard Europese bestemmingen. Al kijken op internet kwamen we bij het reisbureau van Naira op het Evaneos platform uit. Het contact met Naira hebben we als zeer prettig en persoonlijk ervaren. Altijd correct en met veel zorg en aandacht voor de klant. Het feit dat de reis eigelijk helemaal naar eigen wens kon worden ingericht gaf ons de doorslag om een mooie rondreis door Armenie te boeken bij Naira. Over de reis kan ik eigenlijk heel kort zijn. Het heeft echt onze verwachtingen overtroffen. Het waren met name de mensen zoals Vardan - onze chauffeur en gids -, de andere lokale gidsen, Rafael, Vahe, de vader van Vardan, de locals die we ontmoet hebben, die deze reis zo speciaal maakte. We zijn heel veel meer te weten gekomen over Armenie, de geschiedenis en cultuur. En oh wat hebben we gelachen. We hebben geweldige gesprekken gehad met Varden en Rafael. Het woord 'flexibel' is vaak gevallen. Voor ons helemaal ok, we houden wel van afwijken van de gebaande paden. Daarnaast is Armenie gewoon een fotogeniek land. Als fotograferen dan je hobby is dan is dat leuk meegenomen. Valt er dan niets op aan te merken? Natuurlijk wel. Het weer was de eerste paar dagen rondweg koud terwijl het in Nederland schitterend weer was. Het heeft nog een paar dagen gesneeuwd in de bergen. Voordeel hiervan was dat het landschap er dan mooi uitzag zodra de zon door kwam.. De wegen zijn in grote delen van het land naar Nederlandse maatstaf in beroerde staat. Maar ergens geeft dit ook weer een extra dimensie aan de vakantie :-) Zoals ik je eerder liet weten hebben we met een warm gevoel voor Armenie het land weer verlaten. We kijken er met veel plezier op terug. Als we een score mogen geven dan wordt het gewoon dikke 5 sterren! Dank voor alle goede zorgen en het perfect organiseren van deze reis. Hans en Marja
De pluspunten:
De natuur, cultuur en de mensen
De minpunten:
het weer op dag 2 en 3
Naira
Reisbureau van Naira
Beste Hans en Marja, Wat een leuke review en bedankt voor de positieve feedback! We zijn erg blij dat jullie van de reis genoten hebben. Armenië komt inderdaad niet tekort aan natuur en cultuur, maar het zijn toch de mensen die inhoud aan dit allemaal geven. Rafael en Vardan hebben het nog vaak over jullie en het woord 'flexibel' is nu als het ware een motto voor ze geworden :-) Ik hoop jullie weer in Armenië te mogen ontvangen!
Ontdek het reisbureau van Naira
19 beoordelingen
Evaneos
Beste Hans en Marja, Hartelijk dank voor jullie uitgebreide beoordeling. Wij zijn blij om te horen dat de reis goed is bevallen. We zien jullie natuurlijk graag terug bij Evaneos om een nieuwe bestemming te ontdekken. Met vriendelijke groet, Team Evaneos NL