Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Combinatie cultuur en natuur

ArmeniëCombinatie cultuur en natuur

GroepsreizenHoogtepunten
Voor een klein landje, even groot als België, heeft Armenië veel te bieden op het gebied van cultuur en natuur. Na elke tunnel, bergpas of provincie verandert het panorama, waardoor uw zintuigen steeds sterk geprikkeld worden. Vanuit cultureel opzicht is het ook onmogelijk om u in Armenië te vervelen! De imposante kruisstenen, eeuwenoude kloosters en afgelegen forten staan als testament van de rijke en oude geschiedenis van het land. Samen met de groep krijgt u de mogelijkheid om zowel de cultuur en natuur van bijzonder Armenië te ontdekken. Maar wij willen het niet alleen hierbij laten. Wij willen u een stapje verder nemen om samen wat dieper in de dagelijkse rituelen en tradities van de plaatselijke bevolking te duiken. Samen lavash (platbrood) bakken, een lokale kruissteen meester bezoeken en bij locals lunchen zijn maar een paar van de leuke activiteiten die we als groep gaan ondernemen. Heeft u er al zin in? Lees dan snel het programma en bereidt u voor op een onvergetelijke groepsreis!
Reisideeën aangeraden door
Naira Lokale*r Armenië Expert*in

Groepsgrootte

8 tot 14 mensen
Duur van de reis
11 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.450
Uw rondreis
Aankomst in Jerevan

Dag 1: Aankomst in Jerevan

Wij staan op het vliegveld van Zvartnots op u te wachten! Na een korte kennismaking met de gids en chauffeur wordt u naar het hotel in Jerevan gebracht. Afhankelijk van de aankomsttijd, kunt u alvast de bruisende hoofdstad Jerevan verkennen. Jerevan is een van de oudste, continu bewoonde steden ter wereld. Hoewel het een van de oudste steden is, ziet u nu een moderne stad met een heerlijke Mediterrane sfeer. Wandel over de Noordelijke Boulevard of de Cascade en pak een van de gezellige terrasjes voor een frisse drank of kopje koffie, want er bestaat geen betere manier om aan het heerlijke klimaat van het land aan te passen!​ Accommodatie : 14th Floor (Jerevan)
Plaats:
Jerevan

Stadstour in Jerevan

Dag 2: Stadstour in Jerevan

Voor we met de stadstour beginnen, maken we gebruik van de gelegenheid om elkaar beter te leren kennen. Tijdens de ‘meet and greet’ krijgt u ook het volledige programma overhandigd en legt de gids uit wat er de komende dagen te wachten staat. Nu we elkaar beter kennen, is het tijd om Jerevan te ontdekken! Tijdens de stadstour gaan we per bus en wandelend langs de hoogtepunten van de stad, zoals Moeder Armenië, de Cascade, het Operagebouw en het Republiek Plein. Op het plein staat ook een enorm fontein, waar in de avond een lichtshow met muziek te zien is. Na de stadstour kunt u nog zelf op eigen gelegenheid de stad verder verkennen. In de avond komen we weer bij elkaar voor een welkomstdiner in een authentiek Armeens restaurant, waar je voor het eerst de kans krijgt om van de heerlijke Armeense gerechten te proeven. Accommodatie : 14th Floor (Jerevan)
Plaats:
Jerevan

Van heidendom tot christendom

Dag 3: Van heidendom tot christendom

Vandaag reizen we niet ver van Jerevan om twee hoogtepunten van Armenië te bezoeken. De ene vertegenwoordigt het heidendom en is de enige overgebleven heidense tempel in de Kaukasus en de andere vertegenwoordigt het christendom en is een van de meest bezochte bedevaartsoorden van het land. Tussen deze twee bezienswaardigheden, die niet ver van elkaar liggen, maken we onderbrekingen in de vorm van een wandeling en lunch bij de plaatselijke bevolking. Niet ver van de Garni tempel ligt de Garni canyon, waar er een indrukwekkende wandeling met een lokale gids gepland staat. Al wandelend gaan jullie langs de ‘Symphony of Stones’, basalten rotsformaties die op een orgel lijken. Eenmaal terug in het dorp Garni, gaan we langs een local om te zien hoe lavash (platbrood) in de tonir (ondergrondse oven) gebakken wordt. Uiteraard zullen we tijdens lunch het versgebakken brood en andere lokale gerechten in de tuin van de gastheer beproeven. Eenmaal terug in Jerevan, heeft u de rest van de dag vrij. Accommodatie : 14th Floor (Jerevan)
Plaats:
Geghard

De oude wijntradities

Dag 4: De oude wijntradities

We verlaten de hoofdstad en beginnen aan de reis naar het Zuidoosten. Onderweg komt u als eerste de spectaculaire berg Ararat tegen. We komen zo dicht mogelijk bij de berg bij het bezoek aan het Khor Virap klooster. We zetten de reis voort naar het wijngebied en bezoeken het dorp Areni, vernoemd naar het oude blauwe druivensoort ‘Areni’. Een lokaal gezin verwelkomt u met veel plezier in hun huis en tuin en geeft een rondleiding en uitleg hoe de eeuwenoude wijntradities in stand worden gehouden. We sluiten de excursie af met een wijnproeverij en lunch bij deze vriendelijke mensen. Nu we weten hoe de moderne families wijn maken, is het tijd om ook het bron van de wijn tradities te ontdekken. U bezoekt namelijk het Areni-1 archeologische grottencomplex waar een van de oudste wijnmakerijen (6000 jaar) en de oudste leren schoen (5500 jaar) ter wereld gevonden zijn. Wat verder ligt het Noravank klooster uit de 13e-14e eeuw. Het prachtige klooster is niet alleen qua architectuur erg bijzonder, maar ook om zijn omliggende natuur. Na veel indrukken reist u verder naar de eindbestemming van vandaag. U verblijft 2 nachten in de gezellige stad Goris. Accommodatie : Mirhav (Goris)
Plaats:
Ararat,Areni,Goris

Vliegen met Tatever

Dag 5: Vliegen met Tatever

Na het ontbijt reizen we naar het dorp Shinuhayr waar we de langste kabelbaan ter wereld – genaamd Tatever (vertaling ‘geef mij vleugels’) – nemen om het Tatev klooster te bereiken. Tatev is een van de grootste kloosters van Armenië. We zetten de reis voort naar het grottendorp Khndzoresk. Khndzoresk bestaat uit twee delen: nieuw en oud Khndzoresk. Via de hangbrug wandelen we naar het oude gedeelte dat in de canyon ligt. Het is een unieke plaats waar men tot de jaren 1950 in de grotwoningen heeft geleefd. Na een wandeling van 1-1,5 uur keren we terug naar de stad Goris voor verblijf. Accommodatie : Mirhav (Goris)
Plaats:
Tatev

Buiten de gebaande paden

Dag 6: Buiten de gebaande paden

We verlaten de stad Goris en reizen naar een unieke plek die vaak de ‘Armeense Stonehenge’ genoemd wordt. We bezoeken namelijk Zorats Karer (Carahunge). Er liggen 223 in cirkels en vleugels gearrangeerde stenen waarvan er 80 mooie afgewerkte gaten hebben. Na ons bezoek aan deze mystieke plek, gaan we verder naar een natuurlijke schoonheid, namelijk de Shaki waterval. De waterval ligt wat afgelegen en er is een korte wandeling voor nodig om Shaki te bereiken. Het is weliswaar geen grote waterval, maar het is wel een mooie plek om tot rust te komen. De eindbestemming van vandaag is het dorp Hermon. Accommodatie : Lucytour Resort (Hermon)
Plaats:
Sisian,Hermon

Dagje natuur

Dag 7: Dagje natuur

Vandaag krijgt u de vrijheid om naar eigen wens te beslissen wat voor activiteiten u wilt uitvoeren. Wilt u liever rustig een boekje in de tuin van het hotel lezen of een pittige wandeling van 2-3 uur naar het Smbataberd fort maken (optioneel), dat mag u helemaal zelf beslissen. Wij geven u drie opties: heerlijk achterblijven in het hotel, een lange wandeling naar het Smbataberd fort maken (optioneel) of een kortere wandeling naar de Joodse begraafplaats en omgevende gebied maken (optioneel). Welke keuze u ook maakt, genieten van het prachtige landschap is gegarandeerd! Deze heerlijke dag wordt met een BBQ avond afgesloten. Bent u benieuwd hoe de Armeniërs hun eigen gekruide barbecue maken, dan mag u u  bij de BBQ expert aansluiten om aan het traditionele proces deel te nemen. Volgens de Armeniërs hebben zij de beste BBQ. Het is nu de perfecte tijd om daar een oordeel over te geven! Accommodatie : Lucytour Resort (Hermon)
Plaats:
Hermon

De Zijderoute

Dag 8: De Zijderoute

Tijd voor de bekende Zijderoute! We nemen de bergpas naar het Sevanmeer. Voordat de piek bereikt wordt, stoppen we bij de goed geconserveerde Selim karavanserai uit de 14e eeuw. Hier krijgt u een uitstekende indruk hoe de kooplieden in de middeleeuwen tot rust kwamen tijdens hun lange tocht langs de Zijderoute. Na de bergpas komen we bij het Sevanmeer aan. Aan de oevers ligt een begraafplaats, genaamd Noratus, waar kruisstenen uit de 9-13e eeuw te vinden zijn. We gaan verder naar het schiereiland om de twee kerken uit de 9e eeuw te bezoeken. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over een van de hoogste en grootste zoetwatermeren ter wereld! De eindbestemming van vandaag is Dilijan en het nationale park er omheen. Vaak wordt dit gebied met Zwitserland vergeleken. Indien u de avond nog met een workshop Gata bakken (Armeense zoete brood met vulling) wilt afsluiten, dan bestaat er geen betere plek dan onze sfeervolle Guesthouse in Dilijan (optioneel). Accommodatie : Toon Armeni Guesthouse (Dilijan)
Plaats:
Sevan,Dilijan

De verborgen schatten

Dag 9: De verborgen schatten

Vandaag genieten we van een bijzondere plek gelegen in het Nationale Park van Dilijan. We worden naar het beginpunt van de wandeling gebracht om naar de ruïnes van Matosavank te wandelen. We maken een wandeling van een uur naar de mystieke kerk. We zetten de reis voort naar de stad Vanadzor. Daar bezoeken we de kruissteen meester Bogdan. Na een gezellige en creatieve tijd bij Bogdan gaan we verder naar de hoogste berg van Armenië, de berg Aragats. We stoppen nog eerst bij het enorme Armeense Alfabet Monument gemaakt van lokale tuf steen. Zoek de beginletter van uw naam en maak een foto! Vervolgens stijgen we naar een hoogte van 2300 meter waar we het vervallen Amberdfort uit de 7e eeuw bezoeken. Met goed weer ziet u niet alleen Jerevan, maar ook de spectaculaire berg Ararat! We reizen vandaag verder door naar Jerevan. Accommodatie : 14th Floor (Jerevan)
Plaats:
Dilijan,Jerevan,Aragats

Vrije dag in Jerevan

Dag 10: Vrije dag in Jerevan

Helaas is het al de laatste dag van de prachtige rondreis in Armenië. Vandaag krijgt u de kans om voor de laatste keer van de gezellige hoofdstad Jerevan te genieten. U kan weer heerlijk door de straten lopen en de laatste inkopen doen of u kunt enkele interessante musea bezoeken, zoals het Manuscripten Museum Maternadaran en het Historisch Museum. Als optionele activiteit bieden we een excursie naar de grotten van Levon aan. In 23 jaar heeft Levon een waar ondergrondse labyrint uitgehakt vanaf zijn huis. Hij werkte elke dag 18 uur en hakte 80 kamers uit. Loop door alle ondergrondse kamers en bewonder zijn jarenlange werk. In de avond komen we weer bij elkaar voor het afscheidsdiner. Na een onvergetelijke rondreis is het tijd om de indrukken met elkaar te delen en afscheid van elkaar te nemen. Accommodatie : 14th Floor (Jerevan)
Plaats:
Jerevan

Vertrek

Dag 11: Vertrek

De groepsreis langs de mooiste bezienswaardigheden en natuurwonderen van Armenië komt vandaag tot een eind. U wordt naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht. We hopen dat u heeft genoten van deze reis vol geschiedenis, lieve mensen, cultuur en overweldigende natuur. Hopelijk zien we je snel weer terug!
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.450 Per persoon
Groepsgrootte8 tot 14 mensen
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Armenië volgens uw wensen